שאלה ל- oritlevi

Deshe

New member
שאלה ל- oritlevi

הי אורית, קודם כל, כל הכבוד על היוזמה והביצוע של כל ה"טיפוזים". קראנו בשרשור קודם שכתבת שהגשתם מסמכים באוקטובר וכבר קיבלתם בקשה לשלם על הויזות? האם כך??? נראה לי שמדובר בשיא עולמי. אנחנו כבר אחרי הבדיקות הרפואיות וממתינים לחותמת המיוחלת מהשגרירות, ולפי מיטב ידיעתנו מדובר כיום בכ- 3 חודשים מהבדיקות ועד ההזמנה מהשגרירות. נודה לך אם תוכלי לפרט לגבי לוחות הזמנים שלכם. בתודה על התייחסותך ויום נעים, דשא

oritlevi

New member
ראשית תודה !!!

אכן נכון, הטפסים הוגשו בתחילת אוקטובר וקיבלנו אישור לתשלום עבור הויזות. אבל ! טרם הגיעו אישורי הויזות עצמן - כך שבחשבון פשוט תראה שאו-טו-טו- כבר אנו נושקים את שלושת החודשים... והדרכונים שלנו שם ומחכים שנבוא לגאול אותם (אם לדייק - שלושה שבועות ויומיים הדרכונים שלנו שם)! אמר מישהו משפט שאני מאמצת כמנטרה הודית שמצליחה (לעתים רחוקות) להרגיע אותי: רב הנסתר על הגלוי במערך השיקולים שעומדים בשגרירות.

oritlevi

New member
דיוק במועדים - תיקון

תאריך הגשת הטפסים בשגרירות שלנו היה ב-25.9.03 ולא בתחילת אוקטובר, כפי שכתבתי קודם. לפי אינפורמציה נוספת מן האתר המקביל קראתי שזמן ההמתנה ממסירת הדרכונים ועד לקבלת הויזה הוא כחודש. (עלתה שם השערה/שאלה כי ייתכן שהם נשלחים לקנדה?!).

Deshe

New member
רגע, רגע לא כל-כך מהר ... ../images/Emo8.gif

אורית, תודה על תשובתך אבל עכשיו למדנו משהו חדש: יש בקשה לתשלום על הויזה ויש אישור על הויזה ??? אנא פרטי, נמקי והסבירי תוך מתן דוגמאות (סתאאאם....) חשבנו שכאשר מזמינים אותך להחתים את הדרכון אתה מגיע עם הכסף הנדרש -LANDING FEE - מחתימים דרכון ו- "סע לשלום המפתחות בפנים"... לא ככה??? תודה, תודה, תודה, תודה, תודה (השפעות קשות של הפרסומת מהטלויזיה ושל שעת הבוקר המוקדמת - סליחה). שיהיה לך יום נהדר, דשא

oritlevi

New member
עוד לא הגענו לשלב של החתמת הדרכון

רק למסירת הדרכונים לשגרירות. יגיע אליכם מכתב ובו בקשה למסירת הדרכונים בצירוף תשלום. (אינני זוכרת כמה - אבל הסכום עלה על אלף ש"ח). משלב זה ואילך - אפילו הפרסומות לא יעזרו למנוע את כסיסת הציפורניים. (כמו שאמרתי אנו ממתינים שלושה שבועות - שלושה ימים, תשע שעות, חמישים וחמש דקות ושבע שערה שניות.. סתתתתאם - גם אני רק מתעוררת כעת. דשא את את או את אתה?

Deshe

New member
אני אני ../images/Emo8.gif ולפעמים אני אנחנו ../images/Emo6.gif

אורית, אז האם הבנתי נכון את הפרוצדורה - הגשת בקשה -> קבלת הפנייה לבדיקות הרפואיות -> עשיית הבדיקות -> בקשה מהשגרירות למסור דרכונים ולשלם -> החתמת דרכונים והודעה לבוא לאסוף אותם... וזוהי רק ההתחלה, לה, לה..... יום נעים, דשא

oritlevi

New member
שלבים

1. איסוף (סיזיפי) של כל החיים שלך לכדי מסמך. 2. הגשת הטפסים. 3. זימון (מיידי או לא) לבדיקות רפואיות. 4. הנפקת תעודת יושר מן המשטרה ושליחתה לשגרירות. 5. קבלת תשלום עבור הויזה והפקדת הדרכונים ומפה - האל גדול!

yoav68

New member
לאורית ולדשא- שאלת הבהרה:

הבנתי שבסוף התהליך מפקידים את הדרכונים בשגרירות. שאלתי: לכמה זמן? האם הם מחזיקים אותם כמה חודשים או מדובר בכמה ימים? ואח"כ- הם מזמינים לקחת את הדרכונים החתומים? תודה

oritlevi

New member
יואב שלום,

הפניתי את השאלה למירית (ראה למעלה) - עורכת הדין שהצטרפה לפורום ומשיבה על השאלות. טווח הזמנים כשבועיים.

yoav68

New member
לאורית- תודה ../images/Emo140.gif. ולסיכום...

האם כל השלב מהבדיקות הרפואיות (רופא+אסותא) עד קבלת הדרכונים בחזרה אורך 3 חודשים (כלומר זמן הפקדת הדרכונים כלול בחישוב הזה), או ששלושת החודשים עליהם מדברים בפורומים, מתייחסים לתקופה שבין הבדיקות וקבלת תוצאותיהן, ועליהם צריך להוסיף שבועיים נוספים מרגע הפקדת הדרכונים בשגרירות? והאם צריך לנסוע לשגרירות להפקדת הדרכונים וגם לנסוע לקחת אותם חתומים, או שהשגרירות מחזירה אותם חתומים בדואר? תודה, יואב

oritlevi

New member
שלום יואב,

עוד לא קיבלתי את הדרכונים, לכן איני יכולה לציין את המועד הסופי לקבלה שלהם. אני כל הזמן עושה כמוך ומפשפשת בתשובות של אחרים. אכתוב לך בדיוק את לוח הזמנים אצלנו (עד לשלב זה בו אני ממתינה לדרכונים) 1. 25 בספטמבר - הגשת הטפסים. באותו מועד קיבלנו הפנייה לבדיקות רפואיות. הבדיקות הרפואיות בוצעו בשבוע שלאחר מכן. (אנחנו כמו ילדים טובים הזמנו תור באסותא, אבל היינו הלפלפים היחידים שעשו כן. ודוקא בגלל זה - המתנו שם שעות - עד למועד המדויק של התור שקבענו.) 2. בתאריך 5 בנובמבר קיבלנו מכתב בקשה לתשלום עבור הויזה+ הפקדת הדרכונים. נסענו לשם, מתוך תקווה גדולה שהפקידה תחייך אלינו בזמן שהיא מחתימה את הדרכונים ומוסרת אלינו. אבל היא: "דונט קול אס - ויל קול יו..." ואנו ממתינים. (כמעט חודש). אין טעם לנסוע לשם להפקיד את הדרכונים. הבנתי שאין קבלה שלהם במקום. אם וכאשר יגיעו הדרכונים - אכתוב על כך מיד (לא לפני שאפצח במחול סוער) בהצלחה!

oritlevi

New member
יואב - טעיתי בתאריך!

בתאריך 26 בנובמבר הגיעה בקשה לתשלום עבור הויזה. וביום 28 הפקדנו את הדרכונים. (יום ו').

yoav68

New member
תודה על הסדר שעשית בבלאגן...

מקווה שבקרוב מאוד תעדכני אותנו שאתם "אחרי"...לא לפני שתפצחי בריקוד סוער. בהצלחה, יואב

למעלה