אור,
ראשית, אני מצטרפת בכל פה להצעה שניתנה קודם, לקבל ייעוץ לגבי בניית הביטחון העצמי שלך. זה מאד חשוב. תחושת "הבור השחור" שלך מאד מובנת כמו בכל פעם שאנחנו עומדים לפני החלטות הרות גורל, בפני פרשת דרכים. דבר מאד מהותי וחשוב שעולה לי כשאני קוראת את דברייך - את חוששת שאיש לא ירצה בך, לא יאהב אותך - האם את אוהבת אותך? האם את חושבת שיש בך איכויות מיוחדות? אני בטוחה שאם תחפשי (לא באופן שטחי, אלא בהכרות עמוקה עם עצמך) לבטח תמצאי את הדברים המיוחדים והמצוינים שמצויים בך. את אישה שלמה, עם רגישויות, איכויות, תכונות טובות ותכונות רעות. כמו כל אחד ואחת מאיתנו. אלא מה? רמת הביטחון העצמי שלך ורמת ההיכרות שלך עם עצמך, ככל הנראה זקוקות לשיפור. (אני לא שופטת אלא רק מדברת מהבטן שלי על נסיון החיים שלי). מה שאני מציעה לך לעשות, זה לחשוב על משבר גדול שעברת בחיים. אינני יודעת בת כמה את ואיך התנהלו חייך, אבל ודאי היו דברים שחשבת שלעלולם לא תצליחי לעשות (מבחנים, קורסים, משברים אישיים וכו´). שבי וחשבי רגע, איך למרות הכל הצלחת לעבור את המשבר ההוא. נכון, לפעמים אנחנו יוצאים ממאבק מסוים פצועים וחבולים. אבל למרות שחשבנו שלא נצא מזה בחיים - דווקא כן יצאנו מזה. אין דרך אחרת. הכוח נמצא בך ואת חייבת לעצמך וגם לילד/ה שלך - להיות מאושרת. איך את חושבת שגדל ילד להורה לא מאושר? את חושבת שהילד לא מרגיש? בוודאי שמרגיש. אבל אני לא מנסה לעורר בך רגש אשם, חלילה. אני רק מקווה שתצליחי לשכנע את עצמך שאת זכאית לאושר. לשקט נפשי. לרשות לאכול בלי להתבייש מאף אחד. עוד משהו בעניין פחד - פחד הוא כוח. בידייך להחליט אם הכוח הזה ישתק אותך או יקדם אותך. תעשי "חושבים" וכולי תקווה שתמצאי את הדרך שלך לגייס את הפחד הזה לטובתך, להתשתמש בו ולהביא את עצמך לשנות את הדרך שלך. לאף אחד לא מגיע יחס משפיל כמו זה שאת מקבלת, אבל את מרשה לבן זוגך לדבר אלייך כך מפני שהערך העצמי שלך נמוך. הדרך שלי לצאת מהבור הזה היתה לערוך רשימה (כן, ממש לרשום) של האיכויות שלך. לא להצטנע.. לכתוב את כל האמת. גם לא להתפתות ולכתוב את הדברים הלא טובים.. זה הרבה יותר קל לנו למתוח ביקורת על עצמנו, אבל זה תרגיל ראשוני להתחלת טיפוח ערך עצמי. זכרי יקירה, לא דבריו הם העושים אותך מה שאת. היותו בעלך לא עושה ממנו חכם גדול והוא יודע שהוא פוגע בך, לכן הוא משתמש בזה כנשק. אל תתני לו. התחילי לעבוד על עצמך, היפטרי מהאנשים סביבך שלא אוהבים אותך באמת. בהצלחה.