שאלה לפורום:

העכביש2

New member
אתה סותר את עצמך....

אתה לא יכול להגיד על משהו שהוא קיים ולא קיים: "החיים לא היו סבל. האדם הפך אותם בהתנהגותו ובדרכיו לסבל. נכון שהיום בפועל קיים המון סבל. " אם כך, בשורה התחתונה: יש סבל. וזה שתגיד שהאדם יוצר את הסבל שלו לא יפתור את העיניין... האמן לי שאני יודע שכל אדם אחראי למעשיו ולחיי, ובכך כביכול, אחראי גם אם לסבול ממשהו או לא... אך הדבר ממש לא מסתכם בכמה מילים באיזה פורום... במציאות האנשים לא כ"כ שולטים על מחשבותיהם ויותר מזה: שבויים בתוך עולם של דימויים, רצונות ומחשבות משל עצמם, עד כדי אמונה שזה הדבר האמיתי. אמונה זו גורמת להם סבל וזה המצב. אתה לא יכול להגיד לחצי פורום פה למשל שהחיים סבבה אגוזים כי זה לא ככה. אם כל אחד היה אחראי ושולט על מעשיו ומחשבותיו אז היית צודק. בפועל זה שמיים וארץ מטענה זו. ולגבי המושג "רוחניות": אני מסכים שהמילה מתקשרת לדת בצורה זו או אחרת, אבל להגיד שזה מה שמאפיין רוחניות זו בורות. הבודהיזם למשל מוגדר כ"דת" אך הוא שונה בתכלית משאר הדתות המונוטאיסטיות.... רוחניות לא קשורה לדת..אולי דת קשורה לרוחניות....

CHIKOLULU

New member
אני אמרתי שהחיים "סבבה אגוזים" ???

תקשיב , האדם לא נולד לרע. ומכיון שכל הנושא סבב סביב הקבלה שמקורה ביהדות ,אז תקבל תשובה ע"פ היהדות. האדם הראשון נולד לטוב. לאחר חטאו הראשון נוצר סבל שלו ושל ממשיכיו. משמע ,שכפי שציינתי , לא היה סבל עד חטאו של האדם הראשון. וכיום יש סבל כתוצאה ממעשי האדם. אמרת ש"האנשים לא כ"כ שולטים על מחשבותיהם" ,זהו בהחלט תוצר של טעויות אנוש שלהם ושל קודמיהם. מחטאו של האדם הראשון ועד היום כדור השלג הלך וגדל.(אם אתה מבין את הרעיון) האחרון שיאמר שהחיים הם "סבבה אגוזים" זה אני. מבטיחך!

העכביש2

New member
השאלה של שרון מלכתחילה...

היתה על רוחניות באופן כללי (אם כי בעקבות דברים שקראה של ברג מהקבלה). אני מצדיק אותך באמירותיך לגבי האדם והסבל ולמעשה - הכל הוא תוצר של האדם, השאלה היא מה הוא עושה בנידון - עם מעשיו ומחשבותיו (שמובילות לדברים חיוביים ושליליים בחיים).

Barvazoom

New member
חושבת שאתה טועה...

רוחניות לא קשורה לדת. בוודאי לא בקשר כזה מוגבל כמו שאתה מתאר.. זו דעתי כמובן. :)

Barvazoom

New member
מי אמר?

אני לא מצליחה להבין איך אתה יכול לקבוע דבר כזה בצורה כזו נחרצת. עזוב שיש לי אלרגיה מתקדמת לאנשים שעושים הכללות... :) אבל בנוסף אתה עושה חטא שהרי רוחניות מעולם לא היתה קשורה בדת, בשום דת. ונהפוכו - אם אתה רוחני זה ל א אומר שאתה דתי! מבין את כוונתי....? :)

CHIKOLULU

New member
"הדת מייחסת לעצמה עולם רוחני"

זה מה שאמרתי. אני לא עושה הכללות ,אבל מה לעשות ישנם דברים שמתקשרים לכולנו כבני אדם. ונכון! אם אתה רוחני אין זה אומר שבהכרח אתה דתי. לא טענתי אחרת.

gilad269

New member
לא בטוח

שירדתי לסוף דעתך,אבל באותם רגעים שצינת קשה לא לסטות מהגדילה האישית.יש כאלה שיש להם חברים שמדברים איתם ועוזרים להם להתגבר ברגעים האישיים האלה. אני אישית אחרי יום יומיים זה עובר,כיון שאין לי חברים ממש אז הכל עובר לבד.אין דרך אחרת

CHIKOLULU

New member
יש דרך אחרת...

אין חברים? תנסה להכיר עוד אנשים עד שתמצא לך חבר טוב. זה חשוב מאוד.

עכשיו תורי

קראתי הכל, קולולולולולו אתה צודק באומרך שהחיים לא קשים האנשים עושים אותם כך, זה מה שאני תמיד אומרת. שרון ולירן איך אפשר שלא להסכים איתכם, רוחניות עוזרת לנו להתגבר על דברים קשים. בקשר לרוחניות, לדעתי בלבד היא סוג של דת ואני יסביר את עצמי, כל עוד בן אדם פונה לדרך מסויימת ומאמין בה והולך בדרכה זוהי דת. אולי לא כמו שאתם הבנתם למה התכוון לולו אבל יש משהו בזה. טכניקות את רוצה שרון? אני למדתי כמה דברים בדמיון מודרך דרך המסטרית שושי <"רייקי"> לעיטים קשה לי להתחבר לעצמי אבל זה בהחלט עוזר... למלא את הבית בנרות זה התפקיד של אמא שלי <היא חולה על זה> וזה נותן הרגשה רגועה יותר מזה לפרט בקשר לרוחניות אני לא יכולה כי אני לא לגמרי שם...

CHIKOLULU

New member
רוחניות אינה סוג של דת.

הדת מטיפה לעולם רוחני. הנתקות מצרכים גשמיים והעצמת הרוחניות שבאדם.

exterior

New member
חג האהבה? לא ככה תכננתי אותו :/

ברגעים העכשוויים של כעס, עצבות ואדישות (וכן, אני יודעת שזה סותר), מה אני עושה???? זה מצחיק- אתמול שאלתי שאלה ועכשיו היא כ"כ כ"כ רלוונטית. הערב הזה היה הזוי לגמרי, עכשיו חזרתי ואני עדיין לא מעכלת. ועד שידיד יגיע אליי ונלך לאנשהו, יש לי חצי שעה להעביר בהרגעות עם עצמי
שלא נדע. מה היה? החברה הכי טובה שלי ואני לא מדברות כבר כמעט שבועיים, ריב על רקע מקצועי שהתערבב עם אישי (כמובן), החבר שלה שאני שונאת (שכ"כ לא שווה אותה, איכס), שלא מפסיק להתקשר אליי בשבועיים האחרונים באמרה ש"מה שהיא לא יודעת לא יפריע לה", "אני רק רוצה לגשר ביניכן"...קיצקיצ- היום הוא נפרד אותה (כן, אחלה תאריך :/ ), ומה שהכי היה חשוב לו לעשות זה להיפרד ממני ולהתחיל איתי באותו זמן (והפעם יותר בדוגרי), ולהביא אותי למצב שכן אפגוש אותו בתירוץ שיש לו משהו חשוב להגיד לי עליה...מאניק. התקשרתי אליה ונפגשנו, זה הכי חשוב כי מה זה משנה הכעסים- החברה כעת ב"צרה". אבל השיחה הייתה הזויה, היא הייתה קרה. ואני השתתקתי, לא היה לי כח להילחם. נמאס לי. נמאס להשקיע אנרגיה במה שלא מתאים. והיא עוזבת לירושלים. אז- NEXT אני יוצאת החוצה לאוויר הצח (?), ליישם את הטכניקות שלי
לכולם, שיהיה לילה טוב, ויש מצב שאני אכתוב פה כשאחזור מהיציאה לפארק עם חבר ילדות
סורי על החפירות, אבל לכולם יש את חופש הבחירה לא להיכנס אל ההודעות שלי
(אא"כ הן הודעות ללא תוכן
). לאבבבבב יו, שרון

exterior

New member
ד"א,

חייבת לציין כי מעולם לא היו לי חברי אמת כמו שיש לי עכשיו. חברים מדהימים אחד אחד שיש לי חיבור מדהים איתם. איתה (זאתי מההודעה מעליי :-9)) המצב קצת שונה, כי היא מפעם, מלפני השינוי שלי, אך היא עדיין יקרה לי. טוב, טוב, הולכת הולכת...

למעלה