שאלה לעתודאים.

• פותח הנושא 1785
  • פורסם בתאריך

1785

New member
שאלה לעתודאים.

אני עולה לכיתה י"ב ואני רוצה קרבי מצד אחד אבל לוחצים עליי ללכת לעתודה (אני גם קצת מעוניין בזה). האם העתודה שווה? האם הצטערתם שהלכתם לעתודה?

עומר ד

New member
השאלה היא

האם אתה רוצה עתודה או ההורים.. זה ויכוח שנלעס עד מוות בפורום, שורה תחונה - תכנס לזה רק אם אתה באמת רוצה. ובקשר לקרבי - האם אתה רוצה ללכת לעתודה רפואית? אם אתה רוצה להיות רופא , ולא אם לוחצים עלייך, אז קרבי בטוח תהיה (אם יש לך רצון ופרופיל) אבל אחרי 3 מתוך 5 שנים תהיה לך אחת מ2 אפשרויות: אם תהיה מספיק טוב תכנס ליחידה מובחרת, ושם זה עולם אחר - או בקיצור תגשים את מה שרצית כלוחם ביחידה מובחרת+רופא (ייחודיות) אם לא תהיה מספיק טוב תשובץ כרופא בעורף. יש עוד פרטים רבים, ואם אתה לא רוצה להיות רופא כל הנ"ל לא בשבילך... אז תענה ונראה מה נוכל לעשות בשבילך....

1785

New member
ההורים רוצים עתודה, אבל במידה..

מסוימת אבל מעטה גם אני רוצה את זה. איזה ציונים צריך בשביל להיות רופא? אתה בתור עתודאי, מרוצה מהחלטה שלך ללכת לעתודה?

עומר ד

New member
תשובה

איזה דביל אני, יכולתי כבר לכתוב את זה בהודעה הקודמת... טוב מידה מסוימת אבל מעטה - תבדוק טוב את כל הפרטים, שנתים קבע, שירות כקצין, ובכלל - רופא זה אורח חיים, קלישאה שחוקה אבל נכונה, ואם אתה בוחר באורח החיים הזה, לפחות ב5 שנות הצבא תחוייב להיות רופא ולא לעסוק במחקר, ללמוד פלוסופיה וכו´.. אז כדאי שתחשוב על זה טוב. ציונים? כדאי לך ללמוד בתיכון להוציא את הציונים הכי גבוהים שאתה יכול.. בוא נגיד שממוצע בגרויות 110 עם פסיכו´ 720-730 זה בערך בסדר (אבל זה לא מובטח) בקיצור תלמד.. אל תלך להיות רופא רק כי זו הדרך היחידה שלך להגיע ליחדה מובחרת (לדוגמא) זה בונוס אדיר, אבל לא נמצא בתוך הסיבות לבחירה במקצוע.. אם אתה רוצה רפואה, אז כדאי לך לעשות זאת בעתודה, מסיבות כספיות מצוינות, זמן וניסיון. החסרונות הן ניכרים בפורום, קרא את הודעות פלטרון, התייחס לרלוונטיות שביניהן, ואל תשכח שברפואה מרויחים מעט כסף, כך שהסכומים בצבא לעומת בחוץ לא משמעותיים. אני מאוד מרוצה מהמסלול והבחירה שלי אבל עוד לא התחלתי ללמוד רפואה (רק בשנה הבאה אני אתחיל) ואולי כאן הקאטצ´... לא, סתאאאאם, אני יודע על זה כל כך הרבה ובטוח בעצמי; אבל בשום פנים לא הייתי הולך בגל ההורים ו/או כי יש לי מוטיבציה מסוימת לזה ולא מוחלטת.. אז תחשוב טוב ותהיה בקשר, ומה שלא יהיה בהצלחה!!!

1785

New member
תודה על העזרה. בינתיים אני נוטה...

מאוד לקרבי.

פלטרון

New member
תתחיל לקרוא הודעות אחרונית , עד ש

תתחיל לקרוא הודעות מן העבר , עד שתבין מה זה להיות עתודאי . שווה .. לא שווה ?? תלוי באופי שלך . ובכל מקרה , אם תתחיל לקרוא אחורנית הודעות תקבל 3 סוגים של אינפורמציה : 1) מהו החוזה עליו אתה מתחייב . 2) מהם תנאי השירות/ מסלול ( האמיתיים ) ,שאינם משתמעים מן החוזה לבדו , והאם זה עונה על ציפיותיך . 3) למה כדאי , ולמה לא כדאי ( לדעת כל כותב , כמובן ) להצטרף למסלול . משמע - יתרונות וחסרונות . ועוד הערה אחת קטנה , שאולי תפתיע אותך ... אם תשאל אותי " פלטרון , אז אתה בטח לא ממליץ לי להצטרף לעתודה . נכון ? " תשובתי תהייה : לא ! לא נכון . עתודה זה תלוי באופי של האדם . לאחד זה מתאים לשני לא . אני רק יכול להדגיש נקודות שליליות ( או חיוביות ) לגבי המסלול . בסופו של דבר כל אדם צריך לקבל את החלטתו בלב שלם , ולקוות שלא ישנה דעתו מאוחר יותר , כי אז זה יהיה מאוחר מידי . בהצלחה .

למעלה