שאלה מאוד מאוד קשה

שאלה מאוד מאוד קשה

מאגר אקסטרני עמוד 193 שאלה 30. ידוע כי ההסתברות ללידת בן שווה להסתברות ללידת בת, והיא שווה לחצי (אחד חלקי שתיים). סעיף א´ הצלחתי. סעיף ב´. מבין כל המשפחות בארץ שיש להן שלושה ילדים בוחרים באקראי 3 משפחות. מהי ההסתברות שבדיוק ב-2 מבין 3 המשפחות יהיו שלושת הילדים מאותו מין? ניסיתי לפתור את זה יותר משעה ולא הצלחתי. מה עושים?

אני צולע ?? ../images/Emo107.gif

סעיף א´ : חשב מהי ההסתברות שבמשפחה שבה שלושה ילדים יהיו כל הילדים מאותו מין. התשובה היא 0.25 (אמרת שאת זה הצלחת בעצמך). סעיף ב´ : מסתמך על סעיף א´. הנושא של הסעיף הזה הוא "הסיכוי שבמשפחה כלשהיא יהיו שלושת הילדים מאותו מין". הסיכוי הזה (לפי סעיף א´) הוא 0.25 . רק שמבקשים כאן שזה יקרה בדיוק ב 2 מתוך 3 משפחות. כבר ראינו היום (בהודעה אחרת) שלמשפט הזה "בדיוק 2 מתוך 3" יש שלוש אפשרויות (זוכרת ?) או שאלה המשפחה הראשונה והשניה, או השניה והשלישית, או הראשונה והשלישית. למשל אם זו הראשונה והשניה אז התשובה היא 0.25 כפול 0.25 כפול 0.75 (הסיכוי האחרון 0.75 הוא הסיכוי המשלים, כלומר שבמשפחה השלישית לא כל הילדים מאותו מין). במקום לחשב את שתי האפשרויות הנותרות ניתן פשוט לכפול ב 3 , כי כל התוצאות זהות, ולקבל את התשובה הסופית.

אמממ... ../images/Emo107.gif

אהה, לא שמעתי שקראת לי. פעם הבאה תצעקי חזק יותר, אני פשוט יושב כאן עם מוזיקה ולא שומע כלום...
ואת ההסבר הבנת ?

למעלה