שאלה לשמעון

nili6

New member
שאלה לשמעון

נדמה לי אם אני לא טועה שאתה זה שהזכרת פה לא מזמן שם של ספר גרפולוגיה שקשורה בילדים וכתבת שהוא מומלץ לכל הורה שיהיה בבית? (אוליי אני טועה) במידה שכן, תוכל לרשום שוב את שם הספר? בתודה, אני.

shamon51

New member
שם הספר הוא

ילדים ונוער במצוקה ממבט גרפולוגי כתב: יצחק ניר הוצאה: אור עם

הספר מומלץ רק למי

שלא רוצה אף פעם להיות גרפולוג. הגישה של יצחק ניר, כמו בספרו על המיקרוגפולוגיה, היא חובבנית, ומבוססת על "סימנולוגיה" מן הסוג הגרוע והמטופש ביותר.

לעומת זאת

יצא לפני כשנה ספר מקצועי שנוגע גם בנושא,: "ילדים כותבים - קו וכתב, ביטוי אישי, הצמיחה הגרפומוטורית של ילדים ומתבגרים" של חווה רצון. הפרק הששי בספר מוקדש לסימני מצוקה בכתב.

הוא שנאמר: אם יצחק ניר הרהר בשקט

אם להצטרף לפורום, עכשיו כבר לא! שייקה, מה קרה לך, תן לבנאדם קארדיט קטן ולו רק בשביל ההשקעה האדירה שלו ( לפחות בזוג הספרים הכפול שלו ). האמת, קשה לי להתייחס כי גם את זה לא קראתי, ואם נתעלם לרגע מקונספט הסימנים, אין שם בספריו שום חידוש מעניין, תורם ?

אגב, פעם אחת ניפגשתי אתו, הוא הרצה

על גרפולוגיה בקאנטרי קלאב בצומת גלילות ואני בדיוק השתכשכתי שם בבריכה, אז נכנסתי לשמוע, רטוב עם מגבת. בסוף ההרצאה ניגשתי אליו והחלפנו כמו מלים, איש חביב.

nili6

New member
בת הגנה.

שייקה. אני מקווה שלא איכפת לך שאני מתקנת אותך, כי אם כן תגיד לי. בת הגנה. ואודי, אודי מחפש חידושים היום. מחפש את קרן האור.

תודה על העריכה הלשונית,אבל

תשימי לב שבמדובר כאן ב"ארמיזמים" (ביטויים מן הארמית שהוכנסו לעברית). וכך, כשם שיש בר הגנה (ולא "בן הגנה"), כך יש ברת הגנה, השומר על מקורו הארמי של הביטוי, והוא מקובל בשימוש. אני מבין ש"ברת" נשמע לך כמו "בן" שהוסיפו לו צורת נקבה (נדמה לי שזה היה מקובל בעברית העתיקה), אז לתשומת ליבך, "ברת" בארמית היא בת (ראה מילון ארמי של פרופ' עזרא ציון מלמד, המילון המקצועי ביותר לארמית).

nili6

New member
לשייקה.

האמת שאחרי שכתבתי אז, נזכרתי שזה באמת ככה, כמו שאתה כותב עכשו, ושאתה צודק. אבל אגב זה לא כי נדמה לי או נשמע לי, ממש לא, פשוט ככה למדנו בבי"ס פעם , אם אתה זוכר את הספר "ודייק"? אז הטעות הזאת, היא משם.

shamon51

New member
הי שייקה, יכול להיות שאתה יודע

הכללללללללל אבל לעיתים צריך להיזכר בדברי משלי "גם אויל מחריש, חכם יחשב" שמעון

nili6

New member
לאודי,

לאודי, נדמה לי שזה יהיה יותר פשוט וקצר אם תספר לנו מה כן קראת, ולא מה לא קראת.... כי הרשימה הולכת ומתארכת.....

shamon51

New member
אני אמנם לא כל כך חכם

כמו אחרים ... אבל נראה לי שהאיש יצחק ניר עושה כל דבר ברצינות ובמקצוענות העושר והפרטים שהוא יורד אליהם גם ב 2 ספרי האותיות "מיקרוגרפולוגיה" וגם בספר על ילדים במצוקה ניכרים !!!! יכול להיות שיש מי מהגרפולוגים שחושב ש"רק" ניתוח לפי אותיות זה לא "רציני" אבל נראה לי שגם יצחק ניר לא חושב אחרת
ספריו הם לא |דגש| כל החכמה |דגש| של הניתוח אלא תוספת מבורכת ומקצועית. שמעון

שמעון, אני אנסה להשיב לך

שייקה לפעמים קצת חריף בנסוחיו ולא הכי טאקטי אבל לגופו של ענין נראה לי שהצדק עמו וצריך להפריד בין 2 ענינים. נראה לי שאין וויכוח שהאיש יצחק ניר השקיע המון בעבודתו וספריו, שקד וערך ברצינות ובאופן הכי מקצועי מנקודת מבטו, ועל כך ניתן לברך אותו ולומר מלה טובה. ומצד שני, חייבת להישאל השאלה האם האנרגיה העצומה הזו הושקעה באופן נכון, בנושאים חיוניים שגם עולים בקנה אחד עם מגמות ההתפתחות של הגרפולוגיה, ונדמה לי שהתשובה לכך היא לא. לא ניתן לקבע אלפי צורות של אותיות שבפועל, בכתבי היד, הם תוצר של שילובי תנועה, לחץ, עיצוב, מנגנונים ושינויים 'חיים' - לתוך מסגרות קפואות משורטטות ואין בכך גם שמוש פרקטי כלשהו, ולמה: נניח שאני מזהה בכתב יד מסוים צורה שמזכירה לי את אחת ממאות/אלפי הצורות המשורטטות שבספר, מתוך חדוות הגילוי אני ממהר לפתוח באות ח' ונתקל בצורה דומה. כאן, עוד לפני שאני קורא על האפשרויות אני צריך ראשית לקבוע אם זה דומה/לא דומה. נניח שקבעתי, וזו קביעה וויזואלית, מה עלי לעשות ? לרשום בצד את האפשרויות המפורטות ? ואם זה דומה חלקית מה לרשום ? ואם במקומות אחרים בכתב זה שונה מה לכתוב ? ואיך לבחור בין האפשרויות בשטת "ההימור הבטוח" ? כל השטה הזו מעקרת את ההסתכלות על הכתב כמיקשה אחת, כשלם, הכרת הדינמיקה ויחסי הכוחות. ההוכחה הטובה ביותר שאין כאן כלי שיכול לשמש זה שהן המתחיל בתחילת דרכו והן המקצוען במדה שינסו להגיע לפרשנות אך ורק על פי הספר סכוייהם להצליח/לשגות שווים, כי מדובר בניחוש. שבת שלום לך ולכולם. לנילי שפגעה בי, בינתיים לא.

shamon51

New member
קודם כל ../images/Emo70.gif ... וחוץ מזה ../images/Emo35.gif

קודם כל נראה לי ששייקה יודע לענות ולא זקוק ל"עורך דין" (מצויין כמוך - כמו שלא יהיה ) וחוץ מזה, גם אם לדעתו ספר של מישהוא או תכנית טלוויזיה של מישהוא לא ברמה (אולי הוא בכלל מקנא בהצלחה של איXXX או בספרים של ?) אפשר לומר זאת בשפה אחרת
לא בוטה
אבל שכולם יבינו
שמעון

למעלה