שאלה למתמטיקאים

atudaman10

New member
שאלה למתמטיקאים

שנה הבאה אני כנראה מתחיל ללמוד פיסיקה והנדסת חשמל בטכניון, ועד כאן הכל טוב ויפה. העניין הוא שעד עכשיו, מן הסתם, התנסיתי במתמטיקה ברמה של 5 יח"ל בתיכון, וסיימתי בהצטיינות יתירה. הבעייה מתחילה כשאני קורא קצת הודעות בפורום ורואה כל מיני דברים מוזרים בנוגע לפונקיציות גמא/דלתא, ומשוואות דפרנציאליות חלקיות, רגילות, ועוד כל מיני דברים שמבט ראשון נראים ממש-ממש קשים. רציתי לשמוע מאלו שכבר למדו מתמטיקה (ואפילו תואר ראשון במתמטיקה) קצת על הלימודים שלהם, על הציונים שניתן לקבל באונ´, על הקושי של המבחנים ועבודות הבית, הזמן שצריך להשקיע בלימודים, ועד כמה הלימודים בקורסי המתמטיקה קשים, ומאתגרים. אגב, מה שמפחיד אותי במיוחד הוא שלמד איתי תלמיד שנחשב גאון, גמר בגרות במתמטיקה בכיתה י בציון 99, ועל אף הכל, כשהלך ללמוד קורסי שנה א´ (שנחשבים קלילים לעומת הקורסים הבאים אחריהם) כמו אינפי וליניארית קיבל ציונים בסביבות ה - 85. בקיצור, אשמח לשמוע מכם!

Hudson

New member
בוא נגיד גם . . .

שמה שבתיכון ומה שבאוניברסיטה לא ממש דומה - דרושה הבנה אמיתית באוניברסיטה כדי להטמיע מושגי יסוד במתמטיקה. אני עדיין מנסה - והרי הכל אפשרי - זה רק עניין של זמן....

voguemaster

New member
המממ

אני עומד להתחיל את השנה האחרונה שלי בלימודי הפיסיקה/גיאופיסיה באונ´ תל-אביב. אני יכול להגיד לך שאין דבר כזה קורס קליל במתימטיקה. הקורס הכי קל באופן יחסי הוא לינארית 1, אבל שוב, אם לא יושבים לא מצליחים, גם אם אתה גאון (אם אתה גאון, אתה צריך לשבת פחות, אבל עדיין). לפחות אצלנו המבחנים הם די קשים (או יותר נכון להגיד לא טריוויאליים), התרגילים (עבודות הבית בתרגום חופשי) לא תמיד קשים אבל כמעט תמיד דורשים הרבה שעות עבור כל קורס, והסיכום יוצא שאין זמן לכלום כמעט (אם עושים *הכל*
).

למעלה