שאלה לעו"ד

Vicky221

New member
שאלה לעו"ד

שלום רב, חתמתי על חוזה שכירות עבור דירה ובעל הדירה אמר שיתן לי העתק לחוזה בקרוב. כעבור שבועיים עם התעקשותי דרשתי לקבל העתק של חוזה השכירות ובעל הדירה כתב חוזה חדש וטעה בכתיבת התאריך במקום אמצע מאי הוא רשם סוף אפריל ו2 החוזים שאנו מחזיקים שונים בנוסח : בחוזה שלי רשום תכולת הדירה כולל מזגן, דוד שמש וסעיף אפשרות יציאה מהדירה ע"י מחליף או ביטול חוזה ובחוזה שהוא מחזיק בעל הדירה טוען שלא מופיעים סעיפים הנ"ל. שכרתי את הדירה לתקופה של ארבעה חודשים ועזבתי את הדירה לאחר מריבות קשות עם בעל הדירה-המזגן בדירה היה מקולקל ובעל הדירה לא היה מוכן לתקן את המזגן ואני סבלתי מאד כל חודשי הקיץ. בספטמבר הודעתי שאני עוזבת את הדירה ומצאתי מחליפים לדירה (הוא דרש שאני יפרסם את הדירה בארבעים דולר יותר) שילמתי מיסים סגרתי חשבונות וביקשתי לקבל את הצ'קים שלי ואת ההפרש של חצי החודש (שילמתי עבור חודש אבל המחליפים נכנסו באמצע החודש ושילמו לו) בעל הדירה אמר שמסר את הצ'ק של החודש הבא ושהוא אינו מתכוון לשלם לי את ההפרש כי לא מגיע לי ופשוט צרח עלי ואמר שכל הצ'קים הם הכסף שלו.... עברתי תקופה מאד מאד מאד קשה, התגוררתי בדירה בחודשי הקיץ החמים ללא מזגן-לא הייתי נכנסת לדירה ללא מזגן, שילמתי את מלוא שכר הדירה ודאגתי למחליף לדירה. ביטלתי את כל הצ'קים שלא היו למוטב בלבד ופניתי לעו"ד שכתב מכתב התראה לפני פנייה לבית המשפט ובמכתב מופיע כל הפירוט והדרישה להחזרת הכסף והצ'קים. בעל הדירה לא ענה למכתב ושאלתי היא: האם כדאי לפנות לבית משפט לתביעות קטנות או לבית משפט ביצוג של עורך-דין? עם מי הצדק לגבי החוזים השונים שאנו מחזיקים ושהחוזה שלו כאמור חתום בחודש מאי ושלי בחודש אפריל למרות שאת החוזה שאני מחזיקה הוא החוזה האחרון שנחתם. יש לי הוכחה שהדירה פורסמה רק בחודש מאי כך שזה לא הגיוני שהחוזה נחתם לפני פרסום המודעה. מצטערת שזה ארוך, מודה לך על זמנך.

Vicky221

New member
חתמתי

כשחתמתי לא ידעתי שבעל הדירה השתמש בנוסח שונה לחוזה. בעל הדירה הוא בעל מכולת ובעל נכסים רבים שאותם הוא משכיר, כשהגעתי אליו בדרישה לקבלת העתק החוזה הוא חשב שאני מישהי אחרת(שוכרת אחרת) ובגלל זה הוא כתב תאריך שגוי (תאריך חתימת החוזה) והתחיל לרשום את השם ואז אמרתי ששמי הוא לא השם שהוא רשם.... בעל הדירה דרש שלא אכתוב למוטב בלבד על הצ'קים ואת כל הצ'קים שנפדו עבור חודשי השכירות(4)+חודש אחרי שעזבתי(צ'ק מבוטל) הוא מסר לצד ג'-ככל הנראה סוחרים. אני יודעת שהמעשה היה מאד טיפשי שלא רשמתי קרוס על הצ'קים אך בתל-אביב יש בעייה חריפה לדירות וכולם במירוץ אחר הדירה-דירה שפורסמה בבוקר כבר לא אקטואלית כעבור שעתיים..... אני יודעת שחוזה מבטל חוזה אך שאם יש לי יתרון עליו ומה עלי לעשות? תודה מראש, דיירת

אם המשכיר סיחר את הצ'קים

את בבעיה. קרוב לודאי שהצד השלישי יפתח נגדך תיק הוצל"פ. אני מציעה שתתייעצי עם עורך הדין ששלח לו את המכתב.

Vicky221

New member
תגובה

במכתב מעורך הדין נכתב שביטלתי את הצ'קים ושאין להעביר את הצ'קים לצד ג'. אני סיימתי את החוזה שלי איתו והוא מחזיק בצ'קים שלא כחוק, האם אני יכולה לתבוע אותו ואם כן האם כדאי בתביעות קטנות או בבית משפט עם יצוג של עורך דין? בעל הדירה מסר צ'ק אחד לצד ג' והצ'ק אכן חזרת אך לא הופקדו צ'קים נוספים. בסה"כ אני זו שסבלתי לאורך כל הדרך והפסדתי כספים האם אני גם זו שאפסיד במשפט שצריך להביא צדק? פעלתי תמיד כשורה ולפי החוק לאורך כל הדרך, שילמתי את כל חובותיי ומצאתי דייר חלופי ביותר כסף שאכן חתם על חוזה שכירות עבור הדירה. מהם זכויותיי?

Vicky221

New member
תביעה

תביעה עבור כספי בחזרה-הוא חייב לי חצי חודש שכירות+פיצוי עבור אי תיקון המזגן והסבל שנגרם לי+אי החזרת הצ'קים שלי(עלות ביטול צ'קים) ופנייה לטיפול אצל עו"ד.

אפשר לתבוע

בבית משפט לתביעות קטנות. אם יש לך בעיה להוכיח את מועד חתימת ההסכם תשקלי אם כדאי להיכנס לכך. בדרך כלל בית המשפט אינו מפצה על סבל במצב כזה.

Vicky221

New member
תודה

באם ואינני יכולה להוכיח את נושא החוזים האם אני יכולה לתבוע אותו עבור הכסף שהוא חייב לי(תשלום עבור חצי חודש שהדיירים החלופיים שילמו)+ביטול צ'קים+שכר טרחה לעו"ד. תודה,דיירת

Vicky221

New member
שאלה נוספת

שוב אני, בוקר טוב. יש ביכולתי להוכיח שהדירה פורסמה רק בחודש מאי-הוכחה מהדיירת הקודמת שאותה החלפתי. האם הוכחה כזו נתפסת בבית משפט, ובאם כן מה ההוכחה צריכה לומר-אנחנו נכתוב מסמך ובו נציין את תאריך פרסום המודעה לדירה. האם יש לך טיפים איך לסגנן ומה לכתוב במסמך? שוב מודה לך. דיירת

למעלה