שאלה לשמאל

moma422

New member
אני אדיק, לא עלית האיסלם הקיצוני

אלא התפרקות מדינות ערביות והתחזקות גורמים קיצוניים

kokula12

New member
הצד השני = שמאלנים. לא ערבים. זה בהתייחס

לפוסט של מיישר שניסה להגחיך שמאלנים כחבורה של היפים הזויים.

moma422

New member
אני הבנתי. בכל זאת אני שואלת

אם יש ארוע במציאות שאת יכולה לומר שאם הוא יקרה, תשני את עמדתך הפוליטית לפחות שמאל ויותר ימין?

kokula12

New member
הדיכוטומיה הזו לא רלבנטית בעיניי.

יחסית למשפחה של בעלי אני בכלל ימנית פשיסטית, פחות או יותר. יחסית למיישר אני אולי שמאלנית הזויה ונאיבית (למרות שאני לא).

העמדות שלי נקבעות ביחס למה שאני חושבת שנכון למדינה שלי. אני לא חושבת שנכון למדינה שהיא תהיה דו לאומית ואני לא חושבת שנכון שיהיו תחת שליטתנו תושבים חסרי זכויות אזרח. ולכן אני בעד הפרדה ובעד מדינה פלסטינית עם סידורי ביטחון מתאימים כך שלא תסכן את מדינת ישראל. אם גם יהיה אפשר לתחזק יחסים דיפלומטיים, מה טוב. אם לא, אז לא.

לא מצליחה לחשוב כרגע על אירוע שיגרום לי להיות בעד מדינה דו לאומית או מדינת אפרטהייד אלא אם כן החמאס יכתת את חרבותיו לאיתים (במקרה של מדינה דו לאומית. אפרטהייד אני לא רוצה בשום מקרה) או משהו, וגם אז כנראה שאעדיף שלא.

moma422

New member
הפתעת אותי קצת

אז ההבדל בינך ובין ביבי זה רק ההגדרות של סידורי הביטחון...

kokula12

New member
יש עוד כמה הבדלים

למשל, שביבי עסוק בלתקוע את המו״מ המדיני וגוזר רווחים מהקיפאון הזה. וחוץ מזה, הבדל תהומי בהשקפות בעניינים חברתיים כלכליים.

ספציפית במבצע הזה אין לי ביקורת קשה עליו. יש לי ביקורת על מה שהוביל לזה (שהוא ואחרים עשו ולא עשו).

maysher

New member
למה היפים הזוים? פשוט אנשים שמאמינים בטוב

ומאמינים בכנות שאם באים בטוב- גם הצד השני יבואו בטוב.
הרוב השפוי באמת לא יכול להאמין למצב בו הוא בא עם לב פתוח וכוונות טהורות ושהצד השני לא ינהג כמוהו.
כי זה בלתי נתפס. הסופר שהתייחסתי אליו בהודעה קודמת שלי, מתאר את ההלם שהיה בו. איך יתכן שהנער הזה דקר אותו? סתם ככה, בלי שום סיבה או התגרות, כשהוא לא היווה שום איום.
אני לא מגחיכה את מי שחושב ככה. פשוט חושבת שהאיסלם הקיצוני הוא משהו מעבר להגיון הבריא. שלא משנה מה נעשה, עדיין המטרה הסופית שלהם תהיה להשמיד אותנו. אני פשוט מפחדת שהשמאל הקיצוני יקבל קול מספיק חזק, אשר יוביל לויתורים שבסופו של דבר יחזרו אלינו כבומרנג.
אני מודה שאני מפחדת מאוד מעלית האיסלם הקיצוני בארצות הערב ובעיקר באירופה המערבית.
ואגב, המון יהודים בגרמניה לא האמינו לאמירות של היטלר ולא האמינו שהעם הגרמני הנאור והליברלי אכן יהיה מוכן להשמיד את העם היהודי שכה ניסה להשתלב בתרבות הגרמנית. לא האמינו גם כשקמו מחנות השמדה. כי אנשים לא רוצים להאמין שקיים רוע טהור.
ולי אין שום רצון להתאבד. מבחינתי הדרך של השמאל הקיצוני היא דרך שתוביל את כולם בדרך של יהדות גרמניה ויהדות אירופה בזמן מלחמת העולם השניה. כי כמו שהיטלר לא היה משתכנע לעשות שלום עם היהודים, ככה בעיני חמאס וארגוני טרור אחרים, שמכריזים בפה מלא שמטרתם להשמיד את מדינת ישראל, לא באמת יהפכו את עורם ויוותרו על מטרתם המוצהרת.

kokula12

New member
עם כמה שמאלנים קיצוניים ולא קיצוניים להגדרתך

דיברת בזמן האחרון?

זה רחוק מאוד מההשקפה השמאלנית שאני מכירה, וגם של רוב השמאלנים הקיצוניים יותר או פחות שאני מכירה (ומודה שרוב מכריי הם שמאלנים בהגדרה שלי).

מאמינה למי שאומר שהוא רוצה להשמיד אותי. רק שהפתרון שלי הוא לא דיכוי שלו אלא היפרדות מדינית (כולל סידורי ביטחון מתאימים) ממנו.

maysher

New member
לאור העובדה שאחותי היא שמאלנית קיצונית

מניחה שדיברתי בזמן האחרון גם עם הפלג הזה של המפה

יש הבדל בין להבין שבצד השני הרוב כנראה אינו

מעוניין, באנדרסטייטמנט, בשלום עם עלה של זית (שזה מה שמיישר תיארה בצורה ציורית מה), ולראות מה המגמות בקרב הארצות הערביות השכנות כגון סוריה, עיראק וכו' (אמא'לה!)
לבין ההבנה שההתנחלויות תחת כל פיסטין ועץ מבודד, המאוכלסות באנשים שבטוחים שהם יביאו את המשיח בקרוב בזכות התנהגותם הכוחנית והאדנותית, ובזכות ציווי אלוהי- זה דבר שרע לנו מאוד כמדינה.
מומלץ לחזור 2000 שנה אחורה, אל הסיקריקים הקנאים ואל בר כוזיבא וחבורתו (כוכבא) כמה עשרות שנים אחריהם, שבזכות להט אמונתם היוקדת בזכותינו הצודקת לגמרי על הארץ הזו, החריבו את הישוב היהודי בארץ ישראל (יהודה). הדימיון מבהיל ממש...

כך לפחות אני רואה את זה. המצב הוא מורכב, ואפשר להאמין שההתנחלויות רעות לנו, ובד בבד להבין שאין לנו כ"כ עם מי לעשות שלום ללא נוכחות בטחונית כלשהי של צה"ל, שלא יגמר במנהרות עקלקלות- וכתושבת כפר סבא ממש לא בא לי שאיזה חמאסניק ימסור לי ד"ש ממנהרה חביבה שתוביל מקלקיליה היישר לביתי..

kokula12

New member
ושוב, צד שני = שמאלנים. לא ערבים. התייחסתי

להודעה של מיישר על שמאלנים הזויים.

דווקא הבנתי אותך מעולה, גם אם בהודעתי אני

קוראת לפלסטינים הצד השני ומשתמשת באותו מונח במקרה (אבל הבנתי שאצלך הצד השני זה שמאלנים
)

moma422

New member
אבל אם אין מקום לשלום כמו שהיינו רוצים

אז מה הטעם לוותר על אדמות ולא לישב אותן?
הרי ההתנחלויות הן קו הגנה ראשון. אולי צריך להביא לשם יותר אנשים מתונים ולהחליש את הכוחות הקיצוניים.
מבחינתך צריך להמשיך להחזיק באדמות כאילו הן פיקדון להחזרה?

ממש לא בטוחה שההתנחלויות הן קו הגנה ראשון

כמות האנרגיה שצה"ל מוציא בלאבטח את ההתנחלויות המבודדות היא אדירה (ובסוף יורקים שם על החיילים ושורפים להם את האוהל בתור תודה).

מבחינתי האינטרס המוביל הוא דמותה העתידית של מדינת ישראל וצרכיה הבטחוניים (כולל עתידה החברתי שהוא צורך בטחוני לא פחות חשוב. תקציבים לחינוך זה תקציבים לחוסן בטחוני עתידי, למשל).

האינטרס של מרבית המתנחלים בהתנחלויות הרחוקות מהקו הירוק הוא ציווי משיחי של "ארץ ישראל לעם ישראל" ואין קשר בינה לבין תפישת הביטחון של המדינה, גם אם לעיתים נראה שיש קשר כזה.

התנחלויות? רק בגושים, לא התנחלויות מבודדות בין ישובים ערבים צפופים- שם צריך רק שליטה בטחונית מסוג זה או אחר, לא מעבר לכך.

maysher

New member
אולי לאנשים שהגיעו מארץ ענקית כמו רוסיה

קשה להבין איך אפשר לוותר על שטח כשגם ככה המדינה בגודל שעיר ממוצעת ברוסיה.
ובעיני התסריט של מנהרה שמובילה לכפר סבא די מציאותי.
אם הינו ממוקמים בין שוויץ למונקו, היתי יכולה להבין כיצד ניתן לחיות במדינה בגודל גרגיר פרג. אבל כשאנחנו מוקפים באוייבים, לי באופן אישי די ברור שכל ויתור על מטר אדמה, רק יקרב אותם למטרה הסופית- להשמיד אותנו בלי יותר מדי מאמץ.

גם בעיני זה תסריט מציאותי מאוד, כתבתי כך

אני רק לא חושבת שהתנחלויות קטנות ומבודדות בין המוני ערבים, מאוכלסות ע"י כאלה שבטוחים שאלוהים בעצמו ובכבודו שתל אותם שם, זה משהו שיעשה טוב למדינת ישראל. (רמז- זה לא
)

לא סתם הדוגמא של הקנאים מלפני 2000 שנה מציקה לי. הם צדקו תכל'ס- הרומאים היו כובש זר, ויהודה הייתה כבושה, אבל הם היו משיחיים קיצונים, הלהט הדתי גבר על הפיכחון המדיני, והתוצאה של להיות צודקים ולא חכמים הייתה חורבן טוטאלי של הישוב היהודי.

maysher

New member
את צודקת וזאת הקבלה מעניינת

אני כל הזמן חושבת דווקא על יהדות ספרד. הציעו להם בהתחלה להמיר את דתם. חלק הסכימו ומניחה שרובם הצליחו לשרוד, במיוחד אלו שעשו את זה מייד ולא אחרי שאינקווזיציה כבר לא עשתה הפרדה בין יהודים מאמינים לנוצרים חדשים.
אבל לא כולם הסכימו. מי שלא הסכים- נאלץ לעזוב את ספרד או חי בתחושת פחד.
ולמה ללכת רחוק. בברית המועצות לאחר מלחמת העולם השניה כשהתחילה האנטישמיות הממסדית, חלק שינו שמות משפחה, הסתירו את היהדות שלהם, אלא שהתחתנו עם הלא יהודים רשמו את ילדיהם כרוסים או אוקראינים, נתנו שמות של רוסים והפסיקו לדבר איידיש. החיים שלהם היו קלים יותר משל אלו שביקשו לשמור על הזהות היהודית שלהם.
מי קובע מה נכון יותר כשחיים שלך בסכנה? להיות חכם או להיות צודק.
נשיקולדה כתבה שאם ישראל תוותר ותוותר, גם אם תהליך השלום לא יצליח, לפחות תהיה צודקת בהתקפה עתידית.
ואני מפחדת שבסוף מרוב שנהיה צודקים, נמצא את עצמנו בקבר הרבה יותר מהר ממה שהיינו רוצים...

אצלי צדק הוא לאו דווקא בהיבט של ערך אנושי

אבסולוטי, אלא מה טוב ל-נ-ו, בהיבט של טובת המדינה העתידית, ואני לא חושבת שהחזון של א"י השלמה שנתן הבורא לעם הסגולה ולו בלבד, הוא החזון שטוב לנו.

מאוד גאה בזהות הלאומית- יהודית שלי, מאוד! ציונית בכל איבר ואיבר מגופי
אבל זהו- שאני לא תופשת את ראיית העולם הדתית- משיחית כשמהו שמקדם את הציונות, אלא להיפך בעיני. (ומדגישה- דתית משיחית, אין לי בעיה עם תפישת עולם דתית שאינה משיחית
)

למעלה