שאלה לצלמים שבפורום

שאלה לצלמים שבפורום

אני מתכונן לצלם בקרוב ידידה בצילומי חוץ. אנו משתדלים להתכונן בקפידה לצילומים: בוחרים סטים של בגדים, בוחנים איפור, מחפשים לוקיישנים שיתאימו לבגדים וכו' הבעיה: הידידה לא כל כך יודעת לעבוד אם הגוף שלה, ולא מצליחה להגיע לתנוחות שמחמיאות לה. במילים אחרות "לעשות פוזות". מצד שני, גם אני לא כל כך יודע להנחות אותה כיצד להגיע לתנוחות מחמיאות. אני יכול לבחון עשרות גלריות באינטרנט ולמצוא פוזות מחמיאות אבל כשנהייה בשטח כמה כאילה אני כבר יכול לזכור? 5 – 6 . . . אשמח לרעיונות כיצד להתמודד אם הבעיה. תודה מראש.

dostein

New member
כמה אפשרויות

1. הצטייד בתמונות דוגמנות שתדפיס - אותן היית רוצה "לממש" בעזרת הדוגמנית שלך. כאשר תהיה במקום בו תרצו לצלם - הראה לה את התמונה ובקש ממנה להכנס לפוזה. 2. באם תצליח להתכונן בזמן - בקש ממנה אולי מראש להתאמן מול הראי , כמה מצחיק שזה נשמע - זה מאוד משפר את יכולת העמידה מול מצלמה. 3. למד בעצמך את חלק מהפוזות כדי שתוכל להדגים אגב, זה בכלל רעיון טוב גם להמשך התפתחותך כצלם. מקווה שזה עוזר דורון

InnerGlow

New member
למה פוזות למה

כל היופי בצילום זה טבעיות. מכיוון שתצלמו באור יום לא תהיה בעיה של מהירות. תן לה להיות! ותקליק כמו משוגע. הנח לה להתעסק במשהו, לסרק את שערה, לקשור אותו לקוקו, לקלוע צמות, ללטף חתול וצלם אותה כמו שהיא. בהצלחה.

nirp01

New member
טבעיות זה לא מספיק

"טבעיות" זה טוב ויפה אבל לא מספיק בשביל צילום דוגמנות. משהו כמו ההבדל בין מצלמה נסתרת לבין סרט עם במאי, תסריטאי וכד'. אם אתה מחפש עתיד בתחום, אתה צריך ללמוד "לביים" את הדוגמנית שלך. תקשיב לעצות של דורון. נ.ב. אני יודע - הרבה יותר קל להגיד מלעשות
ניר

dostein

New member
זו לא עיצה ש"מבטיחה" הצלחה

כן - יש סיכוי שתצא תמונה טובה בסוף ( כמו המשל על הקוף שאם יחבוט מספיק פעמים על קלידי הפסנתר אולי באחד הרצפים תצא סונטה ). אם יוצאים לשטח למשימת צילו אופנה או דוגמנות יש צורך בכמה טכניקות "סטטיות" כדי לחזור עם תוצר כלשהו יש אכן מקום ל "פרי סטייל" בכל שלב - בנוסף לכמה דברים טיפה יותר מובנים. אם הדוגמנית כבר בעלת נסיון והבנה ( למשל מאיפה הם כיוונים העור , איך נעים בחן ) אז יותר קל להגיע לתוצאות גם תוך כדי תנועה. ואגב, יש גם "טריקים" לצילום בתנועה , אבל לא על זה הוא שאל

innocence

New member
רעיון נוסף - אפשר להעלות למצלמה.

לשים במצלמה תמונות עם העמדות שאהבת (או על נגן, או משהו כזה) ולהראות כשיש צורך:)

dostein

New member
יותר קל להכין הדפסות מראש

כך גם התמונה בגודל גדול יותר.

עמי1986

New member
אני לא צלם אבל יש לי כמה נקודות

נקודה ראשון אתה עושה מזה טעות אם אתה כבר מעכשיו מתאים את הסט של הבגדים ללוקיישן ומתאמץ כל כך להגיע לשלמות הסט.... זאת טעות איומה ולפי דעתי אתה תתאכזב.... תבחר מקום שאתה חושב שיתאים שהבחורה תרגיש נוח כי אני מבין שיכול להיות ואלה הצילומים הראשונים שלה... עוד משהו שכדאי שתחשוב עליו לעומק.... צלם שמחשיב את עצמו מקצועי...מעבר לתעודה שתלויה לו על הקיר.... הוא צלם שיודע לקרוא תמונה כמו שצריך...ברגע שאתה נותן פריים אתה פשוט אמור לראות מה עובד ומה לא.... תסתכל על הבחורה על הפוזיציה....בינך לבין עצמך...זה ניראה לך יפה? סקסי? מחמיא? לך על זה!.... אל תתאמץ ליצור יותר מדי שלמות כי זה לא קורא הרבה בצילומים ראשוניים..... תעמוד ליד הבחורה תבקש ממנה לשכב שתשים יד מתחת לראש...שתנסה לשחק קצת עם הרגליים...קצת עם הבעת הפנים...שלא תרגיש מבוכה זה הכי חשוב ותאמין לי שאתה תגיע לתוצאה הכי טובה שאפשר.... אני גם נהגתי לצלם פעם....אומנם לא בחורות אבל הלכתי בכיוון של חיפוש היופי.......וכשהייתי מסתכל לתוך המצלמה אם הייתי רואה תמונה שמסתדרת לי בעין לא הייתי מתבייש להקליק..... אז דבר ראשון אל תבהל אם יצאו לך כמה תמונות קצת מפחידות...דבר שני אל תתבייש לקחת סיכונים....ודבר שלישי ואחרון שהוא הכי חשוב לפי דעתי...תגרום לבחורה להרגיש בנוח כי היא המפתח שלך להצלחה בסט... ובהצלחה :) אגב אני אוסיף משהו אחרון לסיום. אני מסתכל מנקודת מבט של אחד שראה כבר מאות אם לא יותר, סטים של תמונות אני חושב שהנקודת מבט שלי היא הכי אובייקטיבית אני לא הבחורה ואני לא הצלם אני זה שראה את זה מהצד והיה יכול לשפוט בצורה היותר טובה....

למעלה