שאלה מאד מיקצועית.

רק רגש

New member
שאלה מאד מיקצועית.

האם כמוסות טבעיות של חילבה יכולות לבוא במקום תרופות בסכרת סוג 2. שאלה נוספת. האם כמוסות יעילות כמו שתיה של מיצוי חילבה.

הרופאה שלי

צעקה עליי כשאמרתי לה את זה, ודרשה בתוקף לקחת את התרופות הרגילות. אין לה בעיה עם הכדורים של חלבה שיהיו בנוסף. יש לה בעיה מאוד רצינית עם הכדורים הטבעוניים האחרים. אבל היא הסכימה עם החלבה, שיהיו בנוסף ולא במקום. שיהיה לך בהצלחה.

דואגת1

New member
חילבה

בוקר טוב, נראה שאין ממש בחילבה, נסיתי בזמנו ולא סייע להורדת רמת הסוכר. מותר לנסות, שהרי אין בזה נזק. הוכחה עקיפה אם תרצו, יוצאי תימן אוכלים חילבה וחולים בסכרת. האמת היא שפעם לא חלו, פשוט בגלל התפריט שאכלו בתימן ואחרי שסיגלו להם בארץ מאכלים אחרים, החלו לסבול מסכרת כמו יתר הישראלים.

רק רגש

New member
סייח רוקד איזה תרופות..

טבעיות הרופאה שלך פוסלת??? חשוב לדעת לא להיתקרב אליהן. בתודה מראש על תשובה.

לרגש

רופאים פוסלים את כל התרופות הטבעוניות, כל פעם שאני מעלה את הנושא הם מתייחסים בשאט נפש. הדרך היחידה לדעתי כיום, במסגרת הכילים שנמצאים בידינו, זה אורח חיים ותרופות של הרופא, בגלל שעליהם אנחנו באמת סומכים יותר, יכול להיות שלטבעוניות יש סיכוי, אבל עד שהרופא לא יאשר, אין לנו מה לעשות, הם המומחים הכי חזקים שיש בשוק היום. לדעתי הבעייה העיקרית פה, זה אורח חיים. זה המאבק האמיתי. הכרתי מישו חולה סוכרת, לא פגשתי אותו שנתיים, וכשראיתי אותו, לא הכרתי אותו, היה לו פרצוף קשה וממורמר ועלה במשקל עם קרס, ולא רצה לדבר איתי אפילו, אחרי שנה, פגשתי אותו שוב, והפעם נראה בדיוק אך שהכרתי אותו, מאיר פנים, ואמר לי, אל תשאל מה היה, הגעתי למצב של שש כדורים ביום והרופא דרש ממני לעבור לזריקות, ואז כעסתי ויצאתי בדפיקת דלת. ונכנסתי לדייטה וספורט, מאכלים ירוקים, ואחרי ששה חודשים הורדתי את זה לכדור אחד, הייתי אצלה ואישרה לי את זה. שתקתי ולא עניתי, הורדתי ראש ואכלתי את הלב מקינאה. כן קינאה לא קינאה, לא רלוונטי, אורח חיים לפי כללים מסודרים ומאורגנים, וכלום לא יכול לשנות את העובדה הזו. ללכת לדייטנית ולקבוע סדר יום קפדן ומסודר עם אלמנטים של ספורט. על זה צריך להאבק, לא קל אבל חייבים. מצטער סתם נסחפתי. ברח לי. כל התרופות הטבעוניות בונים תקוות שוו, ונוטעים תחושה שאפשר לדחות את ההתמודדות עם הבעיה של " אורח חיים". חבל על הזמן, בינתיים אנחנו הורסים את גופנו. שיהיה לך בהצלחה, מקווה שלא נסחפתי.

../images/Emo18.gifתרופות תרופות תרופת

לא להפסיק לקחת תרופות על דעת עצמך
לעשות פעילות גופנית, דיאטה, לקחת כמוסות טבעיות עם תרופות ולבדוק את רמות הסוכר בתדירות גבוהה. שינוי אורח חיים יכול לעזור בהפחתת כמות תרופת עד הפסקתן- אבל שינוי אורך חיים אמיתי ולא כמוסות חילבה עם עוגת שוקלד שלוש שכבות
הפחתת תרופות תעשה רק בהמלצת רופא ולא על דעת עצמך.

slightly

New member
../images/Emo95.gif שינוי המחשבה

הפנמה. כאן טמונה ההצלחה. שינוי אורח חיים, דיאטה מאוזנת, פעילות גופנית. כך הצלחתי לרדת מ 3 כדורים ביום ל 0. מחר עושה A1C ראשון בלי טיפול. תחזיקו לי אצבעות...

דואגת1

New member
אורח חיים

בהצלחה לכל אלה שיפנימו ויצליחו, אבל יחד עם זאת להיות זהירים ועם היד על הדופק, מפני שלצערנו אין מה לעשות, משך הזמן אנו נצרכים ליותר ויותר תרופות, אבל צריך לנסות לשמור על הקיים על מנת להאט את התהליך. יש רופאים שידם קלה ורושמים מרשמים בלי חשבון, כמעט בלי חשבון במקום לדאוג להדרכה מתאימה, וחבל ...

slightly

New member
../images/Emo95.gif אני חולקת עליך

לא כולנו זקוקים ליותר ויותר תרופות עם הזמן. זו קביעה מוטעית ופסימית ביסודה. אני מכירה רבים ש "נגמלו" לחלוטין מתרופות ואחרים שירדו משמעותית במינונים. שוב, אני מתיחסת לטייפ 2 בלבד!

דואגת1

New member
טייפ 2

הלואי וזה היה כך, לצערי השנים עושות את שלהן. טייפ 2 הוא אדם אשר הלבלב שלו אינו מפיק אינסולין במידה מספקת ונזקק לתרופות אשר ימריצו את הלבלב שלו, תרופות אשר מאמצות את הלבלב שלו, אשר חולה במילא, וככל שהוא מתאמץ יותר כך הוא נחלש עוד יותר עד שבסוף מפסיק לייצר אינסולין לחלוטין ויש צורך באינסולין חיצוני. יש חוקרים אשר סבורים שיש להתחיל בהזרקת אינסולין מיד עם הופעת הסכרת מטיפוס 2, על מנת לשמור על הלבלב או מה שנשאר ממנו. לא מדובר בפסימיות, מדובר במציאות שאין טעם להתכחש לה.

sweetgirl3

New member
מפחידד

עכשיו באמת נכנסתי לסרטיםם כי אני לא רוצה אינסולין יש מקרים שהלבלב לא מפסיק לפעול? והכל נישאר רגיל?

ל sweetgirl3

שם ארוך יש לך, הסתכלתי בכרטיס שלך וראיתי שאת צעירה מאוד. זה לדעתי הכוח שלך, כי את יכולה ללמוד מגיל צעיר את העניין של האורח החיים ולהפוך אותו לשגרה פשוטה בחיים שלך, וזה ירחיק מאוד מאוד מאוד את העניין של זריקות האינסולין. אני מכיר אישה אחת, בת 52 שמנה לצערי, ובגלל זה היא מזריקה אינסולין, לפני יותר משנה הופיע בשוק תרופה חדשה, כדורים, שקוראים לזה אוונדיה, ובגללה היא היום לא מזריקה אינסולין. המדע מתקדם מהר מאוד, ואני מאוד מאמיןכי בעוד 5 -10 שנים תהיה פריצת דרך רצינית בעניין הסוכרת, עובדה שהאוונדיה הזו עוזרת מאוד להרבה אנשים, אבל כמובן לא כל אחד מתאימה לו, תלוי ברופא מה מחליט. תסדרי את העניין של אורח החיים, ותהייה גאה בזה, ותראי בזה ככוח שלא כל אחד יכול לעשות ולסדר. שיהיה לך בהצלחה.

sweetgirl3

New member
מאז..

מאז שניכנסתי לכאן זה מה זה עזר לי לראות איך אנשים מתמודדים עם הסכרת ולדעת שאני לא לבד ויש למי לפנות תודה לך ולכולם פה.

sweetgirl3

New member
לסייח הרוקד

זה הפרטים של אחותי בכרטיס האישי אני נכנסת על שמה אני בת 16 וחצי

slightly

New member
../images/Emo95.gif תלוי איזה תרופות

יש תרופות שאינן פועלות על הלבלב אלא מגבירות את רגישות התאים לאינסולין, מפחיתות את יצירת הגלוקוז בכבד ואת ספיגתו לדם, כדוגמת הגלוקומין. הקבוצה הזו אינה "מתישה" את הלבלב ואינה גורמת להתנוונותו.

slightly

New member
../images/Emo95.gif גלוקומין

או גלוקופז' (שמות מסחריים) או מטפורמין (שם גנרי) כמו שכתבתי: מגבירה את רגישות התאים לאינסולין, מפחיתה את יצירת הגלוקוז בכבד ואת ספיגתו לדם. לא פועלת ישירות על הלבלב.

דואגת1

New member
תרופות...

אין טעם לפחד ולהכנס לפניקה, אבל מאידך צריך וחשוב לדעת. כבר אמרו רבותינו שלכל תרופה יש יתרונות ויש חסרונות, מועילה מצד אחד ומזיקה מצד שני, שהרי מדובר בכימיקלים שאנו מכניסים לגוף וכל הממעיט הרי זה משובח. לגלוקומין יש השפעות מצטברות שליליות, והרי כל אחד מי שנוטל את התרופה יודע שהוא צריך לבדוק B12 כל מספר חודשים. וכי הפחתת יצירת הגלוקומין בכבד היא פעולה טבעית ולא מזיקה ? גם לאבנדיה יתכנו השפעות שליליות, השמנה, נפיחות ברגלים. דרך אגב, יש מדינות בהן נותנים תרופה זאת לרוב הסוכרתיים, אבל והיא יקרה בארצנו "מקמצים" מלרשום אותה, ומעדיפים לתת את התרופה הזולה יותר, גלוקומין. מה שאיננו יודעים הוא כיצד התרופות האלה ישפיעו עלינו לאורך השנים, אחד יושפע יותר והשני יושפע פחות. לדעתי, חשוב לדעת שקימות סכנות, צריך להיות מודע להן, להיות ער לשינויים, להזהר, לשמור ולדעת לטפל, להתעלם לא יעזור. לצערי, רוב חולי הסכרת טייפ 2, סובלים גם מתנגודת לאינסולין וגם מבעיות בלבלב, ולכן הרוב זקוקים לשילוב של תרופות.

למעלה