שאלה לשמאל

היי, מייס, אנחנו מסכימות!

מסכימה. ומוחה בתוקף

על הצגתם של "המתנחלים" כחבורה משיחית והזויה, בעלי הזיות על הוראות מהבורא (או מה שלא היה הנוסח), בדיוק מאותן פיות שנלחמו אך לפני שבוע בלהט רב על ה"גזענות" כשהיה צל של חשש שהועלתה כאן דעה פוגענית כנגד ציבור אחר, יקיר נפשו של השמאל (הציוני, בטח שציוני).

אין לי ולא כלום עם מתנחלים, למעט הכרות שטחית עם כמה (נהדרים) מהם. יש מהם גם לא מעט קיצוניים בעייתיים במיוחד, שכמו כל חברה קיצונית - לא מיישרת קו עם הנורמות שכאן, ממש כמו השמאל הרדיקלי. אבל לא סביר בעיני שמותר כאן להכפיש ציבור שלם שברור שהוא קו האש הראשון, בין אם האידיאולוגיה שלו מוצדקת או לא, אבל אסור להעלות חשש מהכנסת עובד מהציבור שאין לומר את שמו כאן, במצב בטחוני כה רגיש, למרות שניתנה הבהרה חד משמעית שלא כולם כאלה.

הצביעות חוגגת, ואין מוחה.

<תחסכו לי את התגובות על הפוסט הזה, למעט אלה שמובן לי שאקבל בסגנון "לא, את!" עם 200 סימני קריאה>

דיברתי על המתנחלים בהתנחלויות המבודדות

וכן, אידיאולוגיה דתית משיחית מניעה את רובם שם.

תשאלי אותם למה הם מתיישבים שם. הם לא יגידו לך שבטחון המדינה מניע אותם, אלא ש"ארץ ישראל לעם ישראל" ושאנחנו עם סגולה.
זוהי אידיאולוגיה משיחית, לייק איט אור נוט, וברור שברמה האישית וגם הקבוצתית הם יכולים להיות אנשים מקסימים, אז מה?

ואגב, אני בכלל לא שמאל, מעולם לא הייתי, ואני לא חושבת שלשמאל יש מונופול על זכויות אדם. מנחם בגין ז"ל היה רגיש לזכויות אדם לא פחות, אבל היום היו מעיפים אותו ממרכז הליכוד בצעקות בוז, כי הדמוקרטיה הייתה נר לרגליוץ

כמה מתנחלים את מכירה?

תני לי לנחש - לא הרבה אם בכלל.

את פשוט כותבת בביטחון דברים שאין לך מושג קלוש בהם.

מזמינה אותך ואת כל מי שרוצה לסיור אצלנו. מזמינה גם לשבת. אני רצינית. לא בשביל "להחזיר בתשובה" מישהו או לשנות את דעותיו הפוליטיות (יותר מזה אגיד - אני שמחה מאד שיש גם שמאל שמאזן את הימין וגם ימין שמאזן את השמאל. זה עוזר לשמור פה, במדינה המוטרפת שלנו, על איזה שהוא איזון בריא), אלא רק בשביל להבין כמה אתם לא מכירים את העם שלכם בשיט, כמה אתם נגועים בדעות קדומות שמתבססות על השקרים שמאכילים אתכם בתקשורת ובדמוניזציה שעשו למגזר שלם שרובו המוחלט(!) ציוני, ערכי, ריאליסטי, אכפתי, ואולי לא תאמיני - אבל סביר שלרוב רובם של המתנחלים יש חברים פלסטינים, חברים אישיים, בניגוד לאחרים שעסוקים בעיקר בלדבר על כמה המתנחלים הפשיסטים האלה הורסים להם את המדינה ופוגעים בשכניהם הפלסטינים.

אין לכם מושג מה קורה כאן. אני חושבת שב18 יום שבהם אנשי תקשורת רבים גרו בטלמון, פשוטו כמשמעו, הם שינו את דעתם והבינו כמה הם טעו בהבנה מי האוכלוסיה שגרה שם.
לא סתם יש אנשי שמאל לא מעטים שבעקבות סיורים מעבר לקו הירוק, שראו בעיניהם מה קורה בשטח, הפכו לימין-פרגמטי\מרכז.
הכי קל זה לשבת מול הטלביזיה ו"לאכול" את מה שמראים לך שם ואז לשחרר אמירות כמו ששיחררת פה בשירשור הזה והעידו, סלחי לי, על דעות קדומות שכל קשר ביניהן ובין המציאות מקרי בהחלט.

מכירה נהדר
יש לי המון בני דודים של אמא

שלי, בני דודים מדרגה ראשונה, אמריקאים במוצאם\ שכמעט כולם גרים בהתנחלויות.

ומבחינה אישית/ קבוצתית זה שאני מחבבת רבים מהם, לא אומר שאני לא נרתעת מהאידיאולוגיה שמאחורי מרבית ההתנחלויות המבודדות, אידיאולוגיה שמזיקה מאוד למדינת ישראל ולבטחונה לטעמי.

ואגב, שוב ושוב, אני לא שמאל (וגם לא ימין).

כמה "התנחלויות מבודדות" יש ומה זו "התנחלות

מבודדת"?
את שוב מצטטת מושגים שאין לך הרבה מושג בהם.

לכי תעשי קצת עבודת שטח. לכי תראי מה ההבדל בין "גושי התיישבות" למה שנחשב "התנחלות מבודדת". תגלי שההתנחלויות המבודדות האלה נמצאות מרחק יריקה מהבית שלך, ושגרים בהן אלפי אנשים נורמטיבים לגמרי שעובדים בהייטק, כאנשי רפואה וחינוך, אנשי צבא... כמו בכל מקום אחר. בתקשורת זה נשמע כמו גבעה בטיז-אל-נאבי עם חצי קרוואן, רבע מתנחל מסולסל-פאות שרועה את צאנו ועוקר עצי זית להנאתו בשעות הפנאי ביחד עם עשרת ילדיו, כשמסביבם המון כפרים ערבים וגדוד של חיילים ששומרים רק עליו ובתמורה הוא מפנצ'ר להם את הגלגלים של הג'יפ.
לכי תראי איפה נמצאות ההתנחלויות המבודדות האלה. תגלי שרובם המוחלט הם במקומות שרגל ערבי לא דרכה בהם מעולם, שהנוף הנשקף מהם הוא של הבית שלך במרכז הארץ ושאין אף ערבי בסביבה הקרובה.

ומבחינה אידאולוגית - יש לך מושג כמה מתנחלים חילוניים מיועדי-פינוי יש ביו"ש? אנשים שלא הגיעו לשם, כמו רובם המוחלט של תושבי יו"ש, מתוך איזו אידאולוגיה פנטית-משיחית. את עושה דמוניזציה של אוכלוסיה שלמה המונה מאות אלפי אנשים מבלי להכיר אותם בכלל. גרים בישובים מגוון אנשים שהגיעו לשם מסיבות שונות. רבים מהם מאמינים בזכותנו על הארץ אבל זה לא הופך אותם למשיחיסטים-פנטיים, ובאותה מידה - רבים מהפלסטינים מאמינים שהם זכאים לחזור לכל המקומות מהם גרשו אותם, ביניהם גם רמת אביב, קיבוצים שנבנו על חורבות כפרים שנכבשו ב 48'. אז אם כבר תהיי הוגנת עד הסוף - בואי נפנה הכל כי כל המדינה הזו כולה נכבשה בשלב זה או אחר.

אני לא יודעת מה את אבל נשמע שאת מצטטת סיסמאות שהמציאות בשטח מוכיחה שהן פשוט לא נכונות ומערבבת מושגים.

ואני לא יודעת מי אלה בני הדודים שלך ואיפה הם גרים, אבל בתור מישהי שגרה ביו"ש, שחלק נכבד ממשפחתה גרה ברחבי יהודה ושומרון ושמכירה יותר מ 2-3 אנשים, ושגם גרה ביותר מישוב אחד ביו"ש במשך חייה (ו...וואלה? תתפלאי אבל גם בישובי יהודה ושומרון יש אנשי שמאל-מרכז), אני מבטיחה לך שהדעות שלך על היהודים שגרים כאן הן לא נכונות במקרה הטוב...האנשים כאן לא מסתובבים עם עוזי ודובון. רוווחחללללל מארץ נהדרת לא באמת קיימת, אלא אם הדמיון של יוצרי ארץ נהדרת נחשבת בעינייך כמציאות. כבר המון שנים שופכים את דמנו, פשוטו כמשמעו, ויוצרים מצג-שווא על האוכלוסיה שגרה כאן.
זה פשוט מקומם בצורה שאין לתאר, כי עכשיו נדרש ממני להוכיח שאין לי אחות. זה קרה כי הכי קל להפוך את זה שחלוק עליך בדעותיך לאיזו מפלצת. זה בדיוק מה שעשה השמאל הקיצוני כדי להכשיר את השרץ ולגרום לאנשים כמוך, שלא מגדירה את עצמך אפילו כשמאל, לחשוב שהמתנחלים הם מקור כל הרוע ואיללוי הם הכל היה נפלא כאן ואם הם רק יעברו למרכז הארץ ונחזיר שטחים נוכל לצייר פרפרים וציפורים ולבבות...לו היה כאן ויכוח אידאולוגי-ענייני אז סבבה. אבל את מציגה עמדה שהיא אפילו לא פוליטית (הצהרת על כך בעצמך) אלא אוסף של קלישאות ודעות קדומות שלא קשורות למציאות ושמכשירות עמדה פוליטית כעונש לצד השני (כי זו מטרתן). וזה בדיוק הרעיון של סיורי משקפת ביו"ש - לא לגרום לאנשי שמאל להפוך לאנשי ימין, אלא להציג את המצב כפי שהוא במציאות, לראות את השטח בעיניים, לראות מי האנשים שגרים שם, ולהבין על מה בכלל הויכוח. אחרי שראית בעיניך - אפשר לדון על ימין-שמאל פינוי-לא פינוי. כשאתה מגיע רק עם דעה קדומה על סמך כתבות ותוכניות מגמתיות בטלביזיה - אתה עושה עוול קודם כל לצד השני, אבל לפני הכל - גם לעצמך.

הכי מקומם לנסות להוכיח דברים שאתה לא.

ויכולה בהחלט להזדהות עם הרגשת הדמוניזציה לציבור שלם, ולהתמודד עם כאלו שבביטחון מוחלט אומרים לך שאתה X ו-Y ועכשיו עליך החובה להוכיח שאתה לא. מתסכל.

אודה ואבוש שלמרות דעתי החיובית, גם אני לא מכירה ממש אישית (וירטואלית - כן
) מתנחלים כאלה או אחרים, אין לי בני דודים כאלה...ואף פעם לא באתי לסיור התרשמות אמיתי ממקום ומאנשים. רושמת לעצמי לערוך ביקור באזור לכשירגע המצב.

קראתי את התגובה שלך כמה פעמים

כי כתבת בצורה נסערת וזה נגע ללבי..
למרות הכל, אני לא מאמינה שדעה כזו או אחרת (שלי לפחות) על המתנחלים תשנה את דעתי הפוליטית על התנחלויות.
אני בהחלט אשמח לבקר בהתנחלויות ולהכיר מתנחלים יותר ממה שהכרתי בשירותי הצבאי ויותר הסטיגמה שמתקבלת מהתקשורת..

אני חושבת שהבנת אותי לגמרי

אני לא מתווכחת על דעה פוליטית (למרות שיש לי אחת כמובן. והיא גם הכי צודקת ונכונה
) והויכוח על הישיבה בשטחים הוא ויכוח פוליטי-לגיטימי. אני רק נעצבת כשמגיעים לדיון הזה עם דעות קדומות מוטעות שניזונות מתעמולה שלא היתה מביישת תעמולה אחרת שהיתה נפוצה באירופה בתקופות אפלות

את לגמרי מוזמנת באופן אישי, ויש כמובן סיורים מאורגנים (למשל של "משקפת") שהתחילו בדיוק מהסיבה הזו, מההבנה שהציבור שלא מגיע לכאן ניזון מהכרות עם רוווחחחלללל...אנשים מגיעים לא כדי להפוך לימניים אלא כדי להבין על מה בכלל הויכוח. מצד שני - אני לא יכולה להבטיח לך שדעותייך תשארנה באותו המקום בדיוק כי כמאמר השיר הידוע "דברים שרואים מכאן לא רואים משם", וזה לפעמים לגמרי במובן הפשטני - כשאתה מבין כמה זה קרוב ולא מעבר להרי החושך אתה חושב שוב על הרעיון של להפקיר את המקומות האסטרטגים האלה.

ברור שהם אנשים נורמטיבים, אבל למה

הם שם ליאל, בתפוח או באיתמר או ביצהר?
בגלל שזה טוב לביטחון המדינה או בגלל שארץ ישראל היא שלנו ואסור לוותר על אף שעל?..

הנימוקים מעורבבים זה עם זה, מה שמאוד נוח לימין, אבל חשוב להפריד ביניהם- אני יודעת כמה אנשי צבא שומרים עליהם (בחיי שמכירה, תתפלאי), על ההתנחלויות המבודדות שמחוץ לגדר ההפרדה, ואני חושבת שמיקומן מזיק לנו כמדינה- גם מבחינת זה שהצבא עסוק בלאבטח אותם במקום לבצע משימות ביטחוניות אחרות, גם זה שהם בלב איזור שמאוכלס בה-מ-ו-ן ערבים (גם אם רגל ערבי לא דרכה שם ספציפית), גם מבחינת זה שאנחנו מצורעים מבחינה בינ"ל גם בגללם, ואנחנו לא יכולים לשפוט את אנשי חמאס בבית דין בינ"ל לפשעי מלחמה בעיקר כי אנחנו מפחדים שיעלה נושא ההתנחלויות שם..

זה שצודק שהם שם? או קיי, צודק, לא אתווכח איתך, השאלה אם זה חכם לנו, וכאן ההבדל הגדול בינינו. אני פראקטית, אני שוקלת מה טוב לנו כמדינה, נימוקים של קדושת מקומות אינם רלוונטיים מבחינתי אם אינם תומכים באישיו של מהי טובת המדינה.

אני מסתכלת רק על ביטחונה של מדינת ישראל. הכספים שמושקעים בבניית כבישים להתנחלויות מבודדות היו יכולים להיות מושקעים בחינוך, הלגיטימציה הבינ"ל הייתה שונה, המאזן הדמוגרפי היה שונה.
אני נגד לסגת מכל איזור יו"ש, אני בהחלט בעד להשאיר שם שליטה בטחונית שלנו שתמנע מנהרות וטילים, אני לא מאמינה בשלום של יונה עם עלה של זית, אבל אני מאמינה במדינה יהודית שדמוקרטית, חזקה, לא דו- לאומית, שנהנית מלגיטימציה בינ"ל רחבה.

יאללה, בדרך לנופש בצפון
שבת שלום

הכנסת לכאן כל כך הרבה נושאים

שלכל אחד מהם אפשר להקדיש פוסט שלם ולהתווכח שעות...

גם את ערבבת נימוקים ודברים שלא קשורים אחד לשני מתובלים בטונות של דיס-אינפורמציה.
את יודעת כמה "מתנחלים" מגנים עכשיו על הבית שלך ומסכנים את חייהם בתוך עזה? את יודעת כמה מהם גרים גם בתפוח, איתמר, יצהר? ולא סתם השתמשת בשלושת השמות האלה - אלה בדיוק השמות שהתקשורת מטפטפת עליהן כל היום ויוצרת את הדה-לגיטימציה של האנשים שגרים שם, כשרובם המוחלט אנשים שומרי חוק כמוך בדיוק. יש לך מושג על כמה אנשים מדובר? גרות שם, ספציפית בשלושת הישובים האלה, כ 600 משפחות. זה אומר אלפי אנשים. חלקם הגדול מתגייס לצה"ל (במקרה הם שייכים למועצה האזורית שומרון שבה יש את אחוז המתגייסים ליחידות קרביות הגבוה ביותר בארץ! אני יודעת לפחות על פצוע אחד מאיתמר בקרבות עכשיו בעזה). אלה אנשים שהגיעו לשם מתוך שלל סיבות. נאי יכולה להעיד באופן אישי שאצלנו (ישוב אחר במועצה אחרת) התושבים שומרים בעצמם על הישוב. אין פה אפילו חייל אחד ששומר עלינו. יש חברת שמירה לתגבור שממומנת מכיסנו. את יודעת מתי רואים את הצבא? בעיקר כשיש התפרעויות של ערבים, או פיגועים (שרובם המוחלט לא מדווח בתקשורת כי אף אחד לא מת בהם, אבל יש עשרות אירועי ירי, בקת"בים וזריקות אבנים בכל יום בכבישי יו"ש). הצבא יהיה תמיד בגבול, אז אם זה לא יהיה כאן זה יהיה ליד כפר סבא. זה שפינו את גוש קטיף לא שיחרר חיילים למשימות אחרות, אם כבר להפך!

מצורעים מבחינה בי"ל - היינו עוד ב 47'. העולם אנטישמי ואם את לא מכירה בזה אז יש לך עכשיו וויק-אפ קול רציני. קבלי מבזק: מה שלא נעשה - ישנאו אותנו. אירופה הופכת למוסלמית יותר ויותר מיום ליום. האיסלם מחזיק את העולם המערבי קצר בגלל עתודות הנפט ושאר ענייני פוליטיקה. גם אם ניסוג מהכל - הם ירצו גם את חיפה ויפו ותל אביב שגורשו מהן ב 48', ואולי זה לא נעים לשמוע אבל העולם יגבה אותם גם אז כמו שגיבה אותם לפני 67'. נוח לאירופה שכאן הכל בוער כי ככה להם יש שקט. ונוסיף לעניין הצרעת - תודה לארגוני השמאל הקיצוני שהביאנו עד הלום, שדואג להשמיץ אותנו באנגלית, ושממומן על ידי ארגונים בעלי אינטרסים. אם נדמה לך שנסיגה לעבר קווי 67' תביא לכאן שקט אז את טועה בענק! גם העובדה שפרצה מלחמת ששת הימים היא לא תולדה של ההתנחלויות יו נואו
. תמיד יהיו להם סיבות להלחם בנו, כי הם לא רוצים אתנו כאן בכלל, בשום מקום. הם אומרים את זה מפורשות, אבל השמאל חושב שאם נקריב למען האריה את ההתנחלויות הוא יהיה שבע ויסכים להפוך לצמחוני. זה חוסר הבנה בסיסית במצבנו כאן במזרח התיכון. וזה משעשע שגם את אי העמדת החמאס בבית הדין הביל"א את משליכה על ההתנחלויות...את אסאד וסוריה לא מעמידים כבר שנים לדין והוא טובח מאות אנשים ביום במקרה הטוב. את יודעת את מי יעמידו לדין בהאג? אותנו. גם אחרי שניסוג מיו"ש הם ימצאו סיבה מספיק טובה לזה.

ביטחונה של מדינת ישראל? בואי תראי בעינייך איפה צריך להיות צבא וישובים כדי שבמרכז הארץ לא יתנהל מרחץ דמים.
כספים בכבישים? הפלסטינים משתמשים בהם (לנסיעות ולפיגועים...) לא פחות אם לא יותר מהיהודים. אם אני מבינה נכון את בעד פינוי ישובים אבל השארת הצבא בשטח? אז גם לצבא יצטרכו כבישים, וכשלא יהיו ישובים יהודיים בשטח ומחבלים יתמקמו בכלמיני מקומות על פני השטח הענקי הזה - איך יוכל הצבא להגיע ועצור אותם לפני שהם ירו על מרכז הארץ?

אני מציעה לך, שוב, ללמוד את החומר בעצמך ולא לצטט משפטים מטופשים (ע"ע יאיר לפיד על הכסף שנמצא בין יצהר לאיתמר...כשחושבים על זה - נראה לי שגם הוא צריך להגיע לאיזה סיבוב שם כדי להבין כמה שטויות הוא דיבר ואיזה נזק הוא גורם באמירות חסרות אחריות כאלה). את כל הכסף שלכאורה מושקע בישובים (וגם הנתונים עליו את בטח שואבת מהפרסומים שנשענים על ארגונים הממומנים ע"י גורמים אינטרסנטים מחו"ל ואמינותם שואפת לאפס! למשל הנתונים הדמוגרפים של ערביי יו"ש שהופרכו שוב ושוב. הילודה שם בירידה מתמדת וכל התחזיות על האיום הדמוגרפי כבר מזמן הוכחו כשיקריות נוכח המציאות, ועדיין משתמשים בזה כאילו שזו תורה למשה מסיני, למרות שיש הוכחות בשטח לנתונים אחרים בתכלית) אז את כל הכסף שלכאורה מושקע שם יצטרכו להשקיע בביטחון של מרכז הארץ, בעלויות פסיכיות (ע"ע כיפת ברזל ושאר התמגנויות שלא היו לפני הגירוש מגוש קטיף).

תהני בנופש!

את יודעת כמה שמאלנים מגינים עלייך עכשיו בעזה?

קראתי פוסט על זה, היה מי שנכנס לעמודי הפייסבוק של החיילים שנהרגו... (לא יודעת למהף אבל עובדה) יש שם מכל קצוות הקשת, וזה שמתנחלים הם אנשים נהדרים ברובם, לא קשור כלל וכלל מבחינתי לחשש שיש לי מפני אידואולוגיות ששמות את קדושת הארץ מסיבות דתיות במקום הראשון על פני כל הדברים האחרים. סה טו, ונהניתי מאוד מהחופש, תודה

.....

אין לי כוונה להכנס לנושא ההתנחלויות ובעד/נגד (גם כי אין לי כוח וגם כי זה חסר טעם כרגע - הרי מפגיזים גם יישובים שרחוקים מלהיקרא "התנחלות"), אבל אני יכולה לומר שאני אישית מכירה כמה וכמה אנשים שמעידים על עצמם שהם הפכו לשמאלנים דווקא בעקבות השירות הצבאי (הקרבי, יש לציין) ואחרי שראו איך באמת נראים החיים של האנשים מעבר לגדר (ואני מדברת על האזרחים ולא על מחבלים כמובן).
כך שזה עובד לשני הכיוונים....

ואני לא הולכת להתווכח עם "הוכחה" כזו

באותה מידה אני מכירה אנשים שהגיעו לשירות ביו"ש, בסמוך לישובים, וזה גרם להם להבין כמה מה שמוצג בתקשורת שיקרי, איזה יחס מדהים הם קיבלו ופינוקים לקראת שבת, הזמנות לסעודות שבת וכו'. יעידו על כך המון מכתבי תודה מפלוגות של סדירים ומחיילי מילואים וקשרים אישיים שנוצרו בין אנשי סדיר\מילואים ששרתו ביו"ש ושגם הם שינו את דעתם הפוליטית משמאל לימין.

אני משערת שזה לא ישכנע אותך (ובצדק) אבל כמו שיש סיפורים שאת מכירה מהצד ההוא - אני מכירה סיפורים ממקור ראשון, בדיוק מהצד ההפוך.

ממש לא ניסיתי לשכנע

כמו שלא חשבתי (עד עכשיו לפחות...) שאת מנסה לשכנע.
אין לי כאן "הוכחה" שאמורה לשכנע, אותך או מישהי אחרת כאן.

כל מה שרציתי לומר זה שזה עובד לשני הכיוונים, וכמו שיש אנשים ששינו את דעתם ימינה אחרי "שראו מקרוב" יש גם אנשים ששינו את דעתם שמאלה, אחרי שראו גם הם מקרוב. סה"כ ניסיתי לאזן את מה שכתבת, שכאילו מישהו שנחשף למציאות מקרוב הופך להיות בהכרח ימני (או ימני יותר משהיה קודם). אז זה לא נכון.
ואני משערת גם שיש מצביעי מרצ אפילו בקרב תושבי עוטף עזה, למשל.

לא צריך לתקוף סתם

ממש לא תקפתי

התייחסתי לזה שהבאת דוגמא ממקרה\ים שאת מכירה, אז הבהרתי שאני מכירה מקרים הפוכים שנוגעים לאותה הסיטואציה בדיוק.

וכבר כתבתי קודם - אנשים שבאים להכיר את יו"ש לא הופכים בהכרח מאנשי שמאל לימין אנשים כן מגלים פתאום דברים שהם לא ידעו עד אז, כמו למשל שמדובר על מקומות שאינם מעבר להרי החושך, אלא ממש קרוב לבית שלהם, ועמדותיהם כן עוברות שינוי מסויים, לא בהכרח פוליטי, וזו גם לא המטרה. המטרה היא שהויכוח הפוליטי יהיה ענייני ונקי יותר, מתוך הכרות עם השטח ועם האנשים, ולא על סמך התמונות שהתיקשורת בוחרת להראות ולא משקפות את המציאות בשטח אלא בוחרת נקודות מסויימות, שליליות, מקצינה אותן והופכת אותן לחזות הכל.

מה שהצעתי זה קודם כל לבוא ולראות בעיניים ולא להיות ניזונים רק מהתקשורת הסלקטיבית. כשאתה יודע על מה אתה מדבר כי ראית מה קורה במציאות - אפשר לסנן את כל הדימויים שהוצגו כאן ושאינם רלוונטיים לדיון וכל מטרתם להפוך צד אחד לאשם במצב כדי להצדיק דעות הפוכות, ואז הדיון הופך גם הוא לענייני. אני פשוט מתקשה לנהל ויכוח פוליטי קוהרנטי עם מי שבטוח שיש לי זנב וקרניים. (אין לי. נשבעת.)

למעלה