שאלה לעו"ד אסף אייל

שאלה לעו"ד אסף אייל

שלום, אני בן 29, שכיר בתחום ההייטק (בתחום כ-6 שנים, חזרתי לתחום לפני 3 חודשים, לאחר כשנה וחצי של אבטלה+ניסיון להקים עסק כעצמאי), משתכר כל חודש כ-15,000 נטו יש לי חובות במצטבר של כ-200,000-240,000 שקל, הרוב לבנקים (בערך 180-200) כיום אני משלם כל חודש במצטבר לטובת כל החובות כ-5,500 שקל השאלה שלי היא האם יש טעם להתחיל בהליכי פשיטת רגל או כל הליך אחר שמתאים בעיניך? הנכסים היחידים שלי הם קופת גמל בסך כ-60,000 שבסוף 2012 תהיה נזילה ורכב בשווי 5,000 שקל

תשובה!

אדגיש את הידוע - כי הפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ... יחד עם זאת, מהמידע שנידבת ובמסגרת מגבלות הפורום כלל לא ברור אם הליך פש"ר הינו הפיתרון המיטבי עבורך...בשים לב לגילך, להכנסותיך ולנכסיך, אולי כדאי לשקול נתיב של הסדר כלשהו... מומלץ לגשת לייעוץ פרטני.

לעו"ד אסף

תודה על תשובתך, האם תוכל לעזור לי להבין במה מדובר כשאתה כותב נתיב של הסדר? בהסדר שכזה נחתך חלק מהחוב? תוכל לתת לי הערכה (לאו דווקא עבור המקרה שלי) בכמה אחוזים "נחתך" החוב? (אני מבין שזה לא מחייב, אבל כדי שאדע במה מדובר, אם הסדר משמעותו רק פריסה יותר נוחה של החוב אני אדע לפחות שגם זה לא בשבילי) תודה

תשובה!

הסדר ניתן לקיים באמצעות הליך פשיטת רגל - ההסדר פונה לכל הנושים שהגישו תביעות חוב לתיק ואשר תביעותיהם הוכרו. לחילופין, ניתן לפנות לכל נושה ונושה על מנת לבצע הסדר פרטני מול אחד מהם - ללא הזדקקות לפנייה להליך פש"ר. במקרים רבים הסדרים אינם מכסים את מלוא החוב (משתנה בין מקרה למקרה) במיוחד הדברים יפים להליך פשיטת רגל שם השיעורים לעיתים אינם מכסים אפילו 30% מהחוב ואף פחות מכך...(שוב משתנה בין מקרה למקרה). בכפוף להסכמת הנושה ניתן לפרוס לתשלום את הסך שנסגר בהסדר.

למעלה