שאלה לסטודנטים

שאלה לסטודנטים

אני גר בת"א, בן 24, בתקופת התיכון הייתי לא משו בלשון המעטה. אני מעוניין ללמוד משפטים, עבדתי כנציג הוצל"פ במשך שנתיים וכל התחום מעניין אותי מאוד שאלתי היא האם ללא בגרות ופסיכומטרי ניתן להתקבל ללימודי משפטים באחת מן המכללות באיזור גוש דן ואם כן איזו מכללה המומלצת מבין כולם? אודה.

n i e m a n d

New member
תעשה מכינה באוניברסיטה ותנסה להתקבל לשם

זה משפטים, לא רפואה - הסיכויים גבוהים מלכתחילה. השנה הזו תשתלם לך בעתיד הרבה יותר משתרצה לדמיין. להתחיל את הלימודים בגיל 25, אם תחכה שנה, זה ממש לא נורא. רוב האנשים שלומדים איתי הם בסביבות הגיל הזה.

אלינה D

New member
כן אבל שכחת לציין את העובדה

שהוא יצטרך לעשות גם פסיכומטרי! ומי הבטיח לו שהוא יעמוד ברף של קבלה לאונ' תוך שנה? שנה 1. לא יכולה לערוב על זה. אבל, אם תתחיל ללמוד עכשיו במכללה(לא צריך ציונים בשמיים למרבה הפלא רק כמה מזומנים בצד, או שתעשה מלגות במשך השנה) אז זו דרך המלך בשבילך

n i e m a n d

New member
אפשר לעשות פסיכומטרי 3 פעמים בשנה

אם לא הצליח לו פעם אחת, יצליח לו בפעם הבאה. מה גם שהוא גר בת"א, כך שהוא יוכל ללמוד גם בבר אילן אם לא יתקבל לת"א - אין שום סיבה שאדם ממוצע לא יעוד ברף הקלה הפסיכומטרי לבר אילן אחרי 3 ניסיונות, לא מדובר פה בלימודי רפואה שתנאי הסף הם פסיכמטרי גבוה משמעותית. השקעה גדולה ועמידה ברף מעידה על מוטיבציה, בעוד שהליכה למכללות מעידה בעקר על כך שפלוני שלא טרח להשקיע בעבר לא טורח להשקיע גם היום ושוב הוא בוחר באופציה הקלה יותר. אז זו לא דרך המלך, זו פשוט הדרך הקלה ביותר והלא משתלמת ביותר, כי זו המציאת בשוק. אלא אם יש לו ויטמין P, אז מקום הלימודים לא באמת מהווה שיקול בקבלה לסטאז'. אך בעבור שאר האנשים מיותמי הקשרים, רצוי לנכס את מירב היתרונות התעסוקתיים האפשריים, לרבות מקום לימודים. מדובר פה על העתיד שלנו, אחרי הכל, לא?

למעלה