שאלה למשה (imgor).

שאלה למשה (imgor).

שלום משה. קראתי את הסבריך על יסודות ומהות התנועה שפיתחת בשיטתך האמת היא שלא כל כך הבנתי. כניראה שצריך לקבל את ההסבר תוך כדי התנסות בתנועה עצמה ואז להבין. בכל מקרה מכיוון שמדובר באמנות לחימה הרי שמעורבים לפחות שני גופים בעלי תנועה במרחב הלחימה. ומכיוון שהגדרת את עצמך כחוקר אומנויות לחימה אשמח לקבל תשובתך: על איזה עקרונות פיזיקליים מסתמכת שיטתך במפגש עם גוף אחר? האם פיתחת טכניקות חדשות ליישום בקרב עצמו או שאתה מנסה רק לשפר יכולת ותנועה מוצלחת יותר בשיטות הקיימות. בעז.

imgor

New member
שלום רב בעז,

צר לי לאכזב אותך - אני לא פיתחתי שום תנועה, הטבע פיתח אותו אני רק המשתמש. זוהי תנועת הליכה, ריצה, זריקה. אני אינני משתמש בשום תנועה אחרת במהלך הקרב ולמעשה אני כאילו רץ דרך יריב. אבל... הריצה יכולה להיות קדימה, הצידה אחורה, בסגנון האדם (אני קורא לזה תנועה טבעית) ובסגנון רודימנטרי של חייה (תנועה הפוכה). על רגל שמאל או על רגל ימין, עם סיבוב של גוף בכיוון כזה או אחר, כשתחתית ריצפת האגן מופנית קדימה או אחורה - אין סוף אפשרויות. עקרונות פיזיקליים עליהם אתה שואל הם עקרונות של ביומכניקה. הם מתוארים יפה ע"י מודלים פרקטליים שמכסים מבנה השלד ומבנה התנועה וזה דבר חדש לגמרי בביומכניקה. תוצאה מעשית של זה - אם אתה עובד נכון, בגלל ששלד של היריב דומה לשלך תנועתך תהיה יעילה קרבית בלי ללמוד שום תרגילים, כלום, נדא,אתה רק צריך לנוע באופן טבעי ו ISAI מסביר -איך. קשה לי להגדיר את הדברים כחדשים או ישנים. בא"ל אחרות רואים פרגמנטים, חלקים, של ISAI בצורה כזו: פרגמנט-עצירה, קטיעה - פרגמנט-עצירה-פרגמנט... אני קורא לתופעה זאת כך: "ISAI אומנות פרקטלית ואומנויות לחימה אחרות -פרגמנטליות". שיפור התנועה, היופי שבתנועה, כוח ועוד דברים - הם לא רק שלא סותרים פיתוח יכולת בא"ל - הם חלק הכרחי. כן, אני עוסק בא"ל, במגע מלא, בסגנון הישן אפשר לומר, דרך תנועה אנושית טבעית. בניגוד לכל שאר א"ל אשר מנסות להפוך את התנועות שלהם לטבעיות ללוחם בעזרת תרגול ארוך וקשה - בISAI אנו משתמשים בתנועה הטבעית שלנו לצורכי לחימה. זה הרבה יותר קל, יעיל וגם הלימוד מהיר יותר פי כמה וכמה. אני לא בטוח שצלחתי לענות לכל השאלות לסביעות רצונך. אם יש עוד שאלות - אנסה לענות שוב. משה

RoyceGracie

New member
ואיך התנועה הזאת משפיעה עלייך

מפחינה קרבית לעומת צורת נועה אחרת שלא עברה את האימון הנ"ל ? (מה ההבדל בקרב שהתנועה הזאת מקנה לך לעומת אדם שלא קיבל אימון זה)

imgor

New member
ישנם מספר תופעות:

1. היריב בד"כ לא מבין את התנועה, לא מבין באיזה יד אני אתקוף או אולי ברגל, ומאיזה כיוון. הוא לא מרגיש איום ולא מוכן. יתרה מזאת - התנועה בד"כ מבלבלת אותו. לא מדובר באנשים מתחילים - באופן מוזר במשהו כך יגיבו גם המתחילים וגם אנשים מנוסים למדי (דאנים גבוהים, ראשי או נציגי שיטות, למשל) 2. בתנועת ISAI אין התחלת תנועה, אין עצירות. עובדים תמיד עם שתי ידיים בו זמנית. התוצאה היא - מהירות ללא תנועה מהירה באופן רגיל, בגלל הארגון הפנימי של תנועה. 3. תנועות של ISAI מאוד רכות, משוחררות והצלפתיות. התוצאה היא מהירות במובן רגיל של המילה. מהירות המכה ב ISAI היא כזאת ששומעים "בום" חזק כמו בהצלפת שוט או כמו של ירי מאקדח אוויר. בגלל רכות התנועה היא נראית יפה, לא מאיימת, כאשר למגע היד תהיה כבדה מאוד. 4. בגלל ששרירים משוחררים הדם והאנרגיה זורמים ביד ללא הפרעה וללא הפרעה עוברים לגוף של היריב. אפשר להמשיך עוד אבל אסתפק בזה. משה

חברים, מי שמעוניין לראות ISAI - מחר

או אולי אפילו כבר היום - משה מלמד שיעור באימון פורום שלנו...

היי משה.

הנושא שמעניין אותי מעבר ליכולת התנועה בשיטתך הוא המגע עם היריב האם יש טכניקות ניטרול כגון בריחים, שבירות, חניקות? האם יש ניצול של תנועת היריב ושימוש באנרגיה שלו על מנת להכניע? או שימוש בבלימות לפני התקפה. מה בנוגע להגנה/שחרורים מתפיסות כגון יריב שחונק אותך מאחור או למשל תפיסת נלסון במצבים אלו יותר חשוב לדעת/לחוש את היריב ולנוע ביחס אליו ולאו דווקא לנוע טבעי ונכון. מה הפתרונות לגבי הצורך להפעיל כח או להילחם כשיכולת התנועה נמנעת ממך עקב הילחצות לפינה או בצפיפות רבה בין אנשים (דיסקוטק למשל) בקיצור אני מעוניין להבין את מהות הלחימה בשיטתך בכל מה שקשור למגע עם יריב מעבר לשליטה בתנועה הטבעית. בסופו של דבר כדי לנטרל יריב דרוש יותר מאשר לדעת לנוע חכם ונכון ואפילו אם התנועה מאד עוצמתית. בעז

imgor

New member
בוקר טוב,

נוכון הוא שבISAI יכולת קרבית מבוססת על תנועה נכונה וטבעית, כוח פיזי טבעי ורך ועוד מספר תכונות. אבל נכון שבגרסה הצבאית או לשומרי ראש, כאשר זמן הלימוד מקוצר מאוד - ניתן לצמצם מאוד את הבסיס התנועתי ועדיין השיטה תהיה מאוד יעילה. זמן הלימוד במקרים כאלה הוא קצר ללא תקדים בהשוואה לכל מה שאני מכיר. כן ישנם כל השימושים שאתה מונה- בריחים, חניקות, שבירות, מכות, בעיטות, שליטה ביריב - והכל באותה תנועה עקרונית אחת. כנ"ל שיחרורים, התחמקויות, הסתות ועוד. וגם נכון, לפעמים יש צורך בהפעלת כוח - פשוטו כמשמעו. אני לא חושב שתמצא הרבה א"ל בהם ישנו פיתוח כוח כמו שאצלנו, אם בכלל. בנוסף, אני חושב שלא תמצא הרבה מקומות אם בכלל, בהם זה נעשה תוך זמן כ"כ קצר ועוד שהשרירים יהיו לא רק מאוד חזקים אלא גם מאוד רפויים ומשוחררים. תכונה זאת הנה קריטית מבחינת חשיבותה כא"ל. ISAI נבדקה בתנאים שונים ומגוונים והיא עובדת יפה מאוד. כמו שתנועת נמר גם יפה וגם יעילה כך זה צריך להיות בא"ל. אם זה כך - העסק לא יעבוד בשטח. תזכור תמיד שתחת לחץ הדברים שלמדת בשיעורים נשכחים ונעשים לא יעילים. היכולת המוטורית האחורונה שנפגעת - היא יכולת ריצה והליכה - ועל תנועה זאת בנויה .ISAI שאלת על מהות הלחימה ב- ISAI. אענה לך במשפט אחד: פעל בטבעיות. ההסבר הוא על השטח: לא זאבים, לא נמרים ולא שום חיה אחרת לא לומדים תנועות מיוחדות ומתוחכמות של א"ל, לא מתאמנים קשה, שעות, בחדרי כושר ולמרות זאת או יותר נכון - בגלל זה הם חזקים, בריאים, יפים ויעילים ביותר. זוהי דוגמה מצויינת גם לנו. לא צריך לזוז חכם, זה מאוד לא נכון מבחינת ה-ISAI. צריך לזוז נכון, בטבעיות - וזה בפרוש לא חכם! נכון שישנם כלים "חכמים" לצורך ניתוח התנועה - אבל זה לא קשור לתנועה עצמה. כאשר תתחיל לנוע בטביעיות תראה פתאום שכאילו כתוצאה באיזה פלא, אתה נעשה יעיל מאוד גם בקרב. זוהי תהיה יעילות אחרת, קלה, מהירה כמו ברק ולחלוטין לא צפויה ליריב, יעילות שלא הכרת קודם. לאנשים אחרים זה יראה מוזר ולא מובן. המשמעות תהיה מאוד ברורה ופשוטה לך ולגמרי לא מובנת להם. אתה, לעומת זאת, תדע מה הם מתכוונים לעשות עוד לפני שתנועה שלהם תתחיל ועוד לפני שהם בעצמם יהיו מודעים לכך. הכלים "החכמים" ושיטות ביומכניות עוזרות להסביר את התופעה "המוזרה" הזאת (היא בכלל לא מוזרה). משה

נדב פ1

New member
משה שלום רב .

בהתבסס על התפיסה שלך , כתבת שבעלי חיים לא הולכים לחדר כושר כדי לחיות בצורה בריאה ומאוזנת . העניין הוא - האין ידוע הדבר שפעילות ספורטיבית מרוכזת שלא למטרות אומנותיות/לוחמניות , שכרה בצידה , לדוגמא על קצה המזלג - מקלה על מועקה , עוזרת בהסדרה הורמונלית במחזור הדם , כמו גם מפתחת סיבולת לב ריאה ומקטינה סטטיסטית את הסיכוי ללקות בפתולוגיה אחת מבין היצע שלם של בעיות גופניות ? חיות גם כן מתות מכל מפגע חולף , ואילו אנו מפתחים תרופות ומצילים חיים של כלבים שעברו מחלה או תאונה . אזי - באם בהתבסס על אותו הקונספט המדובר של נהייה אחר אורח חיים טבעי לחלוטין , אין צורך בחדר כושר - האין משמעות הדבר שגם אין צורך בתרופות , וביכולתנו לחזור להקטל משפעת , אנגינה ודלקת ריאות כמו ארנבות ? " נזר הבריאה " נאמר בבראשית - וגם אם ללכת לפי שלל התפיסות ההינדואיסטיות שלא רואות את האדם כנעלה מעל ( בהתבסס על קונספט האטמן-ברהמן ) , הרי שגם הן טוענות שבצורה זמנית בקאלי יוגה ביכולתם של בני האנוש להגיע למקומות שרב בעלי החיים לא מסוגלים להם . ובלי קשר לעובדה שאני אישית צמחוני אידיאולוגי ומעריך מאוד חיות , אני לא מבין מדוע להשתמש דווקא בדוגמא שכזאת ולקחת את בעלי החיים בתור פרוטוטיפ בר קימא , כל זמן שביכולתנו לקחת לידינו את הכוח שעומד לרשותנו ולהתקדם אל מעבר לגבולות של מעבר ללפני אלפיים שנים . ייתכן ואני טועה טעות מרה מאוד , אך האם ייתכן והתפיסה שלך אינה קוהרנטית - במובן הזה שמצד אחד אתה מדבר על מכניקה , אנרגיה ואנטומיה - ידע מדעי ללא כל צל של ספק , ומצד שני אתה מתעלם מקיומם של עוד אי אלו ענפים מדעיים בני זמננו ? נשאל מתוך סקרנות , נדב .

imgor

New member
בוקר טוב נדב,

אשמח לענות. רק לא הבנתי מאילו ענפים מדעיים בני זמננו אני מתעלם? משה

נדב פ1

New member
ובכן ,

נתתי לדוגמא את הרפואה המערבית , אשר גורסת פה אחד שפעילות ספורטיבית שרירותית טובה לבריאות - בעוד אתה נתת את דוגמאת בעלי החיים שלא מתאמנים , ומכאן השלכתי גם על הראייה התרופתית אשר היחס שלך אליה עושה רושם של די אניגמטי ( ייתכן ואני טועה ) , אך גולת הכותרת של השאלה בין כה וכה היא הרפואה המערבית , ובייחוד רפואת הספורט המערבית .

חיות לא עושות ספורט, אבל גם לא

נוהגות באוטו ולא לוקחות מעלית. חיות בטבע עןברות קילומטרים כל יום, ברגל. חיות בטבע מתות בגיל צעיר יותא מחיות בגני חיות (במערב). אנשים שחיים (אינדיאנים בדרום אמריקה, בושמנים, אבוריגנים) בטבע בכושר טוב יותר מרוב האנשים במערב. הם גם מתים בגיל הרבה יותר צעיר. אז מה?

Yin

New member
בעלי חיים כן מתאמנים, רק שזה נראה

אחרת. הם מתמתחים, משחקים, נתלים על עצים... יש כאן שני דיונים, האחד על שיטת אימון והשני על משך זמן חיים. לגבי אימונים - אני לא בטוח כמה בעלי חיים ראית שמפתחים שריר כזה או אחר אצלהם ובכל זאת חיה במשקל 30-40 ק"ג יותר חזקה מאדם ששוקל כפול ממנה. ראיתי פעם תחרות משיכת חבל בין אורנגו-טאנגית לבין מרים משקולות, הוא עף כמו טיל. למה? אפשרות לתשובה - בעלי חיים נעים ללא השפעות סוציאליות. כלומר כמו שנולדו, בעוד אנשים מסגלים לעצמם כל מיני הרגלי תנועה (בדרך כלל בגלל השפעות חברתיות) לא נכונים. חיזוק חלקים שונים של הגוף בחדר כושר זו פעולה לא בריאה (אני יודע שיש כאלו שחושבים שכן וכבר דנו בזה...) אין לה שום קשר עם הכח של הגוף השלם. חיזוק שרירי הגוף ותוך כדי כך גם הרפייתם והכל בעבודה של total body workout, זו פעולה הרבה יותר יעילה ומועילה. עדי

imgor

New member
אהלן עד,

כתבת בעלי חיים מתמתחים, משחקים ונתלים על עצים - התכוונת אלי? ומעכשיו אני רציני, לא חשוב מה המחיר. הקשר בין מבנה הגוף ותופעות הכוח -זה לא דבר פשוט וכל כך חד משמעי. חיות אכן מאוד חזקות, אבל... תתבונן בתמונה של אאוגיני סנדוב, כשהוא מרים 2.4 טון, תסתכל על התמונות של יריבו המושבע אלכסנדר זס שהוא מרים כלוב עם פיל, כשהוא סוחב על הכתפיים את סוסו הפצוע (חבל להשאיר, הוא אהב חיות) מרחק של 10 ק"מ, או כשהוא תלוי בכף רגל אחת על טבעת ההתעמלות ומחזיק בשניים פסנטר כנף עם פסנתרנית. עו לא פגשתי קוף שעושה את זה ואם ברצינות אני לא בטוח שתמצא כזה. אני מסכים אתך לגמרי לגבי חיזוק חלקי גוף מבודדים. ISAI הרי עובד על כל הגוף והאימון אשר יכול להמשך שניות בודדות חוזר על עצמו בתדירות גבוהה במהלך כל היום וגן בזמן השינה! מצד אחד זה אימון בלתי פוסק, מצד שני -אני הפסקתי להתאמן בכלל. גם בקשר משך זמן החיים או תוחלת החיים הדברים בכלל לא חד משמעיים. הנה דוגמה - גיל הפסקת הפוריות אצל גברים: אבחזיה, קווקז 70-80 שבט חונזה, פקיסטאן 80-90 שבט וילקבאמבה, אקוודור 90-100 ובנפל - אם גבר מגיע לגיל 40 - דיינו. לא פשוט ולא חד משמעי. משה

dascalu jacob

New member
מי מרים 2.4 טון ? שלח תמונות בבקשה

איפה ראית אדם מרים כלוב עם פיל - אני רוצה לראות בבקשה. מי תיעד את זה ? מתי ?

imgor

New member
סנדוב וכל השאר

הנה זה. לגבי זס וכל שאר האנשים - חפש באתר THE GOLDEN AGE OF IRON MEN או דרך GOOGLE או דרך האתר שלי (באנגלית) www.isai.info ב-LINKS בנוסף היה לי ספר על אלכסנדר זס. נתתי אותו למישהו - ומאז אין לי אותו. שם היו תמונות צילום מהמרשימות שראיתי. משה

imgor לא הגיוני....../images/Emo178.gif

כמה הוא שקל? כי אני אגיד לך משהו..., באימון בצבא הנגמ"ש שלנו לא זז והיינו צריכים משהו שידחוף אותו מאחור....
זה באמת מוזר ... אבל מצד שני אנשים עושים דברים מדהימים...

imgor

New member
הגיון הוא תמיד אישי

שתקפות של תכונות ונסיון אישיים. אולי לך ולי זה לא הגיוני ובכל זאת הגיוני מאוד. אני אישית ראיתי ולמדתי דברים עוד הרבה "פחות הגיוניים". לא זוכר בדיוק כמה סנדוב שקל, אבל נידמה לי שסביבות 80 ק"ג. אלכסנדר זס, הידוע גם כאלכסנדר הקטן ו- AMAZING SAMSON היה 1.67 מ' גובה ושקל כ-70 ק"ג. תמונותיו של זס משקפות מצב גופו "מנופח" ו"ממוסחר". כאשר הוא רק התחיל להופיע הוא היה הרבה יותר "רזה" (מסת השרירים קטנה יותר) ולא פחות חזק. הוא נאלץ להגדיל את מסת השרירים לפי דרישת האמרגנים. כוח זה הנו תוצאה של תרגילים איזומטריים וקרובים אליהם. ב-ISAI זה נקרא NPSE - NATURAL POWER SRETCHING EXERCISES. הם מהווים בסיס ל- NFA- NATURAL FIGHTING ABILITY. אתה יודע איך גילו את הקנשמידט - מתאבק, אלוף העולם, הנקרא "האריה הרוסי"? בבוקר כדי לחלץ עצמות הוא היה מספר פעמים מרים את שור (הבחור היה אז נער כפרי, בן 18 אם אינני טועה). והקנשמידט היה עוד חלש לעומט זס ועוד כמה חבר'ה. משה

imgor

New member
ושכחתי לציין

אלסנדר זס, כמו גם צ'רלס אטלס ואנשים חזקים רבים אחרים לא נולד חזק. בילדותו הוא היה קטן וחלש. קטן הוא נשאר ולגבי החלש... כוח ניתן לפתח למימדים מדהימים. משה

למעלה