שאלה לשונאים -

מסלינה

New member
דו קיום יכול להייות שחיים זה לצד זה

ולא רק זה בתוך זה. דוגמא למקרה הראשון: עיר עם שכונות דתיות וחילוניות נפרדות: החילונים לא נאלצים להתאים את עצמם לדתיים והדתיים אינם נאלצים להתאים את עצמם לחילונים. כל מה שנידרש זה שינהגו בכבוד זה עם זה. האם זה לא דו קיום?

אז זה אומר שכל צד מוותר

על הלאומיות שלו...מה אתה חושב שאני עושה כאן, אם הייתי רוצה להיות מיעוט הייתי נמצא באירופה... מה זה אומר, התבוללות?, מחיקת זהויות?, אולי רוב ערבי שיבלע את היהודים, מצטער מה שאתה מגדיר זה לא דו קיום... הקיום ב"דו קיום" זה אומר שכל אחד קיים בתור עצמו, כבר הסברתי מה זה אומר במדינה דמוקרטית, הרוב קובע איך תראה המדינה, עם הרוב ערבי אז המדינה היא ערבית באופייה, עם הרוב הוא אסייתי אז המדינה היא אסייתית, אירופה הם למרות כביכול שהדת מופרדת מהמדינההן מדינות מערביות ונוצריות. בדו קיום יש מקום לכל לאום, במדינת כל אזרחיה אין לאום ומאמצים הגדרה חדשה ובמקרה שלנו, כמו בברית המעצות לשעבר ויגוסלביה לשעבר, מלאכותית, כזו שלא משקפת אף אחד, לא מרגיעה את השאיפות של העמים ונגמרת בשפיכות דמים, דו קיום זה לא מביא.

מה רע בזה?

אמנם יקח הרבה זמן עד שהמדינה תהפוך לדו-לאומית. אבל מה רע בכך? אם יהודים חילוניים יכולים לשכון באותה מדינה יחד עם חרדים, למה שהחרדים לא ימצאו שפה משותפת עם אחיהם מהתנועה האיסלמית?

ערב רב

New member
שטויות, רוב השמאל קורא ל-2 מדינות

ל-2 עמים, הם פה ואנחנו שם, דו-קיום. זה שלך יש הגדרות אולטרא-קיצוניות אנטי-ציוניות לא אומר שאתה היחיד שתומך בדו-קיום, להפך.

נהפוך הוא

שתי מדינות לשני עמים זוהי סיסמא המשותפת: הן לשמאל הלא ציוני , כדוגמאת מק"י/ חד"ש /רק"ח, המעוניין בהפרדה מוחלטת בין העמים, הן לימין הקיצוני הטוען שכבר יש חלוקה בין ירדן מצד אחד, לישות בלתי מוגדרת מצד שני, והוזה על אפשרות לטרנספר את אוכלוסיית השטחים (+חלק מאוכלוסית ישראל) לירדן והן למפקד הלאומי מול גישה זו יש שתי גישות: גישה שמאלית או לאומית ערבית כמו זו של "בני הארץ" (אבנאא אלבלד) אשר שוללת את ההשתתפות בבחירות לכנסת ומאמינה בפתרון של מדינה אחת דמוקרטית וחילונית בכל שטח פלסטין מתוך מטרה לחסל את דמותה של ישראל כמדינה יהודית, גישה ימנית-דתית המגיעה לתוצאה דומה בגלל הרצון לשמור על כל אדמות ארץ ישראל בידי מדינת ישראל. מול גישות ימין/שמאל אלו קיימת גישה של תנועות מרכז המעוניינות בשתי מדינות (ישראל ופלסטין) שבכל אחת מהן קיים דו-קיום בין אזרחים ממוצא שונה. מסקנה - אני מייצג גישת מרכז.

ממש אין לך מושג מה זה מרכז... ../images/Emo6.gif

אני אסביר לך איך מחולקת המפה הפוליטית. שמאל קיצוני/מפלגות ערביות - שני מדינות לשני העמים כאשר מדינת פלשתין היא מדינת הלאום הפלשתיני וישראל היא מדינת כל אזרחיה, תוך הצמדות לקו הירוק, פינוי מלא של ההתנחלויות, וציות מוחלט לכל דבר בינלאומי, אין לאום יהודי, יש "אזרחים" ובגלל שכולם אזרחים אז כולם אותו דבר, בעד פשרה (לפחות) בעיניין הפליטים). שמאל מתון/מרכז/ימין מתון - פתרון המבוסס על שני מדינות לשני העמים, תוך פינוי כזה או אחר של ההתנחלויות (חלק יותר, חלק פחות), הצמדות פחות או יותר לקווי 67' (חלק יותר חלק פחות), חלקם (אני מאמין שרובם, פשוט אף אחד לא בא אליהם בהצעה רשמית,והם מפחדים מהקטלוג השקרי והנבזי "גזענים") בעד הפרדה מלאה בין העמים ולכן הם בעד חילופי שטחים מאוכלסים בין העמים, גם ציונים, גם פרגמטים, גם ראליים. ימין קיצוני - להתיישב על כל שעל, לא לפנות אף יהודי, ארץ ישראל השלמה, טרנספר לפלשתינים (מרצון או שלא), משיחיים (חלק יותר, חלק פחות) - אני כמובן מכליל, ברור שיש הרבה בין לבין, הרבה ניואנסים בעמדות שאני לא נכנס אליהם.

גם לדבריך אני במרכז

במרכז הציוני, הפרגמטי, והראלי עם ניואנס, ותסכים איתי שבאף אחד מהזרמים אין תמימות דעים מוחלטת.

תראה

גם המשוגע (ללא שום קונוטציות, או ניסיון להעליב), מחשיב את עצמו לנורמלי ואת הסביבה הנורמלית למשוגעים. השאלה היא איך רואה אותך הסביבה, ואני חושב שרוב חברי הפורום פה קראו את הודעותיך, ויש בינינו תמימות דעים שאתה משתייך לאגף השמאלי קיצוני, זה היה רק בשביל להבהיר לך איפה אתה עומד, אתה מוזמן להמשיך להחשיב את עצמך למרכז, לי בכל אופן, זה לא מפריע.

בשפת הפורומים הם נקראים "טרולים".

הם לא באים כדי לעסוק בדיון בענייני הפורום אלא כדי להסיח את דעתם של המשתתפים הרציניים ולהסיט את הדיון לעניינים הפרטיים שלהם. הם נשארים כל עוד הם מקבלים היענות ותשומת לב. לכן אין לנו להלין אלא רק על עצמנו כי אנחנו מגיבים על דבריהם. יתכן שמנהלי הפורום היו צריכים להיות נחושים יותר במילוי תפקידם, אך כנראה שללא הטרולים היה הפורום שוקע לתהומות הנשייה, והלא רייטינג הוא שם המשחק.

ערב רב

New member
אתה יודע למה הובילת נחישות שכזו?

לכך שהפורום מת לחלוטין לפני מספר שבועות. באופן מפתיע, כל פורום בו מסולקים הימנים, גווע.

אני יודע על אחד שסולק. הוא היה ימני

אבל גם היה גס רוח. עוד מישהו סולק מכאן
אבל זה נכון שזה לא מעניין להתווכח כשיש תמימות דעים, אפילו אם לא מדברים לעניין

ערב רב

New member
סולק? לא למיטב ידיעתי

אבל היה שבוע שהיה בו שרשור אחד בלבד, וכולו נמחק.

על איזה רייטינג אתה מדבר?

זה כמו להגיד שחבל שיש מים בברז, אם קברניטי המדינה היו נחושים יותר אז היינו יכולים להיות עם ברז ללא מים, אך כנראה שללא מים, היה הברז שוקע לתהומות הנשייה, והלא רייטינג זה שם המשחק. בשביל מה צריך פורום, אם אין מי שירשום בו?

למעלה