שאלה מאוד מעניינת.....

gafni

New member
אני עדיין לא מבין למה זה מזל

שהסיכוי שנשים יותקפו בסכין.

tessen

New member
עד כמה שזכור לי

מדי שבוע בעיתון קוראים על בחורות שנדקרו ע"י בחורים/גברים בסכינים גרזנים ושאר כלי משחית. יש כאלה שגם הוכו ע"י מקלותת פטישים מגהצים ועוד. ואם אני זוכר טוב יש גם ילדים שחטפו גם מזה וגם מזה מממ.... האם נשים חלשות מגברים בגלל שאנחנו עשינו אותן כאלה? עד כמה שזכור לי מבעיטה בביצים למשל גבר מתקפל באותה מידה בין אם הוא חטף אותה מגבר, אישה, ילד או חמור שסתם עבר בסביבה.

tessen

New member
אתה יודע

פליירים כאלו שזורקים לי בתיבת הדואר. ושאר ירקות

נשים ואלימות קשה -עובדות

מכיוון שאנו חובבים עובדות : "אלימות קשה היא ההבדל הבין מיני המובהק ביותר (בין נשים וגברים ), ...גם נשים יכולות כמובן להיות תוקפניות ,אולם התוקפנות שלהן מתועלת הרבה פחות משל הגברים לאלימות פיזית קשה . בדרך כלל מפעילות הנשים אלימות קשה בשני מקרים :כהגנה נואשת בפני איום חמור עליהן ועל ילדיהן או כנגד "האשה האחרת "ביריבות על גבר . יתר על כן בהשוואה לתוקפנות האלימה של הגברים ,התוקפנות של הנשים נוטה להיות לא פיזית ,עקיפה ואנונימית " "השתתפות נשים במלחמה -ביולוגיה ותרבות " פרופסור עזר גת (ראש החוג למדע המדינה אוניברסיטת תל-אביב ) בתוך מערכות מהמאמר נובע שנשים נוטות פחות להקלע לעימותים פזיים משום נחיתותן ביולוגיה וגם תרבות -(אבל פחות )... למרות ההד התיקשורתי הרב לנשים מוכות ונרצחות יש יותר עימותים פזיים בין גבריים . אבל החברה רואה זאת" לא כחדשות."..ולכן יש פחות הד תיקשורתי .

כן, לימדו אותי. ואז פגשתי את יובל

נחמקין, שלימד אותי עוד כמה דברים. אמרת שאתה בא למפגש בריחים נכון? תיגש אליו ותבקש את ההרצאה על היעילות של טכניקות יד ריקה נגד סכין. מובטח לך שתלמד גם אתה דברים חדשים.

Hidden Tiger

New member
הסכין היא מכפיל כח עצום

וגם מאסטר יכול להיפגע אנושות, אפילו עומד מולו ערס בגובה מטר ושישים, משתעל מרוב סיגריות או משהק מעודף וודקה (סליחה על הסטראוטיפים, באמת). ועוד לא דיברנו על סכינאי מאומן... סכין תמיד חותכת בשר והיא כ"כ אפקטיבית עד שגם המחזיק בה יכול בקלות להיפצע. ברוב השיטות יש טכניקות ליד ריקה מול סכין - האם הן מתורגלות נגד תנועות חיתוך/שיסוף (ראליות) ולא רק תנועות דקירה שבלוניות? האם הן נלמדות בקונטקסט הנכון (כצעד אחרון, מתוך יאוש, כשאין שום אפשרות אחרת)? לעניות דעתי, מורה שמלמד טכניקות כאלה (שבד"כ מסתיימות בפריקת הסכין) לוקח על עצמו אחריות כבדה ביותר - אולי אחד התלמידים, רק אחד, יחשוב ברצינות שהוא מסוגל ויתפתה לנסות זאת - במצב אמת ח"ח או סתם תירגול עם כלי "חי"? חכמים, הזהרו בדבריכם... אז מה הפתרון? (הזכויות, מבחינתי, שמורות לגיא ויובל - Arnis CSSD) - פשוט מאוד. לומדים קודם להילחם בסכין ואז מקבלים פרספקטיבה ראלית - טווח, כיוונים, ביומכאניקה, תיזמון; אבל בעיקר - תובנה: אין כמעט סיכוי לעמוד מול סכין אלא אם כן יש נשק בידך ואתה מיומן ונחוש להשתמש בו (Arnis CSSD, כנ"ל). גם אז, סביר שתיפצע אבל אולי - רק אולי - לא באופן קטלני, ותצליח להשבית את היד האוחזת בסכין ואת הרגל המאפשרת מרדף לפני שהמצב הופך לבלתי הפיך מבחינתך. שתהיה לכולנו שנה שקטה יוסי

אמממ....תגובה, שמע אחי

היי...תראה, לי קרה מקרה, אני מתאמן בגוג'ו ריו (קראטה+קונג פו) פ"ת. ו..זה ליד הקניון שם. אחרי אימון אחד הלכתי לקניון ואז איזה מישהו בגובה 180 בא והתחיל להציק (((גם הייתי עם מכנס הקראטה))) ואז הוא סתם התחיל לצאת עם אגרופים וזה התמשך עד למכות...אני אישית 160, הוא היה גורילה כזה אבל הגבתי לו ולא חטפתי מכות רציניות...תראה, לא הרגי אותו וגם לא ממש ניסתי להחזיררר ... יותר הגנתי!!! אבל יצא כמה בעיטות ואגרופים למקומות טובים ... מקווה שעניתי לך :)

אממ...כן, בערך!

הגוג'ו ריו הומצא ע"י מאסטר שידע גם קונג פו וגם קראטה. עכשיו, הוא שילב בניהם ויצר את הגוג'ו ריו...במכון שאני לומד אצל ירון בניימיני-אפשר ללמוד קראטה וגם קונג פו כדי שאנחנו נמשיך ע"י מי שהמציא את הגוג'ו שהוא ידע גם קונג פו וגם קראטה. חוץ מזה שאפשר לבוא פעם אחת בשבוע לאימון של סגנון נחש, גמל שלמה ונשק (((קונג פו))) אבל בשני הימים שאני הולך אז לומדים קראטה וגם קונג פו (עגור, נמר .. זה עד עכשיו מה שלמדנו) ... מקווה שעניתי על השאלה :) ! גמר חתימה טובה :))) ו..זה האתר של המאסטר להתעניינות www.kungfu.co.il וזה האתר שלי www.snunchaku.up.co.il

twc

New member
אממ, בערך.. לא!!!!

הדברים שאמרת הינם לא נכונים בלשון המעטה... הגוג'ו ריו לא הומצא ע"י מאסטר שידע גם קונג פו וגם קראטה - קראטה גוג'ו ריו הינו סגנון קראטה אוקינאווי, מי שהמציא אותו (לפחות בשמו המודרני) הוא ג'וגין מיאגי. הזרם הספציפי שאתה לומד הינו המיבוקאן גוג'ו ריו, שמשפחת יאגי עומדת בראשו. אתה יכול לקרוא עליו כאן. בשיטה שמאסטר בנימיני מלמד לומדיםגם קראטה וגם קונג פו, ואין לבלבל בין השניים. זוהי טעות נפוצה אצל תלמידים זוטרים לבלבל את היוצרות, אך תלמידים בכירים מבדילים היטב בין השניים. הסגנון אליו אתה מתייחס כגוג'ו - הוא אומנות של רך קשה - אומנות לחימה הכוללת אלמנטים מכל הסגנונות שהזכרת ועוד רבים שאתה עתיד ללמוד. זה גוג'ו ולא קראטה גוג'ו ריו. קבל המלצה חמה לשוחח שיחה מעמיקה עם הסנסאי שלך (כנראה אורי או טל) או עם תלמידים בכירים בשיטה החברים בפורום(Teo Torriatt, Crane, דרקון קטן ואנוכי) כדי להבהיר את העניין. תגיד שנעה וצחי שלחו אותך....

Dragon Roar

New member
כן זה הצחיק אותי...

שמע נונצאקו פייטר. אני לא יודע מה המורה שלך אמר לך. אבל כדאי שלא תאמין לכל דבר שלו במקרה וזה מה שהוא אמר לך.

האם אין מקום לשער שתלמידים

ובייחוד מתחילים, לא תמיד מבינים או מפרשים נכון מה שנלמד בשיעור? אם המורה הוא מושלם, מצב כזה לא יכול לקרות. מתי לאחרונה פגשת מורה מושלם?

למעלה