דבר ראשון - אני שמחה לשמוע.
דבר שני - זה עדיין לא ענה על השאלה.
אלה שקוראים היום
להפסיק את המלחמה, ודי לשפיכות הדמים, וכל זה (גדעון לוי, כדוגמא) - מה הפתרון האופרטיבי *עכשיו* שהם מציעים?
לדבר אין עם מי, כי הם לא מוכנים, לדבר עם אבו מאזן כבר דברנו 9 חד' ולא יצא כלום (ואני חושבת ששחרור המחבלים זו טעות נוראית, ועדיפה ללא ספק הקפאת בנייה, אבל עד כמה שאני יודעת שחרור אסירים זה אינטרס עליון של הפלשתינים, כך שאני לא בטוחה שזה היה זה למול זה. אולי זה היה שחרור אסירים למול הקפאת בניה + עוד משהו), אבו מאזן בכל מקרה לא שולט על עזה, והוא חתם הסכם איחוד עם חמאס במתכונתו הנוכחית.
ונניח שנלך לויתורים מאד גדולים, נזנח את הלחימה, ונשב שנתיים עד שנגיע להחלטה על שתי מדינות לשני עמים. יופי. האם הם ישנו את ספרי ההיסטוריה שלהם? האם הם יפסיקו לכנות אותנו כלבים וחזירים? האם הדור שגדל היום בעזה, על שנאה צרופה לישראלים, לציונות, ולכל מה שהמערב מייצג - יוכל פשוט להשתנות, ועוד 20 שנה לאכול איתנו לאפה באשדוד?
באיזשהו מקום, זאת כרוניקה ידועה מראש. השנאה לא תעלם, אולי עוד כמה דורות. עד אז ימשיך לגדול כאן דור ששונא, ומתעב, ומעודד לחימה ושהאדה (רצים סרטונים מזעזעים על ילדות בנות 12 שחולמות להיות שאהידיות, וילדים בקייטנות אימונים של חאמס) וגם אם יהיה הסכם שלום, מי יודע כמה זמן הוא יחזיק. וכשהוא יתפוצץ, אם יתפוצץ, אם זה יהיה אחרי הרבה מאד ויתורים שלנו, טריטוראליים ושאינם, נהיה בעמדת נחיתות, כי מנהרות ועיר תחתית יהיו חלום לעומת נתיבי הברחה ימיים, שדה תעופה, חיל אווירי שלהם, וכו'.
ואגב, אחד הדברים שהכי עצובים לי זה חוסר היכולת להימלט מזה. לו אני ילד פלשתיני - אני בהחלט שונאת את ישראל, מבחינתי בצדק. בראיה של בן 9, 12, ו-15 אפילו, הם אלה שמפציצים בעוצמה, הם אלה שהורסים את הבתים, הם אלה שבגללם אין לנו X ו-Y, ולפי האג'נדה הדתית שלי אין להם זכות קיום בעולם. כך שאני באמת לא רואה פתרון, ואני חייבת לומר שזה מעציב אותי ומפחיד אותי בו זמנית