שאלה לשמאל

ExNewYorker

New member
ההתרשמות שלי היא ששמאלנים רבים (ואני לא מדברת

על קיצוניים) (ואני ביניהם) מבינים היטב שפשוט כרגע אין ברירה אלא להכות בחמאס. זה כולל אנשים כמו יוסי ביילין ששמעתי אותו מתראיין ורבים אחרים.
בדיוק כמו שבאופן ממש לא שכיח שרי החוץ האירופאים אמרו זאת בצורה זו או אחרת.
אני מרגישה תמיכה גורפת לעניין - עם כל הכאב שבדבר.

מה שאני יוצאת נגדו, ואיתי "שמאלנים" רבים - זו ההסתה, ההתלהמות. חוסר היכולת לקבל שלאחרים יש דעות אחרות, גם אם לא עולות בקנה אחד עם דעתם.

rnavina

New member
שלא לדבר על כך שחמלה כלפי אזרחים הרוגים

בעזה מתפרשת כבגידה במדינת ישראל.

האם ראית הפגנה נגד ההסתה ברחוב הערבי?

כי אם לא, הם עושים שקר בנפשם.

ברור שיש כאן הסתה, וברור שזה לא תקין.

אבל אם כבר באים בדרישה, צריך לבוא בדרישה לשני הצדדים. לא להפנות את ה"יציאה כנגד" לצד אחד בלבד.

שלטון החמאס הוא דיקטטורה אכזרית

מי שמעז לצאת נגדם נרצח.

אי אפשר לבוא בטענות כלפי האזרחים שרק רוצים לחיות.. ברור שיש הסתה ויש אזרחים שתומכים בטרור, אבל ממש לא כולם.

sharonwe

New member
אני לא הייתי רוצה שישוו אותי לצד השני.

לאורך כל השנים היתרון שלנו היה בהומניות שלנו. לא מעניין אותי אם הם מפגינים נגד הסתה אצלם או לא. מעניין אותי מה 'אני' שואפת להיות, ולאיזה עם 'אני' שואפת להשתייך.
ויחד עם זאת - אני לגמרי בעד להלחם בחמאס עד חורמה.

וחשבתי על עוד משהו...

נניח שהאינטרס העליון הוא הומנטיריות וקידוש כבוד האדם וחירותו.
נניח שבסדר להפנות הכל רק לצד אחד.

למה הכל בשיטת המקל ולא הגזר? הקמנו בית חולים שדה בגבול, לטפל בפצועים מעזה. זה לא ראוי להפגנת תמיכה או לטור נרגש בעיתון? אנחנו מתחננים לתרום דם, והם מסרבים. זה לא ראוי לציון?
הסכמנו להפוגת אש הומניטרית - שהיום יודעים שאולי זה פגע ביכולתנו לדעת מה קורה אם החייל הנעדר - זה לא ראוי לשלטי "כל הכבוד"?

אני חושבת שעל זה חלק מהכעס. להתמקד רק ב"מה לא", במקום ב"מה כן". הסימטריה כאן כן חשובה.

sharonwe

New member
זו התקשורת הלקויה שלנו:

בשבוע שעבר אירחתי כאם שני אורחים תוניסאים: האחד מתוניס והשני שמתגורר בארה"ב. האחרון עוסק ב-PR ו-IR.
התוניסאי האמריקאי, אחרי כמה שעות בארץ, התאהב בה והודיע שהוא מעוניין לעבוד כיועץ תקשורת של המימשל הישראלי, שכן הוא לא מבין איך כל העולם טוען שהתקשורת העולמית נמצאת בידיים של היהודים, ובד בבד התדמית שלנו בה כל כך גרועה!

וזה בדיוק העניין - אנחנו לא מסוגלים ליחצ"ן את עצמנו כמו שצריך.

ומעניין לעניין באותו עניין -

מתוך הדברים של אבי נוסבאום:

הלוחמים שהוא פוגש (פצועים, לאחר שהגנו עלינו בגופם) אומרים שהם מנצחים בשטח, למרות התנאים האיומים, והמקום היחיד בו הם מרגישים שהם מפסידים הוא כשהם פותחים את הטלוויזיה כאן.

גם התקשורת כאן בארץ צריכה לעשות חושבים. בעצם, הארץ זה עיתון לאנשים חושבים, לא? אז אולי שיחשבו פחות

moma422

New member
אני מצטטת מפי השמאל

"כבר עשרות שנים יש את הרשות. אין שום זכות לקטר על זה שהחמאס הוא לא פרטנר כשאנחנו ריסקנו כל פרטנר אחר, ובשביל מה? בשביל ההתנחלויות?"

"אם היו מפציצים שכונה בתל אביב היית מפסיק להילחם? לא נראה לי. אין בעיה, תעשה מה שכל גבר מהמרכז ימינה במדינה הזו עושה ותוציא אותי נאיבית (במקרה הטוב) אבל בסופו של דבר יהיה הסכם, עם הנהגה פלסטינית, ותראה איך כל הדם הזה יכול היה להחסך. נמשיך מחר אם תרצה על דברים יותר ספציפים, כמו איך גם כאן לוחצים על אוכלוסיה להישאר באזורים מופצצים, איך גם פה אימהות גאות בחיילים גיבורים, למה עד היום לא טיפלו במנהרות, מה ההבדל ממבצעים קודמים "
"חברים, הכל ידוע. והנה, לא הזכרתם את הרשות, ואת אבו מאזן שריסקנו. לא הזכרתם את זה שכבר הגענו עם החמאס להסכמים, והפעם אנחנו אלה שהפרנו אותם. לא הזכרתם שיש סגר על עזה, ואמנם כוסברה וכלי נגינה לא נכנסו, אבל נשק דוקא כן והרבה. אולי מעברים פתוחים עם הרבה ביקורת ישראלית ובין לאומית היו יעילים יותר?
ובעיקר לא הזכרתם את דרישות החמאס הפעם - הדרישות המרכזיות קשורות לסגר כאמור, ולשחרור אסירים שנאספו בסיטונות במבצע שובו אחים ללא סיבה מיוחדת חוץ מניצול הזדמנות.
אנחנו יכולים להשחית פה תילי תילים של מילים על אכזריותו של החמאס ותצדקו בכל מילה. אני בטוחה שבין ההפגזות גם אכזריותה של ישראל נדונה בעזה.
אבל ההפרדה של עזה מהגדה היא יצירת פאר שלנו במשותף עם החמאס, העדפת ההתנחלויות על פני משא ומתן היא אחריות שלנו שכדאי להסתכל לה בעיניים, וריסוק כל שותף פוטנציאלי (וגם שותף בפועל, תראו איך אבו מאזו מתפקד מאז החטיפה!) היא אחריות שלנו."

חכמת הבדיעבד. מה הפתרון המעשי שהם מציעים?

והאם יש צורך להזכיר שהיינו במשא ומתן 9 חד', ושהיינו צריכים לשחרר מאות אסירים עם הידיים רק כדי שהם יואילו לשבת איתנו לשיחות? מה קבלנו בתמורה?

משא ומתן כשמו כן הוא. הוא חייב לכלול "מתן" משני הצדדים. עד היום, אנחנו היינו תמיד בצד של ה"מתן", והם בצד של ה"משא".

moma422

New member
אני אגיד לך מה החשיבות הגדולה של הפגנות

אפילו של תנועות הזויות מימין ומשמאל ובתנאי שהן כמובן מתנהלות לפי הכללים ולא מלוות בהסתה לרצח וכו...
השוליים חייבים להתקיים בכדי שהמרכז יוכל להגדיר את עצמו.
אצלי בתוכנה הפנימית, יש אלרגיה חזקה למילים כמו "אחדות" "להתאחד"... כי בשם האחדות והליכוד אנשים מאבדים את המצפון. זה פשוט קורה לנו כשאנחנו בקבוצה שמשמיעה כל אחיד.
ולכן חשוב שיעצבנו אותנו גם בעת מלחמה.

אז אני לא יודעת מה הבחורה שציטטתי רוצה ומה ההצעה האופרטיבית שלה, אבל טוב שהיא מנהלת דיונים אפילו שהם נורא מעצבנים אותי.

מסכימה, אבל זה לא עונה לשאלה

מה הפתרון האופרטיבי. והשמעת דעה רק לשם הבעת דעה זכותה במקומה מונח, בזמנים רגישים פחות. לקרוא "הרוצחים לטיס" לא בהכרח שומרת על איזון. זו השתלחות שאינה במקומה.

בקיצור - נראה לי שניתן להסכים שהשמאל טוב בסיסמאות וחלש בפתרונות? אם כן, אני אשמח שהם ימשיכו להראות את קצה הסקאלה, ולדבר על יוקר חיי האדם (גם של החיילים שלנו. אגב, ראית הודעת אבל של בצלם על 30 החיילים שנפלו?) אבל שלא יתערבו בהחלטות אופרטיביות. זה יספק אותי, כל עוד הם יהיו הוגנים מספיק לראות את הסבל בשני הצדדים, ולפחות להאמין (או להיווכח, כי היום יש הוכחות) שנעשים מאמצים כבירים למנוע הרג חפים מפשע, גם במחיר ביטחון החיילים שלנו.

rnavina

New member
בצלם לא הוציאה אף הודעת אבל. לא על הרוגים

ישראלים ולא על הרוגים פלסטינאים. בצלם מספקת מספרים על הנפגעים בשני הצדדים. את מוזמנת להיכנס לדף הפייס של בצלם, שם יש גם סיפורים על אזרחים ישראלים יהודיים תושבי הדרום.

באמת? קבלי את האתר שלהם:

http://www.btselem.org/hebrew/press_releases

השורה הראשונה - פרסום שמות בני המשפחה שנהרגו בעזה. אין הודעה דומה עם שמות החיילים שלנו (הפושעים), או על אזרחים שלנו שנהרגו (דרור חנון, ואלה שנפטרו בעת הישמע האזעקה), אף מילה על שימוש באזרחים כמגן אנושי, אף מילה על חוסר האנושיות בזריקת טילים לתוך אוכלוסיה אזרחית, אף גינוי על פציעתם של אזרחים בהשלכת בקבוקי תבערה ואבנים על ידי ערביי ישראל (לא שמעת על זה. התקשורת לא מדווחת. אבל יש פצועים).

מבינה שבעיניך הם אובייקטיביים והוגנים. בעיני לא. ונעצור כאן

rnavina

New member
אם את מתייחסת לשורה הרצה אז כתוב מעליה

מידע ראשוני: אנשים שנהרגו במהלך המבצע בעזה ובישראל.

מתחת לתמונה כתוב:
תחקיר ראשוני: עד ל21.7 בשעה 20:00 נהרגו לפחות 505 פלסטינים, שני אזרחים ישראלים ו-27 חיילים.
מתחת: בלוג הצילום: ישראל יולי 2014: חיים בצל הסירנות
על אזרחים ישראלים שגרים בדרום, כולל תמונה של תושבי אשקלון רצים לתפוס מחסה בזמן אזעקה.

התייחסתי להודעות לעיתונות (שזה הקול הציבורי).

שמתי לינק ספציפי, התייחסתי אליו (ואת לא).

למעלה