שאלה לשונית ?

בא נגיד כך, עלי כמה שהיו מצווים

זה לא היה עוזר, אני כידוע לא מקשיבה. על חברותי, על חלק, לא היה צריך לצוות, איך שהוא הן עשו הכל מבלי שיבקשו אפילו.

ואתה גם צודק, כי אם בלשון נקבה לא

כיוונו אליך. אני, למשל, מזעיקה את בנזוגי בכל פעם שאני קוראת הוראות בלשון זכר על אריזות של כלי/חומרי עבודה ובכלל, וכך כל אחד מאיתנו נשאר בתחומו - אני על הכביסה, בישול וכד´ והוא על דפיקת מסמרים, הברגת ברגים ותיקונים.

מסכים לגמרי עם דעתך ומזדהה איתה

וגם כתבתי אותה בפורום פילוסופיה. מבחינתי, שיעיפו את ההפרדה המיותרת הזאת. מה זה משנה עם מישהו הוא זכר או נקבה??? אני, אישית, עושה כבר מזמן את האיחוד הזה במחשבות שלי ובדיבור שלי, אבל זה יוצר לעיתים אי-הבנות משעשעות יותר או פחות. הנה, לדוגמא, כתבתי עכשיו "מה זה משנה עם מישהו" ובכך התכוונתי ל"אדם", כלומר, ליצור אנושי, בלי קשר למינו, אבל בטח לא כולם קראו את זה כך...

ואגב, אני מקווה שאף אחד לא מתכוון

להעיר לי על ה"אם" שהוחלף אצלי בטעות ב"אם" בהודעה הנ"ל. בכלל לא הבנתי את ה"בעיה" שקראתי כאן בשרשור אחר בנוגע לשגיאות-כתיב. אם ניתן להבין את הכותב/ת, אז מה הבעיה?

אדם בעברית תיקנית פונה ומתיחס לשני

המינים. עם זאת התואר אדמה יקודם בברכה, מבחינתי..

ציפי ג

New member
אז אולי תדבר תמיד על מישהי?

למה דווקא להשמיד את לשון נקבה? הרי זו ממש השתלטות על הנשים. מישהי זו אשה. מישהו זה גבר. אם כבר לאחד, אז אפשר לעשות את זה רנדומלי, כמו שלושה שולחנות ושתי כורסאות. לפעמים נגיד הוא הלכה, ולפעמים נגיד היא קנה, וכך נעשה בלאגן בשפה, אבל נשמור על השויון הבלתי מושג בעליל.

זהו, שאני לא חווה את זה ככה.

אני לא רוצה להשמיד את לשון הנקבה או הזכר, אלא לחוות לשון שאין בה כלל מין. מתוך הרגל, אני משתמש הרבה פעמים ב"זכר" בהתכווני לא לזכר, אלא לאין-מין. באותה מידה יכולתי להשתמש ב"נקבה". הנקודה היא שבכוונה שלי, כאשר אני משתמש ב"זכר" (במרכאות!), אני לא מתכוון ל"זכר", אלא לאין-מין. אוף, הובנתי??

פעם בשיעור שהעברתי השתמשתי

רק בלשון נקבה. היו שם איזה 8 בנות ו-2 בנים או משהו כזה. אמרתי כל הזמן "אתן" וכאלה. בתחילת השיעור תירצתי זאת בכך (למה בכלל אני צריך לתרץ את זה?) שצריך קצת אפליה מתקנת. הבחורים היו די בשוק כשאמרתי "אתן" "תקשיבו, בנות" וכאלה, אבל ביקשתי מהם בפירוש להתייחס לכך בהבנה, כפי שהרבה פעמים עושות הבנות. אין לי איזו מערכת של עקרונות שלפיה אני חי, או דיעות שמכתיבות את התנהגותי - או שיש ואני לא מודע עליהן. לא חזרתי כמעט על דברים כאלה, כי בהרגשה הפנימית שלי נעלמה ההתייחסות ל"זכר" ול"נקבה" במידה רבה. זה מאיים, כך אני מרגיש, במידה שווה, על גברים ועל נשים כאחד.

אמיר.

New member
תכלול את עצמך !!!

אני בשעור לכיתת בנות (הייתי הזכר היחיד בשטח) כבר אמרתי משו בסגנון: אז אנחנו רואות ש..." (צחקו,, אבל הבינו)...

עשיתי את זה!!! ואני עושה את זה!!!

בחיי!!! ואני נהנה מזה!!! אני גם עושה את זה בשיחות פרטיות לפעמים, כשאני מדבר עם כמה בנות ביחד, אני לפעמים אומר "אז אנחנו מבינות ש..." ומתכוון להכליל בכך את עצמי ולפעמים אני גם אומר על עצמי: "אני במקרה כזה הייתי מבינה ש..." לפעמים זה נובע פשוט מתוך הזדהות. כשאני למשל אומר למישהי מה אני הייתי עושה במקומה במצב מסויים אז ברור שאני מדבר בלשון נקבה כי אני אומר מה הייתי עושה במקומה... אוהב בן

בקי2

New member
הודעות ללא הבדל מין

כפי שנמצאת בעסק ועוסקת גם בנושאי הקלטות הודעות קוליות , ניתן ואפשר להתשמש בהטיה ללא איזכור מפורט לזכר או לנקבה . לדוגמא - "למחלקת מכירות יש להקיש אחת" נוסח שכזה אינו כולל בתוכו הטיה לזכר או לנקבה ולכן היא המועדפת ע"י מיקצוענים שעוסקים בתחום . יש כאלה שזה ממש לא משנה להם או שהלקוחות מעדיפים במכווון הטיה מסויימת אבל לא כברירת מחדל.

למעלה