שאלה לצוות הנכבד

גקי1

New member
שאלה לצוות הנכבד

כבר מספר יפים אני קורא את הפורום ולמעשה עברתי על כמעט כל הארכיון של הפורום - והוא לא קצר..... שאלתי היא כזו - אני מתגורר בבית פרטי ישן (40 שנה) של כ- 100 מ"ר והחלטנו לעשות לו שיפוצון שיכלול:- - צביעת כל הבית בצרוף תיקוני טיח קלים. - שבירת קיר של המטבח (210X320 מ') - שבירת קיר חיצוני שגובל במעין מרפסת חיצונית (720X320מ') - סגירת אותה מרפסת בבלוקים או גבס ירוק - שיצרוך קיר חיצוני של 320X720 מ' וסגירת חלונות בשני הקירות הצדדיים. - התקנת דלת הזזה (זכוכית) גדולה (כ-2 מ') ביציאה מהחלק החדש באקס מרפסת לגינה לרבות תריס ורשת. - ריצוף של כ -4X2 מ' על הדשא במקום המרפסת שנסגרה.(צריך הרי מקום לבר-בי-קיו). חשבנו על ריצוף בטון בצרוף חלוקי נחל. - צביעת כל הקירות החיצוניים של הבית. - חציבה בקיר לצורך הכנסת חוטי הטלפון בין החדרים (סה"כ כ-12 מ') - צביעת כל אריחי חדר האמבטיה כולל האמבטיה וחדר השרותים (שניהם קטנים יחסית). -כדי לחסוך עלויות ולא להחליף - אז "שיפוץ" התריסים ומסגרות העץ בחלונות הבית שהינם תריסי עץ ישנים ע"י ליטושם וצביעתם. מדובר בתשעה חלונות בגודל רגיל. - הוספת 4 נקודות חשמל חדשות, החלפת פעמון הבית והעברת שתי נקודות הכבלים, התקנת שתי זרועות ברקן לטלוויזיות. אלו עיקרי הדברים שבדעתנו לעשות. שאלותי הן אלה- א. באופן הגס ביותר - מה תהיה עלות של שיפוצון שכזה. אני מבין שאין את כל הפרטים אך תספיק לי הערכה גסה ביותר בסגנון של סדר גודל. ב. האם גבס ירוק או בלוקים ירוקים כפי שקראתי כאן יכולים להיות מספיק טובים כדי לשמש כקיר חיצוני? ג. אנו מכירים שיפוצניק טוב ואחראי. האם יוכל לבצע עבודה שכזו או שעדיף לחפש חברה שמתעסקת בשיפוצים? ד. אם בכל זאת נרצה להחליף החלונות במקום לשפצם כאמור - מה סדרי גודל העלויות? ה. כל הערה והארה יתקבלו בברכה! תודה מראש על כל תגובה!!!!!

גבס ירוק לא לקיר חיצוני יש חומר

הנקרא צמנטבורד עוביו כמו הגבס התקנתו כמו הגבס והוא עמיד למים. אך לפני שאתה משתמש בו תחשוב על בידוד חום קור ורעש. איציק

סיסרע

New member
לגקי

למה לך להשאיר את הקרמיקה הישנה, ביחוד אם מדובר בשטח קטן? זה לא סיפור יקר. חלק מן הדברים אתה יכול לעשות לבד, כמו למשל הריסת הקירות, או התקנת נקודות הטלפון (כל נקודה יכולה לעלות 35$, אבל אתה יכול לקנות מלטשת עם דיסק ב-150 ש"ח, לחצוב לבד, ולהעביר צינור עם חוט הטלפון, ואפילו אולי לסגור את החציבה לבד, ואם אתה מבין בחשמל קצת אז לעשות אותו דבר גם לנקודות החשמל), או סגירה עם בלוקים (את הטיח תשאיר לבעל המקצוע) וכיו"ב.

גקי1

New member
תודה - אך

תודה למגיבים אך אני לא רואה עצמי הורס לבד קירות או מתקין קירות גבס לבד כך שעדיין נותרת השאלה בעינה - מסגרת העלויות. ת ו ד ה !

שיפוצניק + קבלני משנה, למשל לאלו-

מיניום... יש עבודות מקצועיות, שעדיף להזמין מכתובת אחד, וסדר גודל השיפוץ במאת לא גדול...בכל זאות תזמינו את העבודה + "חומר שחור". את הדברים, שקשורים בטעם האישי, וחבדלי העלות יכול להיות משמאותי, כדאי שתקנו בעצמכם. מאותה סיבה, כדאי לפנות ליצרן אלומיניום לחוד, לסכם איתו ישר את סוג הפרופיל, הפתיחה...גוון. אתם עשיתם עבודה די רצינית בפרוט הדרישות, אולי יהיו שיפוצניקים יתנו לכם הצעת מחיר...בכל מקרה, ממליצה לבקש לפחות 2 הצעות להשוות את המחירים. ועד משהו: למרות, שנירה, די מגובשות אצלכם מה ואך לשנות, אבל בכל זאת, השיפוצון לא יעלה לכם שתיים וחצי גרוש, ואולי כדאי לבדוק, שמיקומם הבלוק המים/ביוב במאת המקום, שאתם חושבים עליהם...לא בטוח. יכול להיות, שמקצוען יכול למליץ סידור מוצלח יותר, אפילו פתרונות יעילים/זולים. לא בדקתי את כרטיס האישי שלכם, אבל אם אתם לא מקצוענים בתכנון, כדאי להזמין יעוץ, לפי שעות, למנוע טעויות... אתם קראתם את הארכיון, אז אתם יודעים, שחוזרת על הנושא שוב ושוב, כי לא רואה שינוי במצב....הצעת מחיר על פי סקיצה/תכנית הרבה יותר מדויקת, מאשר רשימת עבודות בלבד.

רוקוקו

New member
שיפוץ....

ג'קי שלום. על פניו זה לא נראה שיפוץ הכרי גדול בעולם. אבל קצת קשה לבנות מחיר לשיפוץ כזה היות וחסרים פרטים רבים. כתוב לי מסר וננסה לבנות מחיר לשיפוץ שלך. בהצלחה לך רוקוקו ( ערן).

למעלה