שאלה לשונית ?

אביא, על מנת שלא תרגיש דחוי - הנה ../images/Emo99.gif

וידוי: אני מעריצה גם אותך. וציפי, גם אותך. ואמיר, הלוווו, אתה כאן? גם אותך. עם זאת אינני יכולה, לצערי ומסיבות מובנות, לקבל את הדעות שלכם כדעות ערכיות עבורי. אבל אל תראו בזאת הפחתת ערככם האישי בעיני. בכל אופן, בטור ההערצה שלי יש סדר יורד ואתם יכולים לנחש מי בראש.

ציפי ג

New member
לפניכם זה לשון נקבה

רק אם יש זכרים. לפניכן זה לשון נקבה. אולי יתנו אופציה בהתחלה - אם את בת תלחצי על 1 אם אתה בן תלחץ על שתים ואז נעבור למענה קולי רלבנטי? אף פעם לא הטריד אותי. אני דווקא שמחה שיש לשון נקבה ולשון זכר, קל לדעת יותר בקונטקסט למי מדברות. נכון שכאשר זה במענה מוקלט יתכן וזה לא מדבר אלי, אלא לגבר לא מזוהה, אבל היות ואני לא חושבת שעומד מאחורי זה איזה רעיון, אני פשוט מתעלמת ונותנת ליובל את השרביט שהוא יתעסק עם זה, הרי מדברת שם מוקדנית בלשון זכר, וברור אם כך שבביתנו מדברים אך ורק אליו.

neatsun

New member
קונטקסט

נכון, קל יותר לדעת מי מדבר. אבל לא תמיד זה יתרון. בסביבה אידיאלית, לא הייתה לי שום בעיה עם העובדה שהשפה "מסמנת" אותי אוטומאטית. במצב הקיים, לפעמים זה חסרון. אם אני מעוניינת להתבטא בכתב, למשל במאמר מקצועי, ולתת לדברים להקרא ולהשפט בצורה נקיה ושקופה, ללא דעות קדומות, אני נזקקת להתנסחות די מפותלת כדי להשאיר את הניטרליות. וזה מיותר. ההבדל מורגש היטב למי שרגילה/רגיל לכתוב גם באנגלית. ובעצם, למה שיהיה הבדל לשוני? מלבד העניין ההיסטורי, וקושי להתרגל... אם היה "לשון צעיר" ו"לשון מבוגר", או "לשון לבן" ו"לשון שחור", זה היה בלתי נסבל בעינינו, לא? דבר אחר, כל עניין הגופים כל כך מקולקל בלשון העברית המדוברת , כל כך מעט אנשים מדברים נכון וכותבים נכון, וזה המצב הגרוע ביותר לטעמי. מן בליל שפה. אז אולי עדיף לפשט את המצב הבלתי-אפשרי בעליל?

ציפי ג

New member
אני גאה בהיותי אשה

לא שזה נתון היה לבחירתי, אבל אני לא מסתירה את זה בשום אופן. באותה מידה היית יכולה להגיד שהעובדה שקוראים לי צפי מזהה אותי מינית שכן משמי יודעים שאני בת. באותה מידה העובדה שאני הולכת עם כיסוי ראש מסמנת את היותי דתיה. באותה מידה כיפה מזה את החובש אותה כיהודי דתי. יש דברים שאני לא מתבישת בהם וגאה להחצין אותם, טבניהם נשיותי, ואחת הדרכים היא ההתיחסות הלשונית השונה לגברים ולנשים.

neatsun

New member
אין לזה שום קשר

למידת הגאווה שיש לי בזהות שלי. אני בהחלט לא מתביישת בהיותי אשה, ולא "מסתירה" אתה זה. אבל אני לא מחבבת כלל וכלל סימונים ותגים למיניהם. לא מדים, דרגות, סמלים, טלאים. מיותר לטעמי, לפעמים חסר טעם, ולפעמים פשוט מזעזע (ראי אחת מהדוגמאות לעיל...)

wasaby

New member
גם אני אוהבת את העברית

כמו שהיא. אני חושבת שהנסיונות ליעל את העברית ולעקר אותה מזכירים את אותו מסמך שמתגלגל ברשת המדבר על חסכון באותיות באנגלית על מנת למנוע שגיאות כתיב, התוצאה בסוף דומה לגרמנית. אני לא מבינה למה נשים מוכנות לקבל את לשון הרבים זכר כלשון סתמית (נטולת מין) ולא את לשון היחיד זכר.

אורלי_ל

New member
בגלל שזה הרגל

הרבה אנשים פונים בלשון זכר רבים גם לקבוצת נשים, וזה גם נשמע דומה. מעט אנשים טורחים לומר "תחשובנה". אף אחד לא מערבב בין "את" ו"אתה".

ציפי ג

New member
זה אחד הפלוסים בבי"ס

לבנות. לומדים לדבר נכון. המורים או המורות היו תמיד אומרים: תקפדנה על סדר, תלמדנה היטב, תכנה שיעורי בית, תצלחנה במבחן. ואפילו שאני מתורגלת בחיי היום יום מאוד בלשון זכר, עדיין לכל קבוצת נשים אני אפנה בלשון נקבה.

ציפי ג

New member
לשון ציווי או לשון עתיד?

למדנה ציווי פעל. תלמדנה לשון עתיד נפעל

אביא

New member
גם אני רוצה להרשם לבי"ס בו מדברים

על העתיד ולא בחשון ציווי.

למעלה