שאלה לפריזאים

ששש

New member
שאלה לפריזאים

שלום! אני אומנם בעיר הקודש הגסטרונומית, אבל עדיין עם מתכונים בעברית, ומחפשת נואשות חלק מהמצרכים - אם למישהו יש מידע אהיה אסירת תודה! - שמנת חמוצה - אשל/גיל/לבן - קמח תופח - גבינות רזות - קשקבל (חיפשתי במעדניות איטלקיות, אבל האבדה לא נמצאה עדיין, אולי מישהו יודע על תחליף ראוי?) - אבקת מרק (בצל/פטריות) תודה!

בעייה קשה...

הדבר ה"נכון" יהיה להפסיק להשתמש במתכונים בעברית ולעבור למתכונים בצרפתית. מרבית חומרי הגלם פה הם "בשפת המקור" ללא התאמה לעולם הכשר ולתפישת הבריאות המערבית. לעניין: שמנת חמוצה -- בעייתי. תנסי למצוא אצל הפרומג'ר הקרוב למקום מגורייך (או בסופרמרקט) מה שנקרא "קרם פרש". זה לא אותו טעם, עם אחוזי שומן הרבה יותר גבוהים, אבל זוהי שמנת חמוצה (במובן המילולי). אשל-גיל-לבן -- לא בבית ספרינו. במרכולים תוכלי למצוא גרסה מקומית של רוויון (אם זה מתאים לך). קמח תופח -- יש במרכולים. למרות שהייתי מציע לך לרכוש קמח רגיל, ובמקביל שקיות של אבקת אפייה (שנקראות פה levure chimique). צבען ורוד, ושקית של 11 גרם מתאימה לק"ג קמח אם אני לא טועה. גבינות רזות -- אם את מדברת על גבינות רכות, תמצאי במרכולים גבינות של 0% שומן (אם חשקה נפשך בסיד גולמי דווקא), או גבינות של 5% (שייתכן ורשום עליהם 20% - והכוונה לאחוז מהחומר היבש, תתרגלי לצורת הסימון השונה פה). קחי בחשבון שטעמן יותר חמצמץ ממה שאת רגילה לו בארץ (ככה הם אוהבים אותן). לגבי גבינות עם טעם: לא תמצאי כאלה רזות. אחרי הכל, למה לעשות את זה לגבינה? אם רוצים דיאטה, אוכלים פחות, אבל לא אוכלים לא-טעים (צריך להתרגל לתפישה הצרפתית). קשקבל -- מה זה? (אני ציני. חפשי לך תחליפים הולמים. הגיע הזמן לערוך היכרות עם הגבינות המקומיות). אבקת מרק -- יש בסופרמרקט (אם כי אני נוהג להתרחק מאבקות כאלה). חפשי משהו הנושא את השם bouillon de boeuf או bouillon de vollaile. והכי חשוב: קני לך ספרי בישול בצרפתית. פתאום תגלי שאפשר לאכול טעים, בריא, עם שומן, ולהשאר מקלונים כמו מרבית הצרפתים. בתיאבון.

ששש

New member
-

תודה איש קטן מהרחוב! אני מעריכה את הפירוט ומקבלת את הערותיך - אני ממש טריה כאן, כך שאנסה בישול מקומי כשהצרפתית שלי תתרחב מעט מעבר לשלל קללות עסיסיות... אני חושבת שאפשר (ואפילו חובה) להנות מהאיכות-ללא-פשרות של המזון הצרפתי, הבעיה העיקרית היא להתרגל לכמויות מזון קטנות יותר בארוחה, למגוון מצומצם יותר של מנות ולתפיסה שלא חייבים לגמור את כל האוכל בצלחת/סיר - כל הנ"ל סותרים כידוע את התפיסה הקולינרית הישראלית העממית (ואני מנסה לעבוד על העניין). אם באמתחתך ספר בישול בצרפתית למתחילים (תרתי משמע) אשמח להמלצה! שוב תודה ובון-סוארה.

לא יודע ../images/Emo13.gif

בחירת ספר בישול היא עניין אישי, לפי טעמך ולפי הרמה שלך. הייתי ממליץ לך לסור לסניף של FNAC הקרוב למקום מגורייך, לפסוע לכיוון מדפי הבישול, לעלעל בספרים ולבחור בספר שיתאים לך. אוצר המילים שמשמש למתכונים הוא בדרך כלל קטן וקל יחסית ללמוד אותו ולהתחיל להתמצא בספרות בישול דיי מהר. לא להתפתות לקנות ספר לפי תמונות. עדיף לראות את רשימת החומרים ולנסות לדמיין אם את אוהבת מאכלים עם המרכיבים האלו או לא, ולפי זה להחליט. אפשרות אחרת כמובן היא לבחור הפתעה... לקנות ספר ש"נראה לך" בלי יותר מדי התעסקות בו, ולקוות שגם תאהבי מה שהוא מציע זאת אם יש לך כמה מעות שאת מוכנה לסכן. וטיפ אחרון: אני מחשיב את צרפת כאחד המקומות המערביים היחידים שבו אפשר למצוא ספרות אותנטית בלשון מערבית של מגוון מטבחים מהעולם. את הספרים הסינים, יפניים, אינדנזיים, מרוקאיים, איראניים, אפגאניים וכו' - כתבו במרבית המקרים בני העמים הללו שיושבים בצרפת, ולא איזה מקומי שהחליט לעשות כסף מלראות איך אמא של החבר של השכנה שלו מבשלת שני מתכונים. זאת פשוט מכיון שהצרפתים "חברים" של אומות "בעייתיות", שמדינות אחרות כמו ארה"ב קצת "נמנעות" מהן.

קצ'קבל - גבינה של טורקים...

תנסי אצלם. לדעתי הם גם קוראים לזה באותו השם. וחוצמיזה - דעתי כשל האישון וויו לה פרנס!

Bambi Prague

New member
אפרופו מתכונים בעברית

שרת אינטרנט למתכונים בעברית ותוכנת ספר מתכונים בעברית אפשר להוריד חינם מהאתר www.dnd.co.il כרגע יש שם בעייה טכנית ולא ניתן לרשום משתמשים חדשים, אז הינה שם משתמש וסיסמא לכניסה: ditza 4242 יש שם מעל 7000 משתמשים שמעלים מתכונים.

forglemmigej

New member
אפרופו מרשמים

אני תופסת טרמפ על במבי ,וממליצה להוריד מרשמים ברשת. יש מגוון עצום מכל העולם בכל הנושאים. וזה חוסך מקום של ספרי בישול.. אני את כל הבישולים עושה היום רק דרך מרשמים באינטרנט, או מאנשים בלי ספרים.

למעלה