בעייה קשה...
הדבר ה"נכון" יהיה להפסיק להשתמש במתכונים בעברית ולעבור למתכונים בצרפתית. מרבית חומרי הגלם פה הם "בשפת המקור" ללא התאמה לעולם הכשר ולתפישת הבריאות המערבית. לעניין: שמנת חמוצה -- בעייתי. תנסי למצוא אצל הפרומג'ר הקרוב למקום מגורייך (או בסופרמרקט) מה שנקרא "קרם פרש". זה לא אותו טעם, עם אחוזי שומן הרבה יותר גבוהים, אבל זוהי שמנת חמוצה (במובן המילולי). אשל-גיל-לבן -- לא בבית ספרינו. במרכולים תוכלי למצוא גרסה מקומית של רוויון (אם זה מתאים לך). קמח תופח -- יש במרכולים. למרות שהייתי מציע לך לרכוש קמח רגיל, ובמקביל שקיות של אבקת אפייה (שנקראות פה levure chimique). צבען ורוד, ושקית של 11 גרם מתאימה לק"ג קמח אם אני לא טועה. גבינות רזות -- אם את מדברת על גבינות רכות, תמצאי במרכולים גבינות של 0% שומן (אם חשקה נפשך בסיד גולמי דווקא), או גבינות של 5% (שייתכן ורשום עליהם 20% - והכוונה לאחוז מהחומר היבש, תתרגלי לצורת הסימון השונה פה). קחי בחשבון שטעמן יותר חמצמץ ממה שאת רגילה לו בארץ (ככה הם אוהבים אותן). לגבי גבינות עם טעם: לא תמצאי כאלה רזות. אחרי הכל, למה לעשות את זה לגבינה? אם רוצים דיאטה, אוכלים פחות, אבל לא אוכלים לא-טעים (צריך להתרגל לתפישה הצרפתית). קשקבל -- מה זה? (אני ציני. חפשי לך תחליפים הולמים. הגיע הזמן לערוך היכרות עם הגבינות המקומיות). אבקת מרק -- יש בסופרמרקט (אם כי אני נוהג להתרחק מאבקות כאלה). חפשי משהו הנושא את השם bouillon de boeuf או bouillon de vollaile. והכי חשוב: קני לך ספרי בישול בצרפתית. פתאום תגלי שאפשר לאכול טעים, בריא, עם שומן, ולהשאר מקלונים כמו מרבית הצרפתים. בתיאבון.