שאלה לשירה

000שירה000

New member
בערך 3 שעות, קצת פחות אולי...

בין הפרקים אתה יכול לקחת הפסקות אם בא לך אז זה די תלוי בך. ובמידה ואתה מסיים פרקים לפני הזמן אתה יכול ישר לעבור לפרק הבא ואז בעצם לסיים בשעתיים ומשהו. אבל זה הסדר גודל, 3 שעות.

t0mer

New member
שאלה לשירה

ראיתי באחת ההודעות שלך שאת אומרת למישהי ללכת לעשות מבחן בקידום סתם כדי ליראות איזה רמה היא. הקיצר עכשיו חזרתי בידיוק מכזה מבחן, סתם אמרתי לקידום שאני רוצה להיות במוועדון ה700 הקיצר השאלות שם באנגלית ו3 השאלות האחרונות בגיאומטריה היוו ממש אבל ממש קשות,כמוובן גם המילולי היה לי קשה אבל פה אין לי קנה מידה. קיבלתי 60 אחוז מהכללי,אין לי מושג למה,גם לא הייתי מרוכז כי לא אכלתי כלום לפני הבחינה כמה את קיבלת? והאם גם את שמת לב שהשאלות ממש קשות בחלק שציינתי

000שירה000

New member
היי

אני קיבלתי 59% (האמת היא שנראה לי שהיום הייתי מקבלת קצת יותר, לפחות בחלק המילולי, כי עשיתי את המבחן לפני שהתחלתי ללמוד). לגבי השאלות? הייתי בשוק טוטאלי, בחיים שלי לפני זה לא ראיתי שאלות פסיכומטריות. אני בספק אם הספקתי בכלל להגיע לשאלות הקשות בגיאומטריה עליהן אתה מדבר, אבל אני כן זוכרת שהשאלות בסוף כל פרק, בעיקר בכמותי היו מסוג השאלות האלה שלא ידעתי מאיפה להתחיל בכלל. ואנגלית? ראבאק! אני גרתי בחו"ל קצת זמן, אומנם זה היה לפני 12 שנה אבל בכל זאת האנגלית שלי טובה יחיסית לישראלי טיפוסי, והיא באמת הייתה נורא נורא קשה שם (לעומת האנגלית בספר של קידום בה נתקלתי אח"כ כשהתחלתי ללמוד,שאומנם זה גם רמה גבוהה אבל לא היה לי נורא קשה)- אני זוכרת שבשאלות אוצר מילים באנגלית ידעתי רק את 3 המילים הראשונות! יצא לי בכללי 70 ומשהו אחוזים באנגלית, לא זוכרת בדיוק, שזה לא רע בכלל, אבל בתור דוברת אנגלית ציפיתי להרבה יותר... הייתי בטוחה שזה יהיה משהו כמו הבגרות שאני לא אצטרך ללמוד אליו בכלל...כן בטח... היו שם מעט מאוד פרקים שהספקתי לסיים. המילולי שלי בכלל היה על הפנים, זה מה שגרם לי להבין שאני מוכרחה ללמוד את המילון! אוצר מילים לא ידעתי אפילו תשובה אחת, אנלוגיות לא נראה לי שהצלחתי גם בגלל אוצר מילים וגם בגלל שלא נראה לי הבנתי בכלל את ההוראות (פעם ראשונה, נו...), ופטל- רק היום כשלמדתי את זה אני יודעת שלא הבנתי אז בגרוש מה בדיוק דורשים ממני לעשות בשאלה. מה שבכל זאת "הציל" לי את התוצאה הכללית היה שאלות הגיון שממש בקושי היו לי שם טעויות, והחלק הכמותי, שחוץ מהשאלות האחרונות הממש קשות שלא הספקתי בכלל לנסות אותן אז כל השאר הלך לי טוב ולכן יצא לי קרוב ל-80 אחוז בכמותי. עכשיו, לגביך- לדעתי אסור לך להסיק מזה שום דבר, כי המבחן הזה הוא בעצם ממש לא סימולציה של הפסיכומטרי - אין כל קשר בין כמות השאלות בפסיכומטרי בכל נושא לכמות השאלות שהייו לך כאן, כנ"ל לגבי חלוקת זמנים והחלוקה לפרקים. אל תשכח למה המבחן הזה מיועד- הוא אמור לערוך הפרדה בין התחומים כדי שממש תראה איפה הנקודות הבעייתיות שלך וכך תדע על מה להתמקד (כמו שאני למדתי ממנו שאם יש לי 10 אחוז במלילם וביטויים בעברית, אז "כנראה"...לא בטוח אבל "אולי"...כרגע אוצר המילים זו הבעיה שלי, לעומת הגיון שהיתה לי נקודת פתיחה טובה מאוד). בגלל זה גם החלוקה לרמות קושי בתוך כל פרק נורא ברורה, ממש מרגישים שפתאום השאלות יותר קשות, הרבה פחות ממה שמרגישים את זה כשפותרים מבחני פסיכומטרי, וזה נועד כדי שיוכלו ממש "למפות" את רמת הקושי שלך בכל נושא. זהו אינו מבחן סימולציה והוא לא בנוי כמו הפסיכו, לכן לדעתי הציון שלך בו לא משקף כלל את מה שהיית מוציא בפסיכומטרי, אלא מציג לך את נקודות התורפה שלך פחות או יותר. לכן הצעתי אז לבחורה ששאלה לגשת למבחן, כי היא בכלל התלבטה אם לעשות פסיכומטרי או בגרות במתמטיקה, אז הצעתי לה שתיגש כדי לראות בכלל על איזה שאלות מדובר וכמה היא חושבת שתוכל להתמודד עמן. ואם כן- אז כמו שזה עזר לי לראות מה הבעיות העיקריות שלי, כך זה יעזור גם לה, אבל זה רלוונטי יותר לתחילת תקופת הלמידה. בשלב שלך, חשוב יותר שתפתור סימולציות אמיתיות שבנויות כמו המבחן עצמו. וחוץ מזה, אל תשכח שכל עוד זה מבחן שאתה עושה "סתם כדי לראות מה יצא" אז יש פחות נחישות ויותר נטייה לחשוב על כמה אתה רעב!!!
שירה.

t0mer

New member
נירגעתי....

אצלי הכמותי היה 80 אחוז והאנגלית והעיברית על הפנים אבל אני דיי בטוח שבפסיכו הרמה לא כזאת קשה באנגלית ואמנון הבחינה אורכת שעתיים בלי הפסקות באמצע

למעלה