שאלה לשונית ?

neatsun

New member
שאלה לשונית ?

דיון בשאלה מעניינת מפורום פילוסופיה. מבחינתי, הלוואי שהיו עושים מהפכה חותכת בעברית ומאחדים את השפה "ללא הבדל מין". לדעתי זה עוד רובד "הבחנה וסימון" מיותר. בנוסף זה היה חוסך הרבה התפתלויות לשוניות מטעמי "פוליטיקלי קורקט".

למרות שאני בעד שוויון, אני אוהב את

השפה העברית ויהיה לי קשה להתרגל לשינוי, אם יהיה. ייתכן שבעתיד, כשהמציאות תהיה יותר שוויוניות, יבואו עם זה גם שינויים בשפה. בהזדמנות זו אני משבח את הבנק הבינלאומי הראשון, על כך שבשירות "טלר-פון" שלו, החליפו לפני כשנה את הפניה ללקוחות, כך שהפניה כעת היא בלשון אחידה שלא מתייחסת רק לזכר או רק לנקבה. כך גם נעשה במוקד התשלומים הממוחשב של "בזק" (636363-800-1). לעומת זאת, במוקד התשלומים של חברת החשמל - הפניה היא בלשון זכר בלבד. אני, בעקרון, גם לא קונה מוצרי ניקוי או כביסה אם הכיתוב על העטיפה הוא רק בלשון נקבה.

אביא

New member
מוקד התשלומים של בזק פונה בלשון

זכר (לפניכם, בעל הכרטיס וכו´). גם השירות (זמן ההמתנה) לא מי יודע מה...

מה זה ה"וכו´..."?

באופן מעשי - מוקד התשלומים של בזק מדבר בלשון רבים ("לפניכם" זה כולל גם נשים לפי העברית). ("בעל הכרטיס" זו ממילא טעות דקדוקית, כי אמורים להגיד "בעלי הכרטיס" גם בלשון יחיד). המוקד של בזק הרבה יותר נוח לשימוש ונעים מאשר, למשל, המוקד המבולבל של חברת החשמל.

אביא

New member
אני לא בענין של עברית אבל הכל בלשו

זכר. לדעתי השירות בחברת החשמל טוב יותר תתקשר 103 ותקבל די מהר מוקדן/ית (הפורום מחייב) שיטפל/תטפל בך מהיר ויעיל. לעומת זאת בבזק אתה יכול לחכות גם רבע שעה. נסה ותהנה.

אביא, אנחנו לא מדברים על אותו דבר..

אתה כנראה מדבר על מוקדים מאויישים. אני מדבר על המוקד הממוחשב, במוקד ממוחשב לא צריך להמתין למוקדן ואפילו לא למוקדנית.

אביא

New member
כן אבל עדיין ההודעה בלשון זכר

אני מעדיף לדבר עם אדם ולא עם מזכירה אלקטרונית. (עם אשה ולא עם מזכיר אלקטרוני)

ההקשה אורכת זמן רב יותר מהשיחה

ולי, דווקא, יש ניסיון חיובי עם מוקדניות בזק. לעומת זאת, חברת החשמל היא מכה שלא כתובה בשום מקום.

אביא

New member
מוקדניות/ים אני מבקש שיווין

לגבי חברת החשמל דוקא כן כתוב בספר יחזקאל.

בעיה עם המוקדן של יחזקאל

כיאה לפורום הנוכחי, מתברר שלא רק שיש חשמל - יש לו גם בת זוג, ששמה חשמלה. (או שמוקדן של יחזקאל לא ידע אם החשמל שלו הוא זכר או נקבה ולכן רשם גם את החשמלה. החשמל מופיע בפרק א´: בפסוק ד´: "וארא והנה רוח סערה באה מן הצפון ענן גדול ואש מתלקחת ונגה לו סביב ומתוכה כעין החשמל מתוך האש". ובפסוק כ"ז: "וארא כעין חשמל כמראה אש בית לה סביב ממראה מתניו ולמעלה מתניו ולמטה ראיתי כמראה אש ונגה לו סביב". החשמלה מופיעה בפרק ח´: פסוק ב´: "ואראה והנה דמות כמראה אש ממראה מתניו ולמטה אש וממתניו כמראה זוהר כעין החשמלה". מעתה והלאה ייאמר במוקד חברת החשמל: "שלום, כאן מוקד התשלומים של חברת החשמלה, לתשלום חשבון החשמלה הקישו 0".

אביא

New member
נו אתה רואה פמניזם בתנך המושמץ ../images/Emo9.gif

אולי תקים פורום לפמניזם הלכתי. בכל אופן אהבתי!!!!!!!!!!!

אביא

New member
אכן, אותו ואת המנהגים הברבריים

והפרימיטיביים הנוהגים בו. (אל תדאג, הצלחנו להוציא הודאה בנאורותינו על אף קיום אותם מנהגים ברבריים-אמנם לא מהמעריצה אבל מדומה לה)

למעלה