שאלה לפורום:

exterior

New member
אני לא אוהבת הגדרות וקטגוריזציה.

לכל אחד יש מושג אחר לגבי רוחניות, וטוב שכך. אני לא מחפשת להגדיר את חיי ומעשיי לפי הגדרות. סורי.

CHIKOLULU

New member
אז יש בעיה.

איך השתמשת במושג שקשה לך לבטא אותו או להתייחס אליו? אני מצטט אותך: "לכל אחד יש מושג אחר לגבי רוחניות, וטוב שכך" האומנם? מההודעה הקודמת שלי ועד עכשיו מצאתי עשרות הגדרות של הוגים ואנשי רוח (דרך מנוע חיפוש גוגל) מאוד מדויקות ודומות למושג "רוחניות".

exterior

New member
אנחנו לא משדרים על אותו גל....

כל אחד מאמין בדרכו שלו. ולא כל מי שרוחני הולך לקורסים, חוגים, כנסים, כתות, סדנאות, פסטיבלים ווטאבר. כמו שלא כל מי שמאמין באלוהים, הולך לבית הכנסת או מדליק נירות בכניסת השבת ( או מתי שמדליקים...אין לי מושג קלוש בזה...) והכוונה שלי במשפט "לכל אחד יש מושג אחר לגבי רוחניות" היא שכל אחד מיישם את הרוחניות בדרכו שלו, אני לא רוחנית שרואים עליה רוחניות, אין עליי כל מני אביזרים וכאלה, אני גם לא בקטע של מיסטיקה, של גלגול נשמות, וכו'. זה לא משנה במה אני כן. מה שמשנה הוא שהרוחניות עוזרת לי להיות שלווה ורגועה, להתחבר לעצמי וליקום,לרצונותיי האמיתיים וכך לקבל ראיה הוליסטית שתחבר אותי לאני האמיתית, ולא לאני ההישרדותית. לאינטואיציה המולדת שלי ולאוו דווקא למוח האנליטי שלי (ואו או או כמה שהוא אנליטי), שהרי בתחומים אישיים וחברתיים האינטואציה עוזרת לנו להחליט החלטות בצורה רציונלית. אם נסתמך רק על השכל הישר ההחלטות שנקבל יהיו גרועות, שגויות לטווח הרחוק. וזה בדוק.

CHIKOLULU

New member
חבל שאין לך "מושג קלוש" להגדרתך..

בהדלקת נרות וכו'.. אוליי אם היית יודעת קצת על היהדות לא היית מפרידה אותה טוטאלית מתורת הקבלה ומיהודה ברג ,ואז היית מבינה כמה הקשר בין דתות לרוחניות עמוק מאוד. אני דווקא רוצה למצוא איתך את הגל המשותף. זה בעיניי קושי אמיתי ואין לי עניין לברוח ממנו. אני רוצה להכיר את דעותייך בכדי לקבל תשובות לעניין שיצרת אצלי ואצל אחרים.

exterior

New member
אני ממש לא הפרדתי את הדת מרוחניות..

אבל הקשר בין השתיים אינו אבסולוטי כפי שאתה מנסה להוכיח. ואכן בזרם הרוחניות יש את ה"קבלה" ה"זוהר" וכל אלו, שאכן באו מהיהדות. אבל אני מדברת על רוחניות פחות הגדרתית, על הרוחניות שלי. על התחברות ליקום ולקיום שלי כחלק מהיקום. על ההתחברות עם היקום, על הזרימה שלי בתוך היקום. על הדרך האישית שלי, על המשמעות הקיומית שלי, על מימוש הפוטנציאל שלי. ואם תכיר אותי, תדע שאני באה מתחום מדעי באקדמיה, ד"א. ואני מאמינה באבולוציה ולא באלוהים. אך זה אינו סותר את השני, מבחינתי. ואולי כן, אבל אני אדם מלא סתירות
כפי שטענתי, אני שונאת מיינסטרים, הגדרות, וקטגוריזציה. לא אוהבת להצטדק ולהתגונן בפני האמונות שלי. ואכן, כמו שאתה עושה מאמצים כרגע להכיר יותר את הרוחניות (למרות שהתיאוריות וכל הכתוב בנו דיי מפספס את העיקר), אשמח להיר גם את היהדות. האמתי שלקחתי באונ' קורס אחד ביהדות, ולמרות שדי סבלתי בהתחלה עליי להודות כי היה בזה משהו. ולמרבה הפלא, המקצוע שהייתי הכי טובה בו בתיכון היה תנ"ך.

CHIKOLULU

New member
אני לא עושה מאמץ להכיראת הרוחניות..

איך הגעת לזה.. אבל אם את אדם "מלא סתירות" כפי שציינת ,כנראה אנחנו צריכים להתחתן...
אנשים מגוונים בדעותיהם עושים לי את זה...

חיוכית2

New member
ואם יורשה לי לחזק את דבריך,

מי שטעם טיפונת מהרוחניות והכוונה למד במסגרת כלשהי,יודע שבדת יש כ"כ הרבה מהרוחניות. למעשה הופתעתי לגלות ולהשכיל על הדת שלנו ומקורה. דת ורוחניות בהחלט קשורים קשר עמוק.

CHIKOLULU

New member
ובקשר ליהודה ברג ,שימי לב טוב!

באתר שלו הוא משתמש מס' לא קטן במילה רוחניות. הוא גם מחשיב עצמו (כך כתוב) מנהיג רוחני. יש לו גם קורס שנקרא "רוחניות לילדים". אז אני בטוח שיש לו הגדרה רווחת למושג רוחניות. (אנסה גם להשיג את דעתו בעניין ) דבר נוסף ,כתוב שיהודה ברג עוסק בחכמת הקבלה. צויין שהוא בנם של מקובלים. הקבלה מקורה ביהדות. מי שכתב אותה היה רבי שמעון בר יוחאי שהיה מקיים תרי"ג מצוות. נו? אז איך אפשר לו לשייך את יהודה ברג לדת? אוליי הוא לא דתי ,אבל שימו לב מאיפה המימד הרוחני שלו מגיע.יהדות.

exterior

New member
מותק, אני אשמח לדון עוד בנושא, אבל

עכשיו אני צריכה לעוף לחניכה שלי
בכל אופן, יוצא פה דיון די מעניין
נמשיך יותר מאוחר? שרון

העכביש2

New member
אתה לא מדייק ידידי...

רוחניות היא ממש לא דת... המושג "רוחניות" הוא מאוד מופשט ויכול לכלול בתוכו המון תכנים, גישות, מחשבות... "התמודדות עם קשיים ע"י חשיבה עצמית ? לא בטוח..." רק שתדע, שדרך חיים (לא משנה אם היא דתית או לא) ובמקרה הזה "הדרך הרוחנית" כפי ששרון הציגה כאן היא מאוד מאוד עוזרת להתמודדות... אני לוקח את זה לכיוון הבודהיזם: אלפי אנשים בעולם, נזירים ומורים לומדים תכנים מידי יום ביומו כדי להשתחרר מ"סבל" ויותר מכל -- כדי להתמודד עם קשיים ביום יום! כידוע לך- החיים הם סבל. כל אחד סובל. לכל אחד יש בעיות. יש אנשים שבוחרים לחיות ללא כל מחשבה מוגדרת או דרך, יש כאלה שפונים לדת כמחזק נפשי, ויש כאלה שמסתכלים מעט שונה על העולם, מנסים למצוא את גורמי החשיבה אשר מכשילים אותנו בדרך...אשר גורמים לנו לסבול כל פעם מחדש מאירועי היום יום... אין זה קשור לדת אלא לצורת חשיבה, לשינויי פנימי ולדרך פנימית אשר האדם רוצה להטוות לעצמו (במידה והוא אכן רוצה)... אני לא אדם דתי אבל עוסק ברוחניות, וכך גם ניסים אמון, שי טובלי, פמה צ'ודרון, ביירון קייטי, הדלאי למה ועוד המון אנשים ברחבי העולם...

CHIKOLULU

New member
בדוק טוב את המושג רוחניות

ותראה שמי שמאמץ את העולם הרוחני כדרך (אמרת דרך רוחנית) הן בעיקר דתות.(אצלך זה בודהיזם) מקבל את העובדה שאתה מרגיש טוב שאתה מקבל כלים להתמודדות עם קשיי היום יום. אבל אני בהחלט לא מקבל את קביעתך ואני מצטט אותך "החיים הם סבל". להיות כן איתך? זה בולשיט ענק! החיים לא היו סבל. האדם הפך אותם בהתנהגותו ובדרכיו לסבל. נכון שהיום בפועל קיים המון סבל. אם אנשים רוצים ללמוד איך להתמודד עם הסבל ,זה מצויין. הוויכוח שלי הוא על הגדרת מושג רוחניות ,אח"כ על השימוש הציני בקבלה וכו' ובמצוקתם של אחרים.

Dolphinea

New member
מצאתי הגדרה טובה בויקיפדיה לרוחניות

רוחניות היא תחום העוסק במימד הפנימי והחבוי של המציאות החושית, הניתנת-למדידה, והגלויה לעין . על פי ההשקפה הרוחנית, כל המציאות החומרית בכלל, ובכללה הפן הגופני-מוחשי של האדם הוא מעטפת בלבד, קליפה, ולבוש למהות מטא-פיזית. מרבית ההשקפות הרוחניות רואות את חיי הרוח כעיקריים ואת החיים החומריים (הפיזיים, החיצוניים) כמשניים בחשיבותם היחסית. השקפות רוחניות רבות נסמכות על אמונה בקיומה של מציאות על-חושית (טרנסצנדנטלית) כמו אלוהים, חיים שלאחר המוות וכדומה. מטבע הדברים, הדתות הן מבשרותיה הבולטות ביותר של הגישה הרוחנית, אך בשנים האחרונות, במקביל להתפתחות הפוסט מודרניזם, התרחבה הגדרת הרוחניות לתיאור מכלול ההשקפות והזרמים המשתמשים בהגדרות רוחניות וטרנסצנדנטליות, לרבות אלו שאינן קשורים לדת. הרוחניות, במובן זה, מתארת תהליך או מצב אינדיבידואלי, שמרכזו הוא חיפוש אישי אחר 'הנתיב הרוחני' והסתמכות על ניסיון אישי בחיפוש זה. הרוחניות על פי הגדרה זו כוללת אינספור זרמים ואמונות, כגון: העידן החדש, מסורות מיסטיות שונות כמו קבלה, סופיזם, השקפות מיסטיות מודרניות כמו ספיריטואליזם, נאופאגאניזם ועוד. כמו כן שיטות רבות של רפואה אלטרנטיבית מקורן בגישות רוחניות שונות. בהגדרתה הרחבה עוד יותר, עשויה הרוחניות לכלול גם פרטים תרבותיים, ובעיקר אמנותיים, בעלי מרכיב נפשי-סובייקטיבי, על אף שהם מיועדים מטבעם להנאה חומרית.

CHIKOLULU

New member
תודה רבה!

קראת את זה ? כפי שטענתי יש הגדרה למושג רוחניות. ולפי הכתוב הרוחניות שויכה מאז ומעולם לדתות וכיום בעידן החדש ל"זרמים ואמונות" ,מסורות מסטיות וכו.'

העכביש2

New member
נו בדיוק --

לא אמרתי שרוחניות זה לא חלק מדת, אלא טענתי שרוחניות היא לאו דווקא דת... "אך בשנים האחרונות, במקביל להתפתחות הפוסט מודרניזם, התרחבה הגדרת הרוחניות לתיאור מכלול ההשקפות והזרמים המשתמשים בהגדרות רוחניות וטרנסצנדנטליות, לרבות אלו שאינן קשורים לדת."

למעלה