שאלה לנבחנים...

MARLA4

New member
אממ..

זה עניין מאוד אינדיבדואלי כך שקשה לייעץ, אבל ננסה: פרק מילולי: 1. כמו שאמרו פה- מילים זה חלק מאוד עיקרי בפרק המילולי. הוא נכנס לכל חלק בין אם זה באנלוגיות, ובין אם זה בפטל. 2. לי אישית יש הרגשה שההגיון בפסיכומטרי יותר מתרכז על היגיון כללי מאשר על טכניקות שלומדים בקורס. נעזרתי אולי בשאלה אחת או שתיים בהצרנה וכל הדברים האלה, בעוד שברוב השאלות צריך להתבסס על הבנה והסקת מסקנות נכונות והגיוניות. פרק כמותי: אין לי יותר מידי עצות כי לכל אחד יש את הדברים שהוא טוב יותר וטוב פחות. העצה הכי טובה זה באמת, במקם לתרגל בפעם המיליון נושא שאתה טוב ובקיא בו, לתרגל נושאים שאתה פחות טוב ולהתעמק בהם. אנגלית: תחושה אישית שלי (אחרי שעשיתי כבר פעמיים פסיכומטרי)- רמת האנגלית היא יותר קלה ממה שמצפים ומתרגלים. אפשר להסתדר יפה מאוד גם אם האנגלית שלך היא לא פרפקט. אבל בכל זאת, למי שרוצה לשפר, הייתי ממליצה דבר כזה- לשוטט באתרי אינטרנט ולקרוא מאמרים בנושאים שמעניינים אותך ספציפית. במיוחד לאתרים של עיתונים מחו"ל כמו הטיימס, הרולינג סטון וכו'. אתה אוהב כדורגל? תיכנס לאתרים באנגליה. כדורסל? תיכנס לאתר הנ.ב.א ותיקרא חדשות. זה בעייני מאוד עוזר לשפר את האנגלית וגם אפשר להנות תוך כדי. וכמובן- חוץ מהחומר עצמו- הסימולציות הן באמת החלק העיקרי. כדאי לעבוד על אסטרטגיות שונות. אני לדוגמה הבנתי שעדיף לי לעשות די בהתחלה את ההגיון ואחרי זה לעבור לאנלוגיות. גם הזמן הוא גורם מרכזי שיש לעבוד עליו.

NivMi

New member
דגש על המילים

אני יכול לומר שלמרות שלמדתי את המילונים של לחמן וקידום היו לי שתים-שלוש מילים שלא ראיתי במילונים. ממה שהבנתי במילון של גבע הופיעו שתים מהן. תשקיע תלמד שלושה מילונים,גם ככה יש המון חפיפה. מילון אנגלית,אם זכרוני לא מטעה אותי לא נתקלתי במילה שלא הופיע במילון אנגלית של לחמן. לי באופן אישי החלק הזה ממש זרם. סה"כ האנגלית היום היתה לא קשה(לא רוצה להגיד קלה...).

edeni1

New member
מילונים

לא צריך ללמוד שלושה ..מספיק המילון של יואל גבע שבאמת מקיף את כל המילים שיש בבחינה !

וכמעט הכי חשוב....

לא להתפשר על איכות הקורס המוצע. לוודא שיש מספיק זמן תרגול, ביטוח ציון וכו'. בתכלס את כל הטיפים שלהלמידה אמורים לתת לכם המדריכים, בשביל זה משלמים להם כסף, שינחו את הלמידה שלכם בנוסף לשעות הלימוד הפרונטלי. מהניסיון שלהם להגיד לכם "חבר'ה, השבוע ללמוד א, ב, ג. שבוע הבא להתמקד על כך וכך" כדי להביא אתכם מוכנים ומזומנים לבחינה כך שתוציאו את הציון המקסימלי שלכם. בהצלחה, מכללת אור לבגרויות ופסיכומטרי.

Ana Lyn Newkirk

New member
../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif

אז אני אתן את העצות שלי, בתור מישהו שניגש אתמול, והוציא 150 נקודות בערך ממה שהוא צריך (הוצאתי בסביבת ה550-600 ואני צריך 730 בשביל רפואה) בכללי: 1. לתרגל הרבה סימולציות.. כשאת חלקן לעשות במקום הבחינה, באותו חדר.. 2. לנסות לסדר לשבת בבחינה בכיתה עם שולחנות נורמליים (אם נותנים לכם שולחנות סטודנטים, לבקש להחליף חדר כיתה) 3. לגבי תקופת הלמידה, ללמוד הרבה מראש, וכל פעם קצת, אחרת זה ממש ממאיס את הלמידה. חלק מזה שאנשים מתייאשים באמצע זה מכך שהם לומדים תקופה קצרה לפני ואז כבר אחרי שבוע נמאס להם מלראות את הנושאים האלה. אני אאמץ שיטה אחת שהמדריך שלי ייעץ לנו להקל על הסבל בלמידה: למשל, אם עובדים על פטל, אז לקחת איזה חטיף ולתרגל פטלים במחשב. לחילופין, כשלומדים את המילים, אפשר לקשר מילים לכל מיני אסוציאציות מצחיקות (למשל, אני אתן לכם דוגמא ששתי בנות שלמדתי איתן עשו: הם זכרו את הפירוש של המילה "מעונן" לפי ההקשר של "מאונן"). 3. העצה הכי חשובה.. לא להתייאש ולשמור על משמעת עצמית.. זה משהו שאני אישית לא הצלחתי וזה מה שגרם לי לא לקבל כמה שרציתי. במשך כל התקופה שלמדתי (חודשיים, בקורס של תיכוניסטים של קידום) לא באמת למדתי נכון, ותמיד ויתרתי לעצמי גם עם למידת המילים בעברית, גם עם התרגולים במתמטיקה וגם עם הקריאה באנגלית. בקיצור, תכריחו את עצמכם בכל דרך לעשות הכל כדי לשפר את הצדדים החלשים שלכם. והעצות לגבי כל פרק בנפרד: מילולי כמו שנאמר פה, פשוט ללמוד את המילים, וללמוד טוב. אני השארתי את זה לחודש האחרון וחשבתי שאני אספיק, וגם בחודש הזה לא ישבתי ברצינות, ובסוף יצא שניגשתי לבחינה כשידעתי אולי 1/10 מהמילים שצריך. הלמידה של האוצר מילים לדעתי כ"כ עוזרת, כי היא גם הופכת עבורכם את הפטל, אנלוגיות ובשאלות על הפירושי מילים (החלק הראשון) ומעבר לזה, הכי חשוב, זה פשוט מסייע לכם למצוא את התשובה הנכונה במהירות ולהרוויח בזה זמן יקר. אני למשל ויתרתי מראש על כל החלק של השאלות הגיון כי ידעתי שאני לא אגיע לזה (אני בן אדם ממש אבל ממש איטי.. אבל זה כבר עניין אחר) ברגע שאתם שולטים במילים וחוסכים זמן ע"י כך, זה נותן לכם יותר זמן להתעמק באנסין ויותר זמן לעשות את השאלות היגיון והשלמת משפטים. אנגלית 1. פשוט לקרוא, וכמה שיותר (משהו שאני לא עשיתי
) 2. לדעתי, מעבר לזה, הטעות העיקרית שאני עשיתי זה בכלל לגשת כשאני יודע שהאנגלית שלי דיי חלשה (היה לי 30% בסימולציה, והאמת זה לא הפתיע אותי, כי גם בבגרויות באנגלית אני לא משהו) אז פשוט אם אתם גרועים באנגלית, מראש אל תחליטו לגשת עד שתשפרו את האנגלית. הקפיצה באנגלית בין מישהו שמתקשה מאוד באנגלית למישהו ששולט בזה, היא לא כזו עצומה. ברגע שאתה משפר קצת את האוצר מילים שלך, פתאום אתה רואה איך הכל מתחבר לך, אתה שולט בקטע וקורא אותו יותר מהר. לדעתי, אין כמעט אנשים שמוציאים 60% באנגלית. כולם או ששולטים בזה או שלא שולטים בכלל. או שמקבלים בסביבות ה-40% או שמקבלים 90%. זה בד"כ ככה.. גם בבגרויות. יש איזושהי מקודה של קפיצת קרש בזה. לדעתי בן אדם שלא עשה עוד את הקפיצה סתם מבזבז את הזמן שלו בללמוד את שאר הנושאים אם האנגלית שלו לא בשיאה. כמותי 1. לתרגל פרקים ופשוט לעבור על השאלות שלא הצלחת/שהיו לך דיי קשות יחסית לשאר. לראות גם אם הטעויות שלך נובעות מטעויות טיפשיות או מטעויות עקרוניות (במקרה כזה, לעבור על ההסברים בספר ולראות איפה בדיוק החלק שאתה מתקשה בו) 2. להכין מחברת מסודרת עם כל המשפטים בגאומטריה, ולעבור עליה בתקופה שלפני המבחן.

iritki

New member
לא לוותר

לא משנ עם לומדים בקורס או לבד הדבר הכי חשוב זה לא לוותר לעצמך. הפסיכומטרי זה משהו שלא רוצים לחזור עליו יותר מפעם אחת ולכן כאשר מחליטים לעשות אותו צריך להשקיע בו 100% אפילו 150%. לדעת מראש שנכנסים לתקופת זמן עמוסה ולחוצה (בד"כ שלושה חודשים), להכין מראש את הזמן ללמידה (לוודא שיש לי מספיק זמן ללמוד בבית) ולהכין את כל החברים להגיד להם : " אני לומד עכשיו, אני אראה אתכם פחות, תסלחו לי" לא לוותר לעצמך ולהגיד ש"זה לא חשוב" כל שאלה חשובה , כל נקודה משפיעה. ללמוד בצורה יסודית ומעמיקה.

למעלה