שאלה לשמאל

rnavina

New member
חשבתי שקישרת לאתר של בצלם, לדף הראשי

ואגב, בהודעות לעיתונות מופיע גינוי בתקיפות של חטיפת והריגת שלושת הנערים.

ועוד דבר -

אם קיומו של השמאל הקיצוני הכרחי לקיום המרכז ושמירת המצפון, חייבים להכיר גם בקיומו של הימין הקיצוני להגדרת המרכז ושמירת המצפון.

כאן חייבת סימטריה, כי מדברים על שני קצוות של אותה סקאלה.

moma422

New member
בהחלט. צריך גם ימין.

כמו שאמרתי, כל עוד הם לא נגררים להסתה לרצח של אנשים אלא מציגים עמדה. למשל ששליטה של מדינת ישראל על השטחים הכרחית לביטחון. שיש לנו זכויות על הארץ מבחינה היסטורית וכו...
גם הפגנות של חרדים זה בסדר.
צריך לשמור על פלורליזם בגבולות החוק.

לא הייתי רוצה שתקום כאן רפובליקת וימר שמרוב פלורליזם תוליד נציזם. זה גבול עדין.

כמעט בלת"ק - רוב מי שמגדיר את עצמו שמאל

(כמוני למשל) לא מפגין נגד המלחמה. קולו של השמאל היותר קיצוני הוא זה שנשמע רוב הזמן, ולפי הפיד שלי בפייסבוק אפשר לחשוב שאני עמוק בימין. אני כן בעד לחתור לסיום הלחימה ולהסכם בעל תוכן במהירות האפשרית ולא לנצל את המומנטום כדי "להשטיח את עזה" וכו'. אני כן אשמח אם ייפגעו כמה שפחות אזרחים בעזה ולא אחגוג על מוות המוני שם. אבל אני לא חושבת שישראל צריכה לצאת מעזה ללא הסכם ולספוג טילים בשקט כי "מגיע לנו" או כי "הם סובלים יותר".

(ואם כבר - הדבר שהכי משגע אותי זה השוואת מספרי קורבנות וקריאה למידתיות. אין מלחמה גרועה יותר ממלחמה שוות כוחות, שבה "מחזירים" לצד השני נזק שווה לזה שהוא גרם לך - זה מתכון בטוח ללחימה נצחית ללא יכולת להכרעה מהירה ולהגעה להסכם, שזה מה שרוצה מי שלא מחפש נקמה.

(בד"כ נמנעת מדיונים פוליטיים פהץ מקווה שלא אצטער שהגבתי בכלל).

אני ימנית ואני חושבת בדיוק כמוך. בתנאי כמובן

שיהיה "הסכם בעל תוכן".

אני מניחה שההבדל היחיד ביננו יהיה ההסכמה על מהו הסיכוי שנקבל כיום הסכם כזה, והאם "מכת מחץ" לחמאס (לא לעזה או לאזרחיה) תעזור לנו לקבל הסכם אמיתי עם גיבוי ומעקב בין לאומי (פירוז, הריסת מנהרות, וכו'), או לא.

וסביר שההבדל העוד יותר גדול בינינו

יהיה קשור לפתרון ארוך הטווח - האמונה באפשרותו, הציפיות ממנו, והוויתורים שאנחנו מוכנות לעשות בשבילו.

גם זה נכון. דברתי על הכאן ועכשיו

למה "על זה אף אחד מהשמאל לא מוחה"?

למיטב ידיעתך אזרחים ומדינאים מהשמאל חיים בסבבה עם רקטות על הדרום? אני מבינה שאת לא חיה בארץ, אבל תבדקי לפני שאת כותבת. הנה לינק לדף פייסבוק של זהבה גלאון, תקראי קצת.

https://www.facebook.com/zehavagalon?fref=ts

האם את זוכרת מחאה ציבורית / הפגנה

של ארגוני השמאל ופעילי שמאל שכותרתה היתה "הפסיקו את הירי לדרום"? ב-14 השנים האחרונות? כי "הפסיקו את הירי על עזה" היתה.

יש פעילי שמאל שמביעים שלל עמדות בשלל טונים וגוונים. חלקם מתונים ושפויים, וחלקם קיצוניים. השאלה כאן היא על הקול השמאלי שנשמע בימים האחרונים בקול רם (איך פרת אומרת? לידם היא כמעט ימנית), בעיתונות, בתקשורת, ובהפגנות שקוראות להפסקת אש ו"די לפשעי מלחמה".

אם היתה כזאת, אני אשמח מאד לשמוע. באמת. זה יגרום לי להאמין שיש תקווה.

moma422

New member
אל תתבלבלי בין מה שקורה למה שמדווח

לתקשורת יש אינטרס ללבות יצרים ולהביא את קולם של הקיצוניים. סרסורים של רגשות עזים ופורנוגרפיה. כי לצערי זה מה שמוכר.

נכון. מפנה את מייס לתגובתך, ואת מוזמנת להחיל

אותה גם על כל מה שכתבת (מייס) על ההתנחלויות, המתנחלים (שיורקים על הצבא וכו'), ועל שלל הדעות הקדומות שכתבת כאן בשירשור בנושא. אין לי אפילו כח להתחיל ולהסביר כמה זה שיקרי במקרה הטוב ומרושע ונגוע באינטרסים פוליטיים מכוונים - במקרה הרע, וכמה כל קשר בין מה שכתבת ובין המציאות הוא מקרי בהחלט.
אבל אני חלילה לא מאשימה אותך (שוב - מתכוונת למייס, שקראתי את תגובתה לגבי ישוביה היהודיים של יו"ש) כי ברור לי שדה-הלגיטימציה נובעת מניפוח חסר כל פרופורציה וקשר למציאות מטעם גורמים אינטרסנטים. וכאן זה לא רק "כי זה מה שמוכר" אלא כי זה מה שמשנה את דעת הקהל ומכשיר את המטרות הפוליטיות של קובעי הטעם במדינה. וע"ע הפחדות לפני הגירוש מגוש קטיף שבה הבטיחו לעם היושב בציון שיהודים ירו על חיילים ושוטרים. בסוף, בפועל, יהודי גוש קטיף התנגדו פאסיבית ועסקו בעיקר בתפילות ובבכי, כשהצבא (שרק מילא את פקודות השילטון) מחריב את חייהם הפרטיים ומכשיר את השטח למה שקורה עכשיו בדרום ובעצם בכל הארץ.

מציעה לחפש ברשת צילום וידאו של נחיתת מטוסים בנתב"ג + מגדל הפיקוח החדש שנראה משם היטב ושצולם מהישוב דולב - ישוב מעבר לקו הירוק, ולא מהקרובים שיושבים ממש על הקו הירוק אלא בעומק השטח. אולי זה ימחיש קצת למי שחושב שפינוי זה רעיון טוב מה יקרה אם ישבו במקום הזה מחבלים. מה שקורה עכשיו זה משחק ילדים...לכו לבקר בנגוהות שבדרום הר חברות ותראו מה זו נקודה אסטרטגית שמתצפתת על כל הארץ במרחק יריקה. הם לא יצטרכו רקטות כמו בעזה, יהיה להם הרבה יותר פשוט.

חייבת לומר שהלוואי שיכולתי להיות שמאלנית שמאמינה בנכונותו של הצד השני לחיות איתנו בשלום. יותר נעים להיות אופטימי וזה גם יותר בריא (אני לא צוחקת) אבל המציאות מראה לנו שוב ושוב שבצד השני אין שום נכונות לחיות איתנו בשלום. יש שם מטרה אחת - להשמיד אותנו (ומי שחושב שאני מגזימה הוא נאיבי), והשיטה היא "שיטת הסלמי". הלוואי שנשכיל ללמוד מהטעות שעשינו לפני 9 שנים בדיוק בגוש קטיף ולא נחזור עליה שוב, כי אם כן - כדאי להתחיל לארוז כבר עכשיו (וזה בהנחה שנוכל לברוח מכאן. נתב"ג יהיה בטווח ירי של נשק קל).

אני נגד פינוי גושי התנחלויות וישובים שסמוכים

לקו הירוק, ועדיין אני נגד התנחלויות מבודדות בלב אוכלוסיה ערבית צפופה, ו-וואלה, זה לא סותר.

kokula12

New member
מי שהעלו היום הצעת חוק לתמיכה כלכלית בתושבי

הדרום, היו לידיעתך מפלגת מרצ. ספציפית אילן גילאון, אם זה קריטי לך. מי שאחראי לעניין, בהיותו שר הכלכלה, דווקא קרא להפיל את הצעת החוק ויצא מהמליאה - זהו מיודענו בנט כמובן. סתם, מוסיפה מידע לדיון. ממש עצוב בעיניי. תכלס, מי שפועל הרבה יותר למען תושבי הפריפריה זה מרצ וחד"ש, שהם כמעט חסרי כח אלקטורלי שם. ובכל זאת, כנראה שיש להם אג'נדה בעניין שהם מוכנים לעשות הרבה כדי לקדם, גם מהאופוזיציה. מי שלרוב שם רגליים ליוזמות האלה, זה הליכוד, יש עתיד, והבית היהודי או כל הורסיות הקודמות שלהם.

מי שהתעקש לשחרר מחבלים כדי להתחיל בהידברות עם הרשות הפלסטינית במקום להקפיא את הבנייה בהתנחלויות היו שוב, בנט וחבר מרעיו. אבל אל תתנו לעובדות לבלבל אותכן או משהו.

(ולגבי ההפגנות האלה - בעוד שנעשים מאמצים כפי שתיארתי לעיל לדאוג לתושבי הפריפריה, אין לאותם אנשים יכולת לדאוג באותה צורה, באמצעות חקיקה וקידום אג'נדות בועדות הכנסת, לתושבי עזה. עדיין, אני לא השתתפתי ולא חושבת להשתתף בהפגנות כאלה, כי כרגע הן נראות לי חסרות טעם וחסרות תועלת ולמען האמת גם אני לא בדיוק מבינה את המטרה שלהן בטיימינג הזה. ועדיין, אני מגדירה את עצמי שמאלנית ציונית, ואפילו לא מוכנה להסתתר ולהתבייש בזה, נהפוך הוא).

יאללה, תסקלו.

למעלה