שאלה למתמצאים

שאלה למתמצאים

קודם כל שלום לכם ואני מקווה שמישהו בפורום יוכל לעזור לי. בני עבר לא מזמן בחינה מקדימה בבית הספר לאיתור מחוננים. הוא קיבל מקום מכובד בכיתה (מקום רביעי) אולם לא נבחר למבחני ההמשך. נודע לנו שהילדים שכן ממשיכים למבחני ההמשך התכוננו לבחינה הזו. יש לי בעיה, מצד אחד הילד לא ממשיך וברוך שפטרנו, מצד שני אני חושב שאם היה מתכונן לבחינה אפילו קצת, היה עובר בגדול למבחני ההמשך ומצד שלישי למה זה טוב להיות מחונן? יש אי אילו הטבות מהמדינה/עיריה למימון המינוף של ההשכלה שלו? מה זה נותן התואר הזה, אם הוא יהיה טוב בלימודים הוא במילא יוכל לעבור לאיזו כיתה שירצה? תודה מראש על תשובתכם.

E s t e b a n

New member
תשאל את השאלה הזו...

גם בפורום "הורים למחוננים" (פורום 991). בקשר לשאלה שלך: 1. בכלל לא בטוח שגם אם הוא היה מתכונן הוא היה עובר. ההבדלים בהישגים יכולים להיות מאוד ניכרים. חוץ מזה, גם מקום ראשון בכיתה לא בטוח שעובר הלאה - ההשוואה היא איזורית, וה-15% העליונים נשלחים למבחן נוסף. אפשר להשלח למבחן המעמיק יותר גם באמצעות המלצה של המורים, וכו'. 2. האם ראוי להתכונן? ראה נא שרשור ארוך בפורום "הורים למחוננים". אני לא אחזור כאן על הדברים. 3. המדינה משקיעה במחונן (שנמצא בתוכנית העשרה) יותר - בסביבות 0.3 שעות שבועיות יותר. גם עזרה במימון יכולה להיות דרך גופים מסויימים, למרות שבאופן כללי זה עשוי להיות יקר יותר. 4. התואר לא נותן שום דבר מלבד האופציה להשתתף בתוכניות העשרה של משרד החינוך. מומלץ לטפח מחוננים ולגבשם מגיל צעיר ככל האפשר: בין היתר, הדבר אומר שהם יהיו בחברת ילדים בני גילם ובעלי אותן יכולות. האם זה טוב או רע? ראה שרשור ב"הורים למחוננים". בהצלחה.

למעלה