שאלה לשונאים -

Ragamala

New member
שאלה לשונאים -

הרי פורום זה נקרא דו קיום ומטרתו לקדם דו קיום בין יהודים לערבים. לכן לא ברורה לי נוכחותכם כאן. פורום לשונאים יש במקומות אחרים. למה לכם לבוא לכאן? אני מוצא לה שתי סיבות - 1. חוסר היכולת שלכם לישון בשקט כשמישהוא מחליט לחשוב שונה מכם. 2. רצונכם העז לטרפד כל סיכוי של הידברות או שלום. לגבי סעיף ראשון - המגרעה הגדולה ביותר של אדם היא חוסר יכולתו להפתח לרעיונות חדשים. השמאלנים בפורום הזה באים להפתח לרעיונות חדשים מצד ערבי שמסיבות של עודף שינאה כבר כמעט אינם נוכחים כאן. למה אתם כאן? האם אתם באמת חושבים שדעותיכם הטחונות לעייפה לא מוכרות לנו? שמענו אותם מיום היוולדנו. אז מה המטרה? לגבי סעיף שני - כאן מתחיל לצאת פרצופכם האמיתי - שינאה!! הרי לא יכול להיות מניע אחר לרצון העז שלכם לטרפד סיכוי לשיח אמיתי בין יהודים וערבים. השינאה שלכם היא הדלק שגורם לכם להיכנס בכל פעם מחדש לפורום שמטרתו הדיברות, ולטרפד ולמלא אותו בשינאה ולהפוך אותו לפורום דו קיום בין שמאלנים לימנים אם לא פשוט פורום לדברי שינאה. לכן שאלו את עצמכם - מה מטרתכם? לחנך שמאלנים וערבים? כמה התנשאות צריך בשביל להאמין שתוכלו לעשות זאת. לא תמצאו אותי בפורום של מולדת זורע שינאה והתנשאות בניסיוני לחנך ימנים! האם מטרתכם דו קיום ברמה כל שהיא? אני בספק! אז למה?

Ragamala

New member
נראה לי שאתה ממש מחפש קרב.

אז אני ממליץ לך לחפש אותו במקום אחר ולא בפורום על דו קיום בהצלחה

Ragamala

New member
את גישתך "הכל עובר עליך ו$%$# בידך"

כבר מיצית, לא? הרי כל מה שאני אטען כלפיך אתה תטען כלפי - אני מעודד טיהור אתני, מבצע פשעים נגד האנושות, גזען וכו' ידידי, אם אתה מעוניין בדיונים אמיתיים (כמו שניסית בעבר עם נושא הטרנספר) אתה מוזמן לפנות אלי. אחרת, את הטיעונים השטוחים והמקניטים שלך, שכל מטרתם להציק, ללא שום גיבוי אינטלקטואלי - תפנה למישהו אחר אין לי עניין בדיון עם ילדים

תהיה ספציפי יותר

אני אישית לא שונא, לא שונא ערבים, אין לי שום דבר נגדם באופן אישי, רק הדרך שאני מאמין בה לדעתי רק היא יכולה להביא לד קיום, אני לא מאמין שאם אתה תוקע שני עמים ביחד שלא אחד שאיפות לאומיות הם ילמדו להסתדר, הם לא ישתלבו ולא ישנו אחד את השני, אני מאמין שככה רק החיכוך יגדל, השנאה תגדל, ובסוף מי שינצח זה יהיה בכוח ומי שחזק יותר, מזה מקבלים רק שפיכות דמים. כאשר כל עם יש לו את המדינה שלו, את חלקת האלוהים הקטנה שלו, בה הוא הולך לפי האידאלים שלו, חופשי, מתוך זה הוא יכול להקים עם המדינה שלו פרויקטים כלכליים, שותפות בכל מיני נושאים, זה דו קיום.

כלומר: אתה נגד דו-קיום

אתה שולל דו קיום במדינה אחת ומדבר על הפרדה, על שתי מדינות לשני עמים. מה הסיבה שלך להשתתף בפורום שאתה שולל באופן מוחלט את עקרונותיו?

מסלינה

New member
אם מישהו חושב שדו קיום לא מציאותי

או לא רצוי, אז גם זה קשור לדו קיום ומתאים לפורום. יש גם מי שמאמין שהדרך האידיאלית לדו קיום היא ע"י אפרדה מדינית. כשכל עם חיי במדינה עצמאית משלו, שאופיה נקבע על פי התרבות והשאיפות התואמים אותו, במקום שכל עם יגמיש את הגדרתו כך שיכלול את העם אחר, כפי ששכנים יכולים לחיות בדו קיום בדירות ניפרדות אבל בני זוג בעלי דרך חיים שונה אינם יכולים לחיות בדו קיום באותה דירה.

זה לא נורא../images/Emo70.gif במלחמה נהרגים אלה

שיצאו אליה כי מוחם נשטף; ושטופי מוח ממילא אינם נמנים על קרוביך וידידיך.

לא, אני בעד דו קיום

אני פשוט מאמין שדרך ההפרדה מביאה דו קיום יותר משני לאומים בתוך מדינה אחת וכבר הסברתי לא פעם למה אני מאמין בכך. שני עמים במדינה אחת + מדינת פלשתין של עם אחד לצידינו, זה לא רק לא צודק ולא מוסרי, זה בעצם שולל את הקיום שלי, בו נסתכל טוב טוב לאמת בעיניים, אם נהיה מדינת כל אזרחיה מיליונים של פלשתינים וערבים יבואוט לכאן, יש יותר ערבים מהיהודים, מאחר ואנחנו דמוקרטיה אז הרוב קובע, הרוב מחוקק חוקים בכנסת, הרוב מחליט על ציביון המדינה ואין מה לעשות, אז תהיה מדינה אחת פלשתינית ואחת "מדינת כל אזרחיה" עם רוב פלשתיני. איפה ה"דו" בדו קיום הזה?, אני רואה קיום אחד, של אחד על חשבון השני. הפתרון שאני מציע הוא ההוגן ביותר, לא לפי הספר, לא לפי האו"ם והחוק הבינלאומי, הוא פשוט כזה, תמצא לי משהו יותר הוגן מזה?, הוגן, לא "לפי הספר" הוגן שמשמר את שני העמים כאן, בלי לי שאחד צריך להתפשר על זהותו שלו. העם גם העבודה, רבין ז"ל, פרס ביילין וחבריהם שמדברים ודיברו עוד מימי אוסלו על שני מדינות לשני העמים הם נגד דו קיום?...

בלי לזלגל בדרך שלך, היא לא דו-קיום

אתה לא יכול להמציא הגדרות משלך, ולצפות שאחרים יסכימו לקבל אותן. הפרדה או הפרדות היא פתרון מצויין, אבל אינה דו-קיום. דו-קיום הוא כאשר שני הצדדים (מכאן המילה דו) מתקיימים זה עם זה.

למעלה