שאלה לנשים גרושות

הל

New member
שאלה לנשים גרושות

היי, האם גם אתן נתקלתם בזה שמאז שאתם גרושות גברים חושבים שאנחנו צריכות להיות קלות להשגה,טרף קל-לא יודעת איך לנסח את זה נכון(עברית-שפה קשה) אבל בטוחה שאתן מבינות אותי. מאז שאני התגרשתי גברים שלא הסתכלו לכוון שלי, עכשיו מסתכלים בלי סוף, מחייכים, אומרים "שלום", למרות שלפני התעלמו ממני לגמרי. ואני מדברת על גברים נשאוים. אני ממש לא מבינה את הקטע הזה, את התשומת הלב המופרזת הזאת מגברים שאני בכלל לא מעוניינת בהם מסיבה פשוטה-הם לא פנויים. ולקינוח סיפור שזעזע אותי עד מעמקי נשמתי: לפני שבועיים הלכתי לרופא נשים, רופא חדש במרפאה, שאל אותי שאלות רגילות, כמו כל רופא נשים שואל ובניהם: "את לוקחת גלולות?" עניתי :"לא", -"אז איך את שומרת?" היתה שאלה עניתי:" אני לא צריכה לשמור, אני לא מקיימת יחסי מין כמעט שנתיים" ומה קרה אחרי? הוא התחיל להזמין אותי לצאת איתו לפגישות דיסקרטיות (כי הוא לא פנוי) פעם בשבועה איתו באיזה בית מלון מפוקפק, הוא אפילו הציעה לתת לי כסף לביביסיטר לילד בזמן שאני אהיה איתו אני יודעת זה נשמע הזוי, אבל זה אמיתי, אני עד עכשיו בשוק מזה. עניתי משהו שאני לא כזאת, ואני לא בנוייה ליחסים בסיגנון הזה ויצאתי. לא התלוננתי עליו כי הוא לא עשה משהו בכוח, ברור לי שאני אלך לרופא אחר בפעם הבא, אבל שאלתי את העצמי את השאלה הזאת : האם בגלל שאני גרושה הוא הרשה לעצמו הצעה שכזאת?אם היתי נגיד רווקה-זה לא היהי קורה? האם קרה למישהי משהו דומה? תודה

soyerj

New member
אולי זה בגלל

התפישה המוטעית (שים לב אוקסימורון: אמרתי מוטעית!
) שלפיה נשים גרושות הן פגיעות יותר ומהוות "טרף קל"? שמעתי את הדעה הזו פעם מפי גבר נשוי שמשרת איתי במילואים. הבחור מתמחה בלבגוד באשתו בשביל "לשמור על הכושר, ועל הגיוון". לטענתו, נשים גרושות הן "קלות יותר להשגה" או כי הן "נואשות" או כי מוכנות יותר מרווקות להיכנס לקשר לא מחייב מכיוון שכבר היו בקשר כזה ונכוו. לאוקסימורון ושאר הנעלבים האוטומטיים: הדעה לעיל אינה משקפת את דעתי האישית ומובאת כלשונה מפי אומרה, כפי שהושמעה בפאתי רפיח באוקטובר 2003, וכן פעמיים נוספות בתרקומיה (2007) וצאלים (2009).

שאתה קרוע אדון סוייר.

יש הבדל ענק בין להתנשאות על גרוש\ה,לבין להביע את דעתך על הסטטוס בו הוא\יא נמצאים. אתה מתחיל לכתוב בשביל לרצות אחרים או לא לדרוך על יבלות של אחרים במקום לכתוב מה דעתך האמיתית. אתה מתנצל בטרם פגעת במישהו,וכבר מסיק שמישהו נעלב מזה.(רמז:אני ממש לא.) למהות העיניין,בגדול,לדעתי אתה כן טועה אם אתה חושב שהתפיסה הזו מוטעית. אמנם לא הייתי מנסח אותה בגסות כזו,ובגישה מגעילה ושוביניסטית,אבל במהותה היא די נכונה. אין דין רווקה כדין גרושה. גרוש\ה (אני אמשיך בלשון נקבה) מגיעה למערכת יחסים ממקום אחר לגמרי,עם ניסיון חיים שונה,עם תובנות שונות,וצרכים שונים,מאלו שמגיעה איתם הרווקה,ועם שיקולים נוספים שלרווקה אין נגיעה אליהם. ואני מדבר בעיקר על הילדים וכל הנושא הרגיש שסביבם,היחס אליהם,החיבור,הדינמיקה,שלב ההיכרות,האצלת סמכויות ועוד. כמו כל בני האדם גם הגרושה מחפשת את בן הזוג האידאלי עבורה ועבור ילדיה,ואני מניח שכל אחת פועלת להשגת המטרה בדרכה שלה. ב"קשר לא מחייב" אני מניח שאתה מתכוון לזיונים .זו לא מילה גסה,אתה יודע.... לכולנו יש צרכים,וגם זה חלק מהחיים,כל עוד הבחורה לא משלה את עצמה לגבי החבר שלך,זה הכי לגיטימי בעולם מבחינתי,כי אז זו מערכת יחסים הדדית שבה כל צד נעזר בצד השני לסיפוק צרכיו הפיזיים,ורק חשוב במקביל לחתור לקשר אחר ואמיתי,שיספק את מכלול הצרכים ולא להתקע בקשר מגביל וחסר מסוג זה. לגבי "נואשות" וכדומה,אני חושב שכולנו בשלב זה או אחר בחיים מרגישים ככה,ולפעמים גם פועלים ממקום כזה,וגם עושים טעויות בגלל זה. זה ממש לא משקף,לא כל אחד,ולא לאורך זמן. לגבי דעתך האישית אני יכול לא להסכים איתך,ולהתנצח איתך פה ימים, אבל עדיין אלחם על זכותך להשמיע אותה. גם בשביל זה הפורום הזה נועד,לשכנע,ןלהשתכנע. דבר חופשי גיסנו.

soyerj

New member
מדבר חופשי

לא לדאוג, אדבר חופשי. דבר שני - המונח "מוטעית" כיוון לתפישה לפיה גרושות הן פגיעות יותר מרווקות. לגבי שאר הנקודות שהעלית אני מסכים בהחלט (וזו דעתי הפרטית). אני לא חושב שגרוש או גרושה הם פגיעים יותר מאנשים אחרים. אולי בהתחלה, בתקופת ההלם הראשוני (אם מדובר בצד שהגירושין נחתו עליו בהפתעה - כמו אצלי). בהמשך, ממש לא. מכיוון שאני לא מכיר דוגמאות אחרות אספר על עצמי: בקרוב אני מציין שלושה חודשים לפרידה. בסוף החודש ייתקע מסמר נוסף בארון הגירושים בדמות אישור הסכם הגירושים. מעט אחר כך יבוא הגט עצמו. אין מה לדבר - גירושים אקספרס! בהתחלה, וכולכם עדים לכך, הייתי שבר כלי. פגיע ונוח להיעלב מכל דבר וכל אדם. היום, כשקיבלתי חיזוקים רבים (גם מהסוג ש-YE המליץ עליו) אני ממש לא במקום הזה. יודע מה אני שווה ויודע מה אני יכול להשיג אם רק ארצה. ואני לא מיוחד בכלל בעניין הזה. אני בטוח שכל הגרושים עוברים תהליך דומה עד שמוצאים את הכוחות. לכן, אני חוזר על עמדתי הראשונית לפיה גרושים וגרושות אינם פגיעים יותר מאחרים בטווח הארוך.

שרשירית

New member
אלי מזרחי ב'רוקדים עם מטומטמים' הוא אפס לידך

תפרגן קצת. תגיד לו שיש לו עוד סיכוי, אמנם קלוש, להגיע לגמר.
(
הכי קרוב למטקה שמצאתי)

צרכים בסיסיים גיסנו...

סקס זה צורך בסיסי - אם ליצור חיבור עם בת הזוג ואם לריגושים ולפורקן. עובדה היא שלא מעט גברים ונשים מחפשים בעיקר סקס בדרך אל פרק ב'... יש כאלה שיודעים לשלב ויש כאלה שמעדיפים את קשרי היזיזות לאורך זמן.

דעות שוביניסטיות

לגמרי...באמת. תמיד אני לא מבינה את העיניין הגברי המטופש הזה להגיד כאלה דברים לא חכמים על נשים ועוד במילואים. כאילו מה? אתם לא מבינים שאתם יוצאים נלעגים מכל הסיפור? אולי הטרף קל אלה הגרושים? אולי פשוט אפשר להפוך את המשוואה? מכירה המון גרושות שממש לא מחפשות שום קשר מחייב וטוב להן עם עצמן. טוב להן לבלות לילה או שניים עם בחור ובזה לסיים איתו את העסק. פשוט להנות מהחיים. ולעינייננו- גם אני הרגשתי (כשהתגרשתי )וועדיין מרגישה התעניינות גוברת והולכת מצד המין הגברי...זה כנראה קשור לפניות כמו שכתבו כאן לפני. אבל גם למשא כבד שיורד מעל הכתפיים וענני סערה שחולפים להם עם הגירושין. חוצמיזה שזה מגניב בחורים לגמרי שיש לאישה גרושה אפשרות לחגוג ללא מעצורים, והניסיון, והבשלות...נו....בדיוק כמו שגרוש בעל צדעיים מכסיפים וניסיון עשיר בהחלט מסומן כמטרה משובחת ללילה סוער....

soyerj

New member
גברים נלעגים

זה לא שהמילואים גורמים לאנשים מסוימים להיות יותר טיפשים ונלעגים. זה שהם היו טיפשים ונלעגים עוד בבית, אבל עברו חיברות והבינו שעדיף להם להסתיר את זה. במילואים, ישנה אווירה שכאילו מאפשרת להוציא החוצה דברים שלא מעזים לומר בכל פורום אחר. וזה נכון גם לגבי עמדות בנושאי גזענות, הומופוביה, יחסי חוץ וביטחון ומה לא. בכלל, ההתנהגות הגברית במילואים עוברת שינוי מהותי. אצלי ישנם אנשים שבחייהם האזרחיים נמצאים בעמדות מפתח במשק ובכל אספקט של חייהם הם תרבותיים, אחראיים, מנומסים ואדיבים. ועם זאת, בהגיעם למילואים הם מתנהגים כמו פרחחים מפונקים. אבל אם הם משמיעים דעות טיפשיות/גסות/שוביניסטיות, זה לא בגלל האוכל. זה בגלל שהם מרשים לעצמם להגיד את מה שהם חושבים גם בשאר ימות השנה.

א פרסקי

New member
ובקשר אליך הלן

זה תלוי כבר בתפיסת חיים את שנתיים ללא סקס ..... ( אין לי שום דבר נגד זה זאת בעיה שלך) אני לא חושב שהיתי יכול להיות שנתיים בלי סקס אז או שאצלך משהו כווה וצריך להעיר או שאת פולניה ( וסליחה על הציניות) וזה לא קשור לסטאטוס..... מכיר רווקות גרושות נשואות שסקס זה חלק בלתי נפרד מהחיים שלהם

זה לא קשור לסטטוס

זה קשור למה שאת משדרת דארלינג. את פשוט עם עיניים פקוחות עכשיו ואת שמה לב יותר לזה שגברים מתחילים איתך. אני לא מרגישה שום הבדל בין איך שהתייחסו אלי שהייתי רווקה, נשואה או גרושה. אבל אני כן מרגישה הבדל בין איך שמתייחסים אלי שאני לא פנויה ריגשית. ז"א שאני פנויה ריגשית אני מזמינה יותר גם בלי לדעת את זה, שאני תפוסה ומאוהבת אני פשוט לא רואה ולא משדרת שאני פנויה ואז אני מן הסתם פחות מזמינה.... מה שכן, ליהיות גרושה הרבה יותר סקסי מאשר ליהיות רווקה. אישה עם ניסיון לא לחוצה על חתונה ורוצה ליהיות משוחררת ולהינות מכל רגע נתון..... לכי על זה! ותהני כל עוד את יכולה.....

וואלה את צודקת...

והתשדורות האלו מגיעות בתת-מודע. ולגברת שפתחה את הפוסט - הזוי או לא, כנראה שאת נאיבית מצד אחד ומצד שני לא מודעת לעובדה שיש נשים שונות ממך.

הל

New member
כנראה נאיבית

אני מודעת שיש נשים ששונות ממני פשוט לי אישית זה לא מתאים, אני לא יכולה לשכב עם גבר אם אני לא מרגישה עליו כלום ועד עכשיו לא פגשתי מישהו מיוחד בשבילי שהיתי רוצה להיות איתו גם במיטה אז אני מתנזרת מתוך בחירה למרות שיש לי צרכים אבל אני מעדיפה להדחיק אותם.

לא בריא להדחיק דברים...

בטח שלא צרכים שאמורים להיות די בסיסיים ובטח שלא לאורך זמן. אין אחריות על ההשלכות במקרים כאלה. בכל מקרה זה לא שחור או לבן - תנסי למצוא את האפור... כדי שגם תהני, גם תספקי את צרכייך וגם לא תסחפי למקומות שאת לא רוצה להגיע אליהם.

NoaModiin

New member
גם קשור לסטטוס, וגם מה שמשדרים

לדעתי בהחלט יש קשר לסטטוס. נכון שאילולא היתה משדרת שהיא פנויה, היתה מקבלת הרבה פחות פניות ורמזים, אבל לדעתי, כמו שאוקסימורון הסביר, נשים גרושות "מצטיירות" אחרת בעיני גברים, מכיוון שהמטרה שלהן לרוב שונה, וכמובן גם הגישה. אז 1+1 = אקשיין. מה רע ?

למעלה