שאלה לנבחנים...

007star

New member
שאלה לנבחנים...

אחרי שעברתם את המבחן הזה, במבט לאחור איזה עיצות הייתם נותנים לנו (נבחני דצמבר) בקשר ללמוד לקראת???

007star

New member
ובמה צריך לשים דגש

סימולציות כולם יעשו... אני שואל איך צריך ללמוד נכון? (על פי הבחינה) לשים דגש יותר על מילונים? יותר על תירגול? לקרוא גם ספר בעברית (כמו באנגלית)?

2btb

New member
הכי טוב

ללמוד את כל המילים! לעבור כולן את אומרת שבסיום האות ת' רצוי לראות שוב את כלללל המילים. למידה מקיפה של החומר>סמולציה>חרישה עם דגש על הנושאים החלשים>סימולציה>שוב נתינת דגש ובחינת יעילות נתינת הדגש בנושא. יצירת תוכנית לימודים מקיפה ודינמית! כמובן שבסיום סימולציה בודקים את הטעויות > ואם הן טיפשיות כמו למשל התעלמות משלשות פיטגוריות.. יש לשנן 10 פעמים בלב "בכל תרגיל עם משולש אבדוק שלשות פיטגוריות" :)

nate2000

New member
דגשים

באנגלית- אוצר מילים... עוזר בכל חלקי הבחינה. מומלץ לקורא באנגלית כדי להסיר חלודה. במילולי- רצוי ללמוד מילים. אני אישית לא למדתי הרבה מילים למועד הזה. זה עוזר גם בבעיות פטל וגם קצת באנלוגיות. בכמותי- לשנן חוקים בגאומטריה, והרבה הרבה תרגול כי בפרק הזה יש המון נושאים והמון גיוון בשאלות

יורי ג

New member
משמעת עצמית

צריך לפתח טכניקה. כל האוצר מילים, וכל הנוסחאות וכל הספרים באנגלית לא יעזרו אם לא תדעו איך לגשת לפרק. צריך לדעת לזהות שאלות קשות ולדלג אחרי 15 שניות. צריך לדעת מה המקומות החלשים, לפתור אותם אחרונים או בכלל לא לפתור, ולנחש בסוף. עדיף לפתור 15 שאלות נכונות 100% ועוד לנחש 10-15 שאלות שמהם תנחשו לפחות 2-4 שאלות, מאשר שתענו על הכל במהירות ותטעו בחצי מהשאלות. ללמוד לסמן נכון! אחרי שביזבזנו זמן יקר לפתרון שאלה, זה פשוט לזרוק את הנקודות לפח.

meetAmeet

New member
עצות ששווה לך מאוד לקרוא!!

א. מילים מילים מילים!!! ללמוד את כל המילים בצורה מקיפה לא פעם אחת! פעמיים! זה המון המון נקודות. ב. לתרגל אוצר מילים/פטל/אנלוגיות... אני אישית תרגלתי כמות לא גדולה באינטרנט (מהאתר הנפלא (אמרתי את זה כבר) של קידום), משהו כמו 70 תרגילים מכל נושא לפני הבחינה (ויש שם כמויות). בשלב מסויים כבר כמעט אי אפשר להתקיל אותך עם פ.ט.ל ואנלוגיות ובטח עם אוצר מילים. רק שתדע שב-70 שאלות על האוצר מילים היה לי 100%, אפילו לא טעות אחת. ג. לקרוא טוב טוב את השאלות, שים לב למילות שלילה שיכולות להפוך את המשמעות של התשובה שאתה מחפש ותשים לב שאתה מבין כל שאלה שאתה עונה עליה. ד. לא להתחכם. לא לנסות להמציא מילים וביטויים באנגלית (ואולי גם בעברית), מניסיון זה קורא לי הרבה, הרבה אנשים מאבדים נקודות באנסינים ושאלות השלמה על כך שהתחכמו יותר מידי. כלומר כשאתה פותר שאלה תמיד תחפש את התשובה שנותנת את הפתרון המספק והפשוט ביותר, ולפעמים תשובות אחרות קורצות ונראות לך חצי נכונות וגורמות לך לבחור בהם. תחשוב פשוט. ה. לתרגל, לתרגל... Practice makes perfect

QAF Fan Block

New member
הוא דיבר על האתר של קידום

זה בעיקרון רק לתלמידי קידום, אבל אתה יכול לקבל תקופת נסיון עם אתר מוגבל למשהו כמו חודש.. באמת אתר ממש ממש שווה

QAF Fan Block

New member
נכנסים לאתר שלהם כאילו אתה תלמיד

רשום, ואז יש איזה משהו לנסיון ללא תלמידים

LookForAnswer

New member
בארש ובראשונה הייתי אומר

שהדבר הכי חשוב הוא לבוא רגוע ולא לזלזל. לפחות לגבי אני יכול להעיד. התפקוד ביום הבחינה שונה לגמרי מהתפקוד בבית וזה משפיע לרעה. אם לא התנסית בכסא תלמיד, הרשה לי להודיע לך זה ממש ממש לא נוח לבחינה הזו מה שגוזל זמן יקר להסתגלות ולא תורם לביטחון עודף בזמן הבחינה. לגבי אופן הלימוד: אני דוגל בשיטה של מלמטה למעלה, קרי קודם כל שליטה מלאה ברמת כול נושא. אפשר ורצוי להתחיל בלי זמנים ואז לראות איזה נושא (בכל פרק) לוקח לך יותר זמן ואיזה פחות זמן. לאחר שיש לך מיומנות טובה בהתמודדות עם הנושא אפשר להתחיל להתקדם לרמת הפרק, פשוט לפתור פרקים שלמים מכל נושא ולראות האם האיזון בין הנושאים נשמר. אם לא, יש לחזור לחומר, אם כן, קדימה לפתור בחינות שלמות (8 פרקים) מבלי לתת חשיבות לציון שאתה מקבל שם אלא להתרכז בללמוד מהטעויות שלך. אח"כ פשוט להמתין לבחינה ולהאמין בעצמך וביכולת שלך להוציא את המקס'(גם אם זה 400 וגם אם זה 800). נ.ב תפתור את הבחינות של המרכז הארצי - אמנם הכמותי קל משמעותית מהרמה של הבחינה (אולי פרט ל- 16H ואולי 15H) אבל ההתנסחות שלהם יותר דומה לנוסח הבחינה בהצלחה

LookForAnswer

New member
יש את האוגדן ויש בחינות נוספות

שניתן לרכוש מהמרכז לבחינות והערכה (שמועה אומרת שהם מיושנים ולא שווים הרבה, מה שלא נכון לגבי האוגדן). את האוגדן ניתן להשיג בסטימצקי ודומיה

Wish Master13

New member
ללמוד מילים ולא לדחות את הלמידה

לתכנן זמן מסוים שלומדים ועד שלא מסיימים ללמוד לא קמים מהשולחן (או המחשב). משמעת עצמית בקיצור.

היי מה אתה עושה פה??../images/Emo2.gif../images/Emo71.gif

גם אתה עשית פסיכומטרי?? וואי אני פוגשת אותך בכל מקום, הא?
זה מדהים איך ועברים פורומים ובכל מקום מוצאים את אותם אנשים

Wish Master13

New member
../images/Emo6.gif גם אני עשיתי פסיכומטרי

ומקווה שגמרתי עם זה לתמיד. איך הלך לך? אני מניח שהאנגלית לא היה קשה במיוחד

גם אני מקווה../images/Emo57.gif../images/Emo71.gif

זאת חתיכת הקלה... והלך לי די טוב, אני מקווה לפחות... יצאתי עם הרגשה טובה בסך הכל (שני מילולי בסוף היה לי טוב
) האנגלית לא היה קשה במיוחד, לפחות לא כמו הסימולציות של קידום... אבל דווקא באנגלית אני הכי גרועה
אל תשאל... דווקא במילולי יצא לי יותר בסימולציות

spacecow

New member
מילים, מילים, מילים.

בניגוד למה שהרוב חושבים, המילים מופיעות לא רק בקטע הראשון של מילים וביטויים (פכרה ידיה אומר...) אלא גם בפטל ובאנלוגיות. שליש בערך מכל פרק של מילולי מושפע מהמילים, אני אני מציעה ללמוד אותם חזק. ממש חזק. חוצמזה, תלמד את ה-כ-ל כמו שצריך (בלי קיצורי דרך או הזנחה של שיעורי בית כי "אני זוכר את זה מהתיכון") כי בקורס נותנים המון טריקים יעילים וככל שאתה מתרגל יותר אתה מבין יותר ועושה הכל הרבה יותר מהר. מדברת מישהי עצלנית ברמות ששונאת שיעורי בית יותר מכל דבר אחר, אז תאמין לי שבאמת שווה להשקיע בדברים האלה. המ... מה עוד?... תשקיע במיוחד בנושאים החלשים שלך ואל תוותר עליהם מראש. הגעתי לקורס ממש אחרי שסיימתי תיכון, ולמרות שסיימתי 5 יח"ל מתמטיקה תמיד הייתי די חלשה בגיאומטריה ובמבחן פתיחה של הקורס עניתי נכון על 0 (!!!) שאלות מתוך השאלות על גיאומטריה. המדריך שלי אמר לי לשים לב לזה ולהשקיע- כלומר, להתחיל לחזור על משפטים וכאלה לפני שאנחנו מתחילים ללמוד אותם בכיתה, והוא צדק. בכל הסימולציות שעשיתי עניתי נכון על בערך 90% מהשאלות בגיאומטריה, וזו התקדמות ענקית בשבילי. אה, ולא משנה אם אתה מצויין באנגלית או מממוצע באנגלית או חלש באנגלית- תקרא המון באנגלית. אוצר מילים יעזור לך מאוד וככל שאתה מתרגל לקריאה בבית כך תקרא במבחן את הטקסט מהר יותר. הרבה פעמים יכול להיות שתיתקל במילה קשה שבמקרה נתקלת בה לא מזמן כשקראת משהו בבית. זה באמת קרה לי באחת מהסימולציות האחרונות, וממש שמחתי כי אנגלית זה הנושא הכי חזק שלי וחבל לי על כל טעות כשאפשר לקבל 150.

למעלה