שאלה לפורום:

CHIKOLULU

New member
עובדות בבקשה!

א. יהודה ברג הוא לא רב! גם באתר "מרכז הקבלה" שמסביר אודותיו לא מצויין שהוא רב ולו במשפט אחד. הכינוי היחידי שבוא קיבל שם זה מנהיג רוחני. ב.מי הסמיך אותו לידע הקבלה???? הוא את עצמו?? נו באמת!!! ציפיתי ממך לקצת יותר. אז הנה התשובה (שוב לפי אתר "מרכז הקבלה"): "יהודה ברג מוכר כמנהיג רוחני לרבבות אנשים ברחבי העולם".. את ההסמכה אני הולך לבדוק היטב... עכשיו תקשיבי! לפני שאת משפריצה משפטי "גבוהה גבוהה" כדאי שתהיי סגורה על עצמך ,קצת יותר. זה לא פייר כלפי אנשים שקוראים את הדברים הלא מבוססים שאת כותבת. ואם את רוצה להעביר מסר ,אז כדאי שתתחילי להיות יותר ברורה ופחות פלצנית. קחי טיפ: דברי לא רק בשביל להישמע אלא בשביל להשמיע. . הצלחת לקומם אותי! זה לא קרה מזמן , תודה רבה לך...

exterior

New member
HERE U GO:

"יהודה ברג הוא רב מוסמך המוכר כישות עולמית מובילה לידע הקבלה. הוא אחיו של מיכאל ברג, אושיה רוחנית בפני עצמה, ובנם של הרב פיליפ שרגא ברג ושל אשתו קרן, ראשי מרכז הקבלה העולמי. בתי המרכז ממוקמים בלמעלה מחמישים סניפים ברחבי העולם. הגדולים שבהם מצויים בניו-יורק, לוס-אנג'לס, לונדון ותל-אביב" http://www.motiargaman.com/itsuvim0102.htm וד"א, מתאים לך להיתפס להגדרות, מונחים, קאגוריזציות ותארים
שיהיה לילה טופ, ותנוח קצת, זה לא בריא לנסות להיות צודקת כל הזמן

CHIKOLULU

New member
לא בריא להיות צודק כל הזמן..

אבל בריא בהחלט להצמד למקורות וגם לשקול מילים. לילה טוב גם לך...

CHIKOLULU

New member
תהיי בטוחה!

במקרה נפלת על אדם שלא מניח דברים פתוחים ,אלא אוהב למצות. למה? כי רק כך אפשר להמשיך הלאה. זה קל לירות משפטים לכל עבר וליצור עיניין ובלבול כאחד ,קשה יותר לנמק ולעמוד מאחורי הדברים. בדיוק כפי שאת עושה.(אוליי לא שמת לב לכך) אין דיוק בדברייך ואת מפזרת משפטים שבאים רק להישמע ולא להעביר מסר אמיתי. אותי זה מצער ולכן חשוב לי שהדברים יעמדו על דיוקם. אם קשה לך עם העובדה שאני פותח ומברר את הנושא אז אני מציע שתשתמשי ב"טכניקות" שלך שאת כל כך אוהבת לציין שאת משתמשת בהן ,בכדי להתגבר על העיסוק הבלתי פוסק שלי סביב הנושא. שוב! זה לא פייר לזרוק משפטים לחלל האויר לייעץ לאנשים שקשה להם. לזה אני קורא זילות וקלות ראש. אז אם טוב לך במה שאת עושה ,סבבה! כנראה שההרגשה הטובה בזו קצת הרשתה לך יותר מידי...

exterior

New member
whatever

אנשים כפייתיים, צדקניים, קטנוניים שמסתכלים (ורק בעיניים) על ה"אמת" הכתובה ולא בודקים מה קורה מתחת לפני השטח (יש דברים שלא ניתן לראות בעין המזוינת), פשוט לא מעניינים אותי. סורי. אני בוחרת לא להגיב לך יותר. Do watever u wanna do רק טוב אח שלו
שבוע טוב!

CHIKOLULU

New member
מצטער אם פגעתי...

לא התכוונתי לפגוע. זו היתה חולשה שלי כשכתבתי בצורה פוגעת. אין לי חרטה ולו לשנייה אחת על דעותיי שהצגתי. אלו ישתנו רק אם את או מישהו אחר יסביר וינמק את הדברים שאמרת. שוב ,על זה שפגעתי באמירות ישירות ובוטות אני מתנצל ולא מצדיק לרגע אחד את מילותיי שפגעו בך.

CHIKOLULU

New member
תשובה עינינית יותר...

תקראי את ההודעה החדשה שהוספתי למעלה ששמה "אזהרה" אולי זה יתן לך משהו.

CHIKOLULU

New member
קל להיות מטומטם כשהחיים נקיים מכל..

דבר... זה ראשית. "דרך רוחנית" ,למה הכוונה? אמונה? תפיסת העולם העצמית שלך? השקפה רוחנית מבטאת לרוב תפיסה דתית. תפיסה רוחנית היא מתן חשיבות לחיי רוח וחשיבות משנית לדברים גשמיים. כך שאם אני אתאיסט לצורך העניין ויש לי דרכים משלי להתמודד עם מציאויות העולם זה הופך אותי לרוחני?? אני חושב שיצרת בלבול מסויים בהגדרת המושג "רוחניות". דתות עוסקות ברוחניות. אומנות עוסקת ברוחניות. התמודדות עם קשיים ע"י חשיבה עצמית ? לא בטוח... ובנוסף ,פנייה לדת כלשהיא בעת מצוקה נחשבת לדבר שכיח ,בעיניי זה נחשב לחלישות אופי. כך שעדיף שיהודה ברג יתקן אף הוא עצמו. עדיף שאדם יבדוק את משיכתו או תפיסת עולמו בנוגע לדת כזו או אחרת ,כאשר "החיים נקיים מכל דבר" ולא תחת קושי נפשי תחת מציאות עגומה.

exterior

New member
CHIKOLULU

גם אני אתאיסטית. ואני לא רואה קשר בין ההשקפה הרוחנית שלי לבין דת ממוסדת כלשהי, לבין אקסיומה קיומית. יש זרימה של דברים, ואני יכולה לזרום או להתנגד. הבחירה בידי. אבל כן יש דרך "נכונה" ללכת בה, אם אני מחוברת לעצמי. אני לא פונה לרוחניות בעת מצוקה, השאלה הייתה איך אני יכולה להמשיך להיות רוחנית גם כשרע לי- גם כשחסרים לי אמצעים גשמיים, גם שמצבי הנפשי בכי רע, whatever. בהתאם לזאת, אתה לא הבנת את שאלתי- אמרתי שקל להיות רוחני שהכל סבבה, אבל איך ממשיכים בהתפתחות הרוחנית כאשר אנו סובלים? אני חושבת שיש לך אמונות מקובעות. אתה צריך להיות פתוח יותר. אנשים רוחניים אינם חלשי אופי, אינם קוויטרים, להיפך. וכפי שידוע לך או לא ידוע, אפשר לשלב יופי-טופי רוחניות עם גשמיות. אדם יכול להיות לעסוק ברפואה קונבנציונאלית אך להתעמק בבודהיזם למשל. אדם יכול להיות איש מדע מפורסם ובכ"ז להאמין באלוהים. נראה לי שבלבלת את השקפתך על כך שאנשים פונים לדתות בעת משבר. אבל אני שאלתי כיצגדל מרות המשברים ניתן להישאר רוחניים?

CHIKOLULU

New member
אני ממש לא אתאיסט.

את טובה בלהכין סלטים... קל להיות רוחני???? בוודאי! אם זה אומר שאני צריך להיכנס לחוג מסטי או להדליק קטורת ולשנן מנטרות ולהתעסק עם סממנים חיצוניים. יש לך טעות יקירתי! להיות רוחני זה לא קל בכלל. אנשים כיום "טובעים" בעולם החומרי. רוצה דוגמאות? רדיפה אחרי מותגים ,רביצה מול מסכי טלוויזיה בשקיעה בטלנובלות וסדרות ראליטי ,רדיפה אחר ניתוחים פלסטיים בכל מקום אפשרי בגוף ,אלימות שיא בין בני נוער ,סמים ,וכו'. זה מוכיח שקל להיות גשמי!! נקודה!! עם הוכחות לא מתווכחים. אם היה קל להיות רוחני העולם היה נראה אחרת. הרוחניות הפכה לטרנד לא בגלל "קלות החיים" אלא בדיוק ההיפך. אנשים מתקשים למצוא נקודת אור במציאות העגומה. תבדקי טוב את המקור לדברייך יכול להיות שלא הבנת את ההקשר שבדברים נאמרו. שמעי צר לי אבל את מגיעה למסקנות שגויות. אם שייכת לי "אמונות מקובעות" וחוסר פתיחות ממה שאמרתי קודם אני מניח שזה תוצאה של הנחרצות והבוז שבדבריי. אז אקח צעד אחורה ואומר לך: מאחוריי ניסיון עמוק וארוך בכל הקשור לתפיסת העולם שלי. לצערי הרב ואני אומר זאת שוב ,לצערי הרב ראיתי שמעתי פגשתי לא מעט אנשים ששייכו לעצמם דתות וכל מה שמשתמע מזה. הכי צער אותי שאנשים לא מיצו את עצמם ויכולתם האישית האמיתי לפני שעשו זאת. וכיום צצו להם לא מעט מכוני קבלה ומסטיות שלקחו את הדברים למקום אחר לגמרי. אז מצטער אם דבריי היו נחרצים או פוגעים. הדברים באו ממקום של כאב ,אך מהבנה עמוקה ונכונה של המציאות הקלוקלת.

exterior

New member
אבל למה לקחת את זה למסחרה?

כל דבר שנהיה ממוסחר מאבד מהאמת שלו, מאבד מהטעם. היום רוחניות נהייתה מיינסטרים, והתבזתה. אבל אני מדברת על הרוחניות שבפנים,כאשר אין הכרח ללכת לכל מיני "חוגים" למיניהם. שהאמונה באמת הקיומית שלך נמצאת בתוכך, ולא אצל ה"גורו" שלך. נכון, לא קל להיות רוחני. אבל אני מדברת על כך יחסית קל להיות רוחני שהכל סבבה, וברגעי משבר קשה לתת לאמונות מופשטות לעזור לך, היות וברגעי לחץ וחרדה אנחנו מחפשים את הגשמי, המוחשי, הקונקרטי, הפיזי. וקל לאבד את הדרך והכיוון שלנו, ולהישאב לתוך הגשמיות המזוויעה הזו של העידן הנוכחי. ואני מדברת על אנשים שרוצים לממש עצמם במציאות הגשמית שלנו, אבל גם להיות מאושרים. והם פונים לרוחניות א-ב-ל, ברגעים שהמצב בקאנטים הם מאבדים את הדרך ופונים לפתרונות בהתאם למציאות השקרית והכוזבת של העולם המערבי- ר' ניתוחים פלסטיים, טוט-לוטו, שתייה, סמים, או סתם איבוד דרך מאדם רוחני שליו ורגוע, אל היסטריה, דכאון ועצבות תהומית. אני לא מסכימה לכך שברג אומר כי כשהמצב בזבל אנו צריכים לתת לאחר. כי זה מראה כי אים אלטרואיזם אמיתי. בתור אחת שמתנדבת למלא מקומות, אני יכולה להגיד לך שרוב המתנדבים אכן בעלי רצון לתת אבל מסיבות שלא קשורות אל האוכלוסיה שלה הם עוזרים, אלא מסיבות אישיות גרידא- אם זה להתרכז במשהו מחוץ לעצמם, אם זה לפתור קונפליקטים אישיים שלהם, אם זה להוכיח לעצמם שהם אנשים טובים....ועוד ועוד. לדעתי, רק שהאד יודע מהי נתינה אמיתית, רק שהוא עובד על עצמו, על האושר שלו, לא בורח מהבעיות שלו, לא דופק את הראש בקיר, אוהב את עצמו- רק אז הוא יכול לאהוב את הזולת. ולעזור לו בנתינה אמיתית. וגם בחייו הוא יקבל בשביל לתת.

למעלה