שאלה לפסח

שאלה לפסח

עוד מעט חג שמח! כל הקטע של הכשרת הכלים בפסח היא בגלל שהכלים בולעים את החמץ ואז כדי להוציא אותו מחממים חזרה את הכלי והולכים לפי הכלל "כבולעו כך פולטו". השאלה היא: האם הכלים באמת בולעים חמץ?

יש להם פה ענקי שבולע הכל לתוכם ../images/Emo6.gif

אני לא הייתי מחפש יותר מדי היגיון בתנ"ך.. אבל זו רק דעתי

מדובר על דבר מהתנ"ך או התלמוד

השאלה שלו אולי לא נורא קשורה, אבל המקור שלה כן

לא הבנתי, האם זה הדבר שרשום בתנ"ך ?

אם כן אשמח לראות את הציטוט המדוייק ואת מספר הפסוק.

ק ה ל ת

New member
יש בזה הגיון

יכול להיות שחימום הכלי משפיע על היכולת שלו לספוג חומרים, במקרה כזה חימום בנוכחות הרבה מים יגרום לו גם לפלוט חלק מהם חזרה. יש גם עניין של סוגי כלים, יש כלים שסופגים חומרים מהסביבה ולא נראה לי שאפשר להכשיר אותם (כמו כלי עץ), אם כי אני לא בטוח.

עריסטו

Active member
כלי מתכת בזמנם היו שונים מהכלים

שבזמננו (המתכת היתה נקבובית)

Rtitan

New member
מתכת ומזון בדרך כלל מגיבים...

לפני שנים, קופסאות השימורים היו עשויות ברזל ואטומות - מה שהגן עליהן יחסית מחלודה בחלקן הפנימי. אבל פה ושם, חלקן החלידו והשימורים שהיו מאוכסנים בהן נזרקו לפח. כדי להתגבר על הבעיה - החלו לייצר פחיות שימורים מצופות חומר פלסטי מגן מבפנים. הפלא ופלא - מכירות השימורים ירדו פלאים!! בעיקר של רסק עגבניות
??????????????????? ישבו, חשבו, גירדו הפדחת ואכן... הטעם השתנה. ??????????????????? ישבו, חשבו, גירדו הפדחת... והבינו: השימורים והברזל היו "מדברים" ביניהם - מה ששינה את הטעם מעט והפך להיות הטעם המוכר מהשימורים - וטעם, הוא תכונה נרכשת - לפחות בחלקה. כדי להחזיר את המכירות, מאז מוסיפים (או שהיו בעבר מוסיפים והפסיקו עם זה - אבל עד תחילת שנות ה-90 עדיין הוסיפו) מעט ברזל לשימורים... מכאן - שאכן, הסירים שאז לא היו עשויים נירוסטה (שאפילו היא מגיבה מעט) הגיבו עם המזון ומכאן הסיבה להגאלתם.

למעלה