שאלה ל coffeeaddict על בריטה

רועי134

New member
שאלה ל coffeeaddict על בריטה

חיפשתי בארכיון של הפורום איך להשתמש בפילטר בריטה נכון ואיך לרענן אותו וכו'. מרוב שרשורים ותגובות בנושא בפרום לא הצלחתי להבין בסופו של דבר מה ואיך צריך לעשות. אני ישמח עם אתה או כל משתמש המבין בנושא יפרט בצורה ברורה ומסודרת מה צריך לעשות , מתי, ואיך. אין צורך בהסברים כימאיים בנושא אלה רק מה לעשות. תודה מראש

JohnnyFiamma

New member
מה שאני הבנתי זה

מתי? פעם בשבוע-שבוע וחצי מה לעשות? להעביר בבריטה תמיסה של א. 2 כפות מלח ב ב. חצי כוס מים ואז להעביר מים בבריטה עד שהטעם המלוח עובר. אצלי זה לוקח משהו כמו 4 מיכלים. חייך עומדים להשתנות!
בהצלחה!

JohnnyFiamma

New member
תלוי

אם אתה משתמש בבריטה רק למכונה או לקומקום, כלומר מרתיח את המים לפני השימוש, אז רענון כזה יכול להחזיק את הפילטר לכמה חודשים טובים (חפש בארכיון). אם אתה גם שותה ממנו סתם ככה, נראה לי שאחרי בערך חודש הוא מתחיל להפריש חומרים לא מי יודע כמה בריאים, אז כדאי בכל זאת להחליף פעם בחודש.

../images/Emo122.gifאני כל פעם נדהם מחדש מהתגובות על בריטה

איזה חומרים לא בריאים? מטהרי המים של בריטה הם אולי היחידים שלא מכניסים כלום למים במקום קלציום, לא נתרן, לא זרחן ולא שום חומרים לא בריאים. נ.ב. כמובן, שאם אתה מחליט לפתוח מעבדה בבית ולהכניס מלח או תבלינים לפילטר אני מושך את ידי מאחריות.

hosq

New member
אני לא מבין את גישתך לענין

מישהו כאן חשב על רעיון מבריק ומצא דרך לרכך מים ללא השקעה בציוד נוסף ויקר. אני מבין שיש לך פתרונות טובים יותר לענין שעולים לא מעט. אז נכון שזה כאילו פוגע לך בפרנסה, אבל מה לעשות - זה עובד! כל כימאי מתחיל יסביר לך מדוע (ואכן, כימאית מתחילה הסבירה לי בדיוק מדוע...והתחילה לעשות זאת בעצמה). יש לך דרך טובה יותר? תציע אותה, נשמח לשמוע. אבל לקשקש משפט מזלזל כמו "להכניס מלח ותבלינים" גורם לי, באופן אישי, להתייחס בחשדנות לכל דבר שאתה כותב. אגב לא ידעתי שנתרן הוא חומר לא בריא. יש מחקרים שמראים שאם תדחוף קילו מלח לחולדה פעמיים ביום, יקרו לה דברים מוזרים, אבל בכמות המגוחכת שמדובר עליה פה (שני גרם לשבוע?), אני שוב נוטה להאמין שזה בסך הכל עוד קשקוש שיווקי.

נו באמת...

בוא נלך משפט, משפט. א) לא כתבתי עכשיו שום דבר על השיטה של אדיקט, (אנחנו כבר מכירים ויכולים להתווכח בטלפון)
ב) אתה כותב שיש לי פתרונות טובים יותר, תודה. לגבי המחיר: הוא פורסם בעבר ב"מבצעים לחברי הפורום". ג) "זה כאילו פוגע לך בפרנסה" אני מבין שהדגש זה על כאילו. ד) "כל כימאי מתחיל יסביר..." איזה כימאי מתחיל יודע את הפטנט של בריטה שמוגן כמו הרכיבים של קוקה קולה? ה) כן, יש לי דרך טובה יותר, אך לא לכל סוגי המכונות, לרכוש פילטר בריטה מקצועי שמתחבר למכונה ויש לך שקט ל~5000 ספלי אספרסו ללא אבנית וללא טעמי לווי. ו) ג'וני כתב שנראה לו שבריטה מפריש אחרי חודש חומרים לא בריאים, אז עניתי לו, אני לא דיברתי על שתי כפות מלח אלא על המרככים התעשייתים אשר מבצעים בהם המלחה בניגוד לחוק. תוכל לראות הרחבה בנושא באתר המשרד להגנת הסביבה. ז) "נתרן לא בריא" לא כתבתי על בריאות אבל חולי דיאליזה ובעלי לחץ דם גבוה אמורים לדעת למה אסור להם לצרוך נתרן ייתר על המידה. ח) יש גם מרככי סיליפוס בשוק שמכנסים זרחן למים וגם מי אמר שזרחן הוא חומר לא בריא?... ט) "תדחוף קילו מלח לחולדה פעמיים ביום" האם אנחנו צריכים להבין שאתה חבר בעוד פורום אפל כלשהוא...
י) "קשקוש שיווקי" אמנם לא מעט חברים מהפורום רכשו אצלי אבל מי שבענף יודע שלא זו הכוונה. מקווה שהסברתי את גישתי והכל ברוח טובה. נ.ב. לגבי הוספת מלח ותבלינים למים, יש לי לקוח שמשתמש באוסמוזה הפוכה ומוסיף מספר גרגירים של מלח למים של הקפה וטוען שזה משפר פלאים את הטעם. יש מישהו בפורום עם אוסמוזה הפוכה שמוכן לנסות? אולי יום אחד ישווקו מים בטעמים לקפה

hosq

New member
כבר מוכרים מים עם קפאין במועדונים מסויימים...

בכל תגובותיך אתה לא מתמודד עם עובדה אחת: שיטת אדיקט עובדת. אם ההסבר לכך הוא שיש ממיר יונים שמחליף קלציום בבריליום ירוק, או שיש שם גמד שבולע מלח אומר "פוי" ומשתין מים ללא אבנית, לא ממש משנה. אצלי בבית השתמשתי בתחילה בבריטה גם לקומקום, אבל ראיתי שהשבוע בין הטיפולים הופך להרבה פחות מזה, אז הפסקתי. כמות האבנית שמצטברת מאז בקומקום לא תאמן - נראה כאילו חצץ יוצא לי מהברז בבית שצריך ללקק ממנו את הטיפות. אי אפשר לפספס את ההבדל העצום בין לפני לאחרי. 5000 ספלים זה אימרה שיווקית - רק עשירית מהמים הולך להפקת קפה, במקרה המאוד טוב. השאר משמש לחימום כוסות, נזרק בבוקר, הורדת טמפרטורה, הקצפה, ניקוי פה ושם. אז נשארנו עם 500, שזה נאמר חצי שנה במקסימום? תן לי לנחש - לפיתרון שלך יש גם תוקף של נאמר 3 חודשים. תכלס, מה המחיר?

אני אענה

אני רכשתי את המוצר בערך ב 100 ש"ח לפני כמה חודשים, אין לי אבנית כמו שהיתה פעם ולא צריך לעשות רענון כל שבוע, טעם המין טוב יותר מהרגילים. אצלי הפילטר ישרוד לפחות חצי שנה מהחישובים שעשיתי בהסתמך לרמת האבנית וקשיות -מים בינונית, ביחס למספר ספלי הקפה שיופקו בתוצאת החישוב. את הכוסות אני מחמם במים מהקומקום, כך שאני לא מרוקן את מיכל המים על שאיבות סרק אלא לחליטה וניקוי צנרת קלה. לאחר לבטים רבים רכשתי מאלון את המוצר כדי לראות ולו פעם אחת על מה הרעש, אני חושב לאחר כמה חודשים שהמחיר שווה לי את הורדת ההתעסקות מהרענון, אולי זה עובד אבל זה די מעצבן ואחרי רענון - הרענון הזה פג מהר.

לא היית צריך לתקן../images/Emo163.gif

בריטה משפר את חיי המין!!! יואו איזו פרסומת הייתי עושה מזה...

למעלה