שאלה לפרס

שאלה לפרס

האם כאשר בשלתה לנו לפני שמונה שנים את הסכם אוסלו,לקחת בחשבון אפשרות שנגיע למצב בו אנו נמצאים??? אם חשבת שיכולה להתרחש מציאות כזאת,הרי מדובר ממש בהפקרות,ולטובתך אני מניח שלא תארת לעצמך שכך יהיה. מצד שני האפשרות השניה היא עוד יותר חמורה.כלומר,שכאשר הבאת לכאן צבא של מחבלים וחמשת אותם,לא לקחת בחשבון אפשרות כזאת.כלומר קוצר הראות שלך,הוא הסיבה הישירה לכ300 יהודים ולמעלה מאלף ערבים הרוגים,ולמצב הנורא בו נמצאת היום מדינת ישראל. תשובת פרס:אני לוזר??? אני הפסדתי את הבחירות??? זוכרים מה ענתה לו מקהלה של חברי מרכז מפלגת העבודה ? גם היום אותו עוורון נשאר. מה שאותי הורג זה עזות המצח והחוצפה של האיש הזה.

נכון-מה שלא נלקח בחשבון שירצח ראש

ממשלה ישראלי בידי יהודי. כל השאר ספורי סבתא.

הרטוב

New member
הבנתי הכל מוטל על הרצח שאני

מגנה אותו בכל תוקף כמובן. אין אשמים האשם היחיד הוא יגאל עמיר הוא אשם בחימושם של טירוריסטים הוא אשם בחזון העוועוים של המזרח התיכון החדש הוא אפילו אשם ברצח 300 ישראלים חפים מפשע. עראפתץ לא טירוריסט הוא בעצם טרקטוריסט ופרס מה רוצים ממנו הוא בסך הכל חלם חלום ומגדת העתידות אמרה לו שיילך על זה. והשמאל הישראלי לא מבין מה רוצים ממנו,אומרים לו עשר שנים כבר חלפו והשמאל בשלו,מה פתאום רק שנה עברה,מה כל כך מהר עברו עשר שנים? לא מאמינים. והערבים הם מסכנים עובדי אדמה ולא עובדי אלילים והרובה הוא בסך הכל מקל והבקבוק מלא בקוקה קולה ולא בבנזין,והמתאבדים הם רובוטים מהחלל החיצון ולא אנשיםו................................................ וכך אפשר להמשיך ולהמשיך ולהמשיך ולהמשיך ולהמשיך ולהמשיך"ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיך,ולהמשיךולהמשיךולהמשיך עד שמנהל הפורום שלנו יתעצבן מההצפה ויעיף אותי לכל הרוחות.

10 דודי

New member
רוזנצוויג

אני אורח כאן אך מיד שמתי
שאתה כמעט היחיד שעומד בפרץ כמעט כמו דון קישוט אז באמת כל ה.. לך

כשכולם לוחמים בתחנות רוח

אולי דון קישוט הוא היחיד המסוגל להציג את אי ההגיון שבמעשה. היה פעם שיר ידוע המתאר מצעד צבאי בעיני אמו של טירון. בין היתר נאמר שם ("ציטוט" חופשי מאד) שכל החיילים צועדים ברגל ימין ורק בני צועד ברגל הנכונה. אכן יש בזה משהו. נקווה כולנו לטוב - אני מאמין שמאל וימין שואפים לשלום עם בטחון איש איש בדרכו ובסופו של מהלך נצא כולנו מסופקים ובעיקר מאוחדים במדינת ישראל העולה ופורחת.

הרטוב

New member
אני לא שואף לשלום! אני שואף לבטחון

השלום לא תלוי רק בידינו אבל הביטחון תלוי אך ורק בידינו. כך היה תמיד וכך יהייה בעתיד ואם לא יהייה בטחון אז לא תהייה מדינת ישראל.

ורדה 2

New member
רצח רבין הוא דבר נוראולא יסולח, אבל

רצח רבין על ידי יהודי הוא יותר נורא מאשר אילו היה נרצח על ידי ערבי. ובכלל כולנו הינו מעדיפים אותו עוד חי, אבל נראה לי שהשלום לא יכול להיבנות על בן אדם אחד אלא על שני העמים שיגיעו ליכולת חיים ביחד וקבלת אחד והשני עם זכויות הקיום המצריכים חיי אנוש. לצערי ההסלמה ברגשות בינינו היא כל כך התעמקה שאנחנו לא יודעים איך לפטור את רגשות הכאב האובדן והכעס על אובדן כל כך הרבה חיי אדם. נראה לי גם שהתרבויות של שני העמים לא מצליחים להתגשר. הרבה פעמים העלבון לכבודם יותר מדרבן אותם למעשה האלימות הנוראיים. באמריקה יש פיתגם שאומר שיש להחזיק יותר קרוב את אויביך מאשר את חביריך. נראה לי שיש להשקיע יותר מאמץ ללמוד על תרבותם ולנסות לא להיתגרות בהם. חבל על חיי כל בן אדם וכדאי להשקיע במאמצי שלום כדי להציל את חיי בני האדם שעלולים עוד למות ממעשי האיבה. נראה לי שככל שאנחנו הורגים אנשים מהם, צומחים חדשים בימקומם עם יותר הצדקה לדעתם לינקום את רצח קודמיהם. לא ניצא ממעגל האלימות אם לא ננסה להפסיק את המעגל. יש הרבה דברים בתוכינו שמראים אכזריות כלפי חיי אנוש שצריך בדיקת בית רצינית. אנחנו צריכים להיות יותר אנושיים בתור בני אדם בעם שסבל כל כך הרבה אובדן.

הרטוב

New member
היינו כבר בקטע הזה של לנסות

להתקרב אל השכנים שלנו הסכמנו להחזיר את אב המשפחה עם בניו האלימים ואפילו חתמנו עימו על הסכם אוסלו ותרמנו כסף נשק מים חשמל ועוד רק כדי שהאלימות וההסתה הפרועה תיפסק ומה קרה? טירור בן עשר שנים אלים ואיום שהלך והחריף משנה לשנה. ועכשיו את מציעה לנו לעשות יותר כדי להתקרב אל המשפחה האלימה הזאת? על מה עוד נוותר שלא ויתרנו? בשביל שלום בית צריך שני צדדים ובשביל מלחמה צריך רק צד אחד. מי שרוצה להתאבד מוזמן לקפוץ ישר מהגג אבל אל תגררו אותנו יחד איתכם.

לורדה2

מסכים איתך,רצח רבין היה מעשה נתעב , אל נשכח ששינאתם קלפינו מושרשת כנראה בגנים שלהם ,אחרת איך תסבירי איך שמערכת החינוך שלהם מבוססת על שינאת היהודים מהכיתות הראשונות , זה לא היתחיל אתמול או שלשום,ולא לפני קום המדינה,איך אפשר לגשר בין שני עמים אלה ?, לא נראה לי שהמצב ישתנה,אנו חייבים להיות חזקים ,להתאחד ימין ושמול כאחד,דתיים חרדים וחופשים יחד,כי כולנו יהודים שרוצים לחיות כאן בארץ ישראל שלנו ולא שלהם,

רוזנצביג!!

כמה פעמים אני צריך לחזור ולהזהיר אותך שככל שתמשיך לקשור את רצח רבין עם קריסתם (הצפויה מראש) של "הסכמי" אוסלו, כך ילכו וישתכנעו יותר ויותר אנשים שהרצח היה "מוצדק"...... זאת במקום להבין שה"הסכמים" האלו נועדו מראש לקריסה והתמוטטות מעצם טבעם!!! חדל מניסיונותיך לשבש את דעת הציבור......!!

שמוליק אני מדבר על קריסת הביטחון

אני מדבר על קריסת הבטחון והשלום, שהסכמי אוסלו היו שלב מרכזי בהשגתם. אילו המהלך לא היה נקטע בעיבו, ניתן היה היום לדון אודות תועלתם או כשלונם של הסכמי אוסלו. היום אי אפשר לדון מה היה אילו - אני מאמין כך ואתה אחרת. ואודות מי שמשבש את דעת הציבור - מוטב היה לו אתה לא היית מעלה זאת.

נו, הגיעו ימים טובים. סוף סוף אנחנו

מסכימים על נקודה קריטית: אכן הסכמי אוסלו היו שלב מרכזי בהשגת קריסת השלום והבטחון!!! אני שמח שאין כל עוררין על כך.......

תשובה לדן רוזנצביג

תראה דן,עובדות הן דבר מאד חשוב וחבל שאתה מתעלם מהן(במקרה?). הרי הפיגועים הראשונים אירעו עוד בחייו של רבין,והתעצמו מאד בזמן שפרס החליף אותו. כל אדם ישר היה מודה, כבר בשלב ההוא, שהסכם אוסלו היה מקח טעות והיה חוזר בו מכל ההסכם האומלל ההוא,כשעדיין היה אפשר,ולפני שנהרגו עוד כמה מאות ישראלים. אבל פרס ושותפיו נוהגים כאותו מהמר שאומר ,מה,אחרי שהפסדתי אלף דולר אני אפסיק עכשיו?וממשיך ומפסיד עוד עשרת אלפים.עכשיו הוא עוד יותר נחרץ וממשיך ומפסיד מליון..... תאמר לי בבקשה, כשנגיע למאתיים הרוגים ביום,מישהו יודה שהסכם אוסלו היה מקח טעות??????????

10 דודי

New member
תשובה בשם מר פרס

שלום לך אזרח חמוד ! מר פרס קיבל את שאלתך והנה תשובתו : מר פרס שם לעצמו למטרה לדאוג למספר אינטרסים חיוניים ולהבטיח את חיזוקם בכל דרך , וכדלהלן : 1) הרלוונטיות של מר פרס בכל זמן 2) מחנה מר פרס ומקורביו במפלגת העבודה ומרכז פרס לשלום 3) מפלגת העבודה הישראלית 4) ממשלת ישראל 5) הפרטנר מר ערפאת 6) הרשות הפלסטינית 7) מזרח התיכון (החדש) 8) תושבי המזרח התיכון 9) תושבי צפון תל-אביב 10)תושבי תל אביב 11)תושבי הרשות הפלסטינית ומדינת ישראל כאמור מר פרס רואה לעצמו חובה לדאוג בכל האמצעים לנ"ל לפי סדר עדיפויות שצוין לעיל בכבוד רב מזכירה

pilovich shahaf

New member
למזכירה של פרס שלום רב...../images/Emo39.gif

כמו כן שכחת לציין ולדעתי במתכוון אבל זו רק דעתי שבנוסף לכל המטרות שציינת לעיל, יש להוסיף את "פרשת היעלמותם של ילדי תימן" בראש סולם העדיפות שלו, כי באם הפרשה הזו תחשף {והיא תחשף בקרוב באבו אבוה} כל שילטון האוליגרכיה יקרוס...כך שכל המטרות שבהמשך הסולם מתגמדות ליד מטרה זו...
מבחן התוצאה. פ"ש.
קשר השתיקה יופר גם יופר והאמת תצא לאור בקרוב...

למעלה