שאלה לנגני הגיטרה

kookamanga

New member
שאלה לנגני הגיטרה

בזמן שאני פורט עם יד ימין נוח לי לשים לפעמים את הזרת על הגיטרה (החשמלית) מתחת למיתר ובגלל זה לפעמים אני טיפה נוגע עם שאר האצבעות במיתרים . איך בדיוק אתם מנגנים ? ראיתי ביוטוב כאלה שמנגנים עם הזרת שנוגעת בגיטרה , כאלה שכשמנגנים את הבסים (בלי מיוט) הם ממש נוגעים את חלק מהאצבעות בשאר המיתרים כאילו שלא ישמיעו צליל . יש כאלה שמנגנים כשהיד באוויר ורק המפרט נוגע במיתרים. יש כאלה שמנגנים כשכמעט כול היד נוגעת בגשר והם פורטים במיתרים ממש קרוב לגשר... מה הצורה הנכונה לנגן ?

Ido Moshe

New member
זה שילוב של יד ימין ויד שמאל

אין דרך אחת נכונה, זה תלוי מה אתה מנגן. אם מדובר בסולואים (אני מניח שלזה הכוונה פה), אז אתה לא חייב לשים את הזרת על הגיטרה בשום מצב. מה שכן רצוי לעגן על הגיטרה זה את הכרית של יד ימין. אם אתה מנגן על הבאסים אז היא נוגעת בגיטרה מעל למיתרים, אם זה לא על הבאסים, אז היא נוגעת במיתרים שמעל למיתר שעליו אתה פורט (וכך בעצם אתה חוסם אותם מרעשים). אתה צריך שהיא בעצם תחסום כל מיתר שמעל למיתר שעליו אתה פורט. לגבי המיתרים שמתחת למיתר שעליו אתה פורט,אותם כבר יד שמאל חוסמת, כדרך אגב לנגינה, ולא ממש בצורה מודעת. זאת כמובן אם אתה אוחז נכון את הצוואר והאצבעות שלך ממוקמות נכון. "יש כאלה שמנגנים כשכמעט כול היד נוגעת בגשר והם פורטים במיתרים ממש קרוב לגשר..." - נכון, סלאש וג'ימי פייג' מנגנים ככה. בכלל, לס פול דוחפת אותך לכיוון פוזיציה כזאת. אבל בפועל הם חוסמים עם כרית יד ימין ועם אצבעות יד שמאל כמו שתיארתי. הזרת שלהם סתם שוכבת על המיתרים בלי שום מטרה בד"כ....לפחות בסולואים.

gatinho

New member
אני גם מעגן את הזרת על הגיטרה

מתחת למיתרים, באיזור הפיקגארד. זה נותן לי יציבות והתמצאות. אם צריך לחסום עם יד ימין את המיתרים אז עושים גם את זה.

deathOrat

New member
מה שנוח |הדגש|לך|סדגש| כל מי שיגיד לך משהו

אחר פשוט לא מבין שכל אדם בנוי שונה יש כמה טיפים שעוזרים אבל בסופו של דבר מי שמאמץ לגמרי את הידיים יגרום לעצמו לנזק מה שחשוב זה שתנגן משוחרר,טבעי,נקי ובשליטה אם אתה מנגן ויוצא שאתה לא מסוגל לשנות את הדינאמיקה (מיוט\חזק יותר\ חלש יותר וכו') אז תבדוק מה אתה עושה אחרת תעשה מה שטוב לך הגוף שלך יודע יותר טוב מכל מורה וכל רופא מה טוב בשבילך

prince779

New member
אני חייב להסתייג קצת

נכון שיש אינדיבידואליזם, אבל בסך הכל יש מדע שנקרא אנטומיה. קרה לי לא פעם ולא פעמיים שהייתי בטוח שמשהו מאד נוח לי עד שבא מישהו שהבין יותר ממני, תיקן אותי, והיה לי מאד לא נוח למשך שבוע עד שפתאום הרגשתי איך הנגינה משתחררת ולא הבנתי איך יכולתי לנגן במצב הקודם.

prince779

New member
עניין של אסכולות. דעתי היא

שזה בסדר להניח את הזרת - שים לב, להניח, לא להשען לגמרי עם כל המשקל של הזרוע על הזרת כמו שראיתי נגנים מתחילים עושים, וממש רואים איך הזרוע נתפסת והופכת להיות נוקשה. הזרת צריכה "לנוח" על הפיקארד במצב רפוי, ועדיף שהיא תחליק עליו ביחד עם התנועה של יד ימין.

RoieL

New member
אחרי שראיתי בלייב את סטיב מורס

גיליתי שגם יד נוקשה יכולה לעשות צלילים מדהימים הבחור מזיז את כל החלק הימני של הגוף בטרמולו פיקינג

למעלה