שאלה ל DR HALFBAKED

נבותבן

New member
שאלה ל DR HALFBAKED

ביום הראשון של הפורום מישהו שלח תמונה עם פרמה שאומר שלא יתכן שיש מספרים שמקימים a בחזקת n ועוד b בחזקת n שוה c בחזקת n כאשר n שלם וגדול מ 2 ואתה ענית לו שיש דוקא מספרים כאלה ואפילו אינסוף. אז רציתי לשאול איך זה יכול להיות שיש כאלה, הרי משפט פרמה אומר שאין כאלה, לא ? תודה נבות

yontanbn

New member
אני לא חצי-אפוי, אבל אענה

שלום לך. לא זכורה לי תשובתו של חצי-אפוי, ולכן יכול להיות שאטעה במה שאגיד ואתייחס למשהו שהוא לא התכוון אליו, אז... אבל וודאי שקיימים מספרים כאלה... משפט פרמה מתייחס אך ורק לאיי, בי , וסי *שלמים* אגב, הערה למבינים בתורת המספרים, אני לא בטוח אם הוא התייחס באמת לכל השלמים או רק לטבעיים, ואני לא בטוח אם ההוכחה של ווילס מוכיחה את זה לכל השלמים או רק לטבעיים... הניסוח של פרמה הוא קצת לא ברור בשוליים, לדעתי... אם מישהו באמת מכיר את נבכי העניין, שיגיד משהו :) בכל אופן, ברור, שלמספרים לא-שלמים, יש כמה שאתה רוצה. כמובן, השלישיה 0,0,0 שאליה פרמה לא מתייחס, אבל נניח, אם אנחנו לוקחים איי ובי להיות מה שבא לנו (נניח חיוביים), וודאי קיים סי שמקיים את המשוואה. סי יהיה השורש הnי של (איי בחזקת אן ועוד בי בחזקת אן) מקווה שעניתי לך.

Deathatred

New member
הסתייגויות

א. זה נכון רק כאשר N זוגי (אם התכוונת למינוס אחת). ב. פרמה כנראה התכוון לשלשות של מספרים טבעיים ללא אפס. אחרת כל שלשה מהסוג x,0,x הייתה סותרת את המשפט שלו. יתכן שעוד תנאי שהוא ניסח זה שהמספרים שונים זה מזה. אחרת, ישנה השלשה הטריוויאלית (0,0,0) שפותרת את המשוואה לכל n.

s0uljacker

New member
חיזוק והמחשה:

אינסוף קבוצות = אינסוף משולשים ישרי זוית

עד כמה שאני הבנתי...

הוכח כי למשוואה יש פיתרון כאשר ה-n הוא כל מספר שלם,הגדול מ-2 וקטן מ4- מיליון. כמובן שזה הוכח בעזרת מחשב... פייד!

Deathatred

New member
התכוונת ל"אין", נכון?

כי משפט פרמה טוען שחוץ מ ל N=2 איו פיתרון למשוואה הנ"ל בטבעיים הגדולים מאפס.

bigbang

New member
המשפט הגדול של פרמה הוכח

בצורה כללית (לכל מ טבעי) לפני כמה שנים מומלץ לקרוא את הספר המפורסם (המשפט הגדול של פרמה) שיש בכל חנות ספרים רצינית

Le Freak

New member
הוא התכוון לשטחים מסויימים

למשל 3 זה של קובייה נכון? דרך אגב איפה אני יכול ללמוד מתמטיקה ולהתחיל מרמה של כיתה י 5 יח´, כי זה ממש משעמם ואין לי איפה ללמוד סתם לכיף

למעלה