שאלה למשה (imgor).

dascalu jacob

New member
עם כל הכבוד הם היו חזקים אבל:

אף אחד לא הרים פילים ולא סוסים. היו שם מפגני כוח של קרקסים שהם ללא ספק רציניים אבל - השיאים של הרמת המשקולות ושל הPOWER LIFTING היום הרבה יותר רציניים. כמובן בעזרתם האדיבה של מעבדות הכימיה. אגב - אימון איזומטרי איננו אימון מומלץ והוא מאוד מאוד מוגבל. לפיתוח כוח מירבי ישנן שיטות אחרות של עבודה מול עומס מירבי ואפילו על מירבי עם זמני התאוששות מאכסימליים בין הסטים.

imgor

New member
תמיד מעניין

ומשכיל לקרוא הערותם של יודעי דבר. במיוחד כאשר הם יותר פסקניים - אז הם גם נכונים יותר. לכל השאר, לאלה שיודעים פחות יהיה אולי מעניין לראות [URL='http://www.bullz-eye.com/pete_sisco/2003/102701.htm']EXPLOSIVE FITNESS[/URL] וזה רק בשליפה מהירה לא כתשובה מעמיקה. יהיה גם מעניין להציץ במאמר מסכם של דר' אנטוניו. משה

bizhar

New member
אלכסנדר זס?

כתוב שהרים סוס קטן אבל איפה כתוב שסחב את סוסו 10 ק"מ? http://www.sandowplus2.co.uk/Zass/zassintro.htm ואיפה הפיל והפסנתר? ומה ההבדל בין פיל לפסנתר? מישהו יודע? אפרופו סנדו. בתמונה הוא נראה מרים אבן עליה כתוב 1500 . זה לא קלוגרם ואפילו לא פאונד. חישוב פשוט מראה שאבן בגודל זה (כחצי מטר מעוקב?) לא תשקול יותר מאשר 300 ק"ג. מכובד מאוד אבל חצי משקל ממה שכתוב. http://www.sandowplus.co.uk/S/sspt/sspt-pract.htm

imgor

New member
כתוב עוד הרבה דברים. תקרא -

זה מעניין, במיוחד עם לקרוא כמו שצריך. בקשר לסנדוב ז"ל - אתה, נראה לי, רגיל לחפש פילים למעלה. וחשוב גם שבתוך התמונה יהיה כתוב הסבר. במקרה זה תועיל בטובך ותוריד את עינייך למטה דווקא, לדף 234 ותקרא מה שכתוב שם ואחר כך עוד הפעם תוריד לדף 235 - תראה את התמונה. בשם מר סנדוב אני מתנצל שעל קובייה הבטון לא כתוב 4800. הוא לא יכל לדעת, המסכן, שזה כל כך חשוב להבנה לקוראי פורום תפוז.

imgor

New member
ערב טוב נדב,

קודם כל - אין לי בעיות עם רפואה ספורטיבית ואני נעזר בחברים מתחום לצורך פיתוח ISAI. שאר הדברים: חדרי כושר - זה פטרון מודרני לבעיית הכושר. לעניות דעתי יש פטרונות יותר נוחים, שמאפשרים לך להתאמן בבית, באוטו ובכלל בכל מקום, ללא מכשירים בכל רגע כמעט. כמובן - אין בשיטה הזאת חתיחות כמו בחדרי כושר, מה לעשות, אין דברים מושלמים. הדברים לא חדשים וידועים היטב לכל משעוסק בתחום. כמובן ידועים לך היטב שמות אלכסנדר זס, סאנדוב, מקסיק, מאטיסק, ויטנבורג, אוטו ארקו ועוד רבים וטובים. כך שכאן אני רק שיפרתי לפי מיטב הבנתי את שיטתם והוספתי אליהם השפעות חיוביות של שיטות אחרות שיתכן שגם ידועות לך לא רע אם אתה עוסק בתחום - שיטת בוטייקו, פרולוב, ווילונס, ויילי, פארק ועוד. בסך הכל הצלחתי למצוא את גרעין המשותף לכולם - וזה למעשה הכל. אגב, אם טעיתי ווחלק מהשיטות שהזכרתי כאן לא ידועות לך - כתוב אלי ואשמח לעזור אם תרצה. נןשא של חיות בר ומה שנעשה אתם אחרי שבוייתו - כבר כתבתי בעבר לגבי השוואות בין זאבים וכלבים. תרופות זה דבר מצויין אבל לגמרי כל כך פשטני ואם תזכור בשיטות שהזכרתי בוודאי תסכים שיש על מה לחשוב. אני אומנם יודע מה זה KALI YUGA וגם מה זה BRAHAMAN ו-ATMAN ושכחתה את PURUSHA - זה בלתי נסלח, אבל חוששני שהאחרים יכולים לא לזכור על מה בדיוק כתבת. אני באמת מעדיף, כל עוד השיחה מתנהלת בפורום, להתבסס על מאגר ידע משותף ככל האפשר. לא הזכרת ואני אוסיף את הנושאים או ליתר הדיוק, מדעים להתייחסות: פיזיאולוגיה, תורת האימון, הטא-יוגה, ויש עוד. אני חושב, שגישתי היא קוהרנטית במידה רצוייה, כמובן כמו תמיד ובכל ישנה מידה מסויימת של אי-קוהרנטיות גם ב- ISAI, אחרת איך נתפתח. ואם כבר הזכרת את הפילוסופיה ההודית , אשתמש במילה משיטת SYAT - JAINA . משה

imgor

New member
אבל לגמרי כל כך פשטני =

אבל לגמרי לא כל כך פשטני

משה שלום

לאחר צפייה וטעימה מצורת האימון של ISAI אוכל לומר מיספר דברים. העניין התאורטי מעניין ודרך המחשבה שונה ממש שאנחנו מכירים אך הרשה לי לומר לך מיספר דברי ביקורת בונה - לדעתי. לפי מה שהבנתי ממך בסיס התנועה ב -ISAI לקוחה מתנועת הליכה בסיסית ולכאורה טבעית אך אתה לא יכול לומר לנו איך "ללכת נכון" או איך "לנהוג בטבעיות" שנכונה לפי תפיסתך. לומר את האמת, היה מאוד קשה להבין את מהות העניין בתרגול שנעשה באימון הפורום ולעניות דעתי, ואמרתי לך גם את זה, היית צריך ללמד אותנו את הבסיס של התנועה לפני הכל ואולי היינו מבינים טוב יותר את המשמעות של העניין. בנוסף אני לא חושב שלא משנה מי זה יהיה, הוא לא יכול לקטול שיטות לחימה אחרות ולקרוא בשמות גנאי (טמטום) לצורות בעיטה נפוצות באומנויות לחימה אחרות שלא בועטות כמו ש -ISAI בועטים - כי הבעיטה חושפת איזורי תורפה כאלה או אחרים. אם היינו יורדים לשורש העניין והייתי מנתח את התנועה כמו שצריך, הייתי מוצא נקודות תורפה לא מעטות כמו שיש בכל אומנות לחימה זו או אחרת כי מושלם אין. אז שוב - זוהי ביקורת בונה להמשך. אני נהניתי לראות משהו חדש ואני מקווה להמשיך לראות אותך מלמד בפעמים הבאות עמית

imgor

New member
שלום עמית

קודם כל תודה ההודעה והתייחסות. היא נעימה לי והיא לעניין. זה לא אומר שאני אסכים אתך, לפחות בחלק מהדברים אני לא אסכים. אני מודע לאי-סימטריות במצב- אני מכיר את מה שאתה עושה יותר טוב ממה שאתה מכיר את שיטתי. התשובות והתגובות: 1. כתבת:מעניין ודרך המחשבה שונה ממש שאנחנו מכירים. התשובה: זה לא זר לא"ל סיניות פנימיות. בחלק מהטקסטים נראה שכאילו הם חשבו ממש איסאית. אם תתעניין - אכתוב לך על מה אני כותב. 2. כתבת:אך הרשה לי לומר לך מיספר דברי ביקורת בונה התשובה: אני רק אוכל להודות לך. תודה ואתה מוזמן כן גם בעתיד. 3.כתבת: בסיס התנועה ב -ISAI לקוחה מתנועת הליכה בסיסית ולכאורה טבעית אך אתה לא יכול לומר לנו איך "ללכת נכון" או איך "לנהוג בטבעיות" שנכונה לפי תפיסתך. התשובה: לא דיברתי על לנהוג בטבעיות באופן כוללני. גדול עלינו. ללכת נכון - זה דבר אחר. אגב לא אני. ישנם מספיק מחקרים בבביומכניקה בנושא ותוכל לנבור בספריות ובאינטרנט - יש הרבה חומר מעניין. בנוסף תוכל למצוא מידע באונ' בן-גוריון, פרופ' רוג'ר נתן. נכון שישנם מודלים נוספים ואחד מהם אני פיתחתי יחד עם מחקרים נוספים בתחום. אבל באמת זה תחום שנחקר ביסודיות רכה. צר לי, אני חושב שאתה לא צודק. 4. כתבת: היית צריך ללמד אותנו את הבסיס של התנועה לפני הכל ואולי היינו מבינים טוב יותר את המשמעות של העניין. התשובה: יתכן. החלטתי הסתמכה על נסיוני והוא, הנסיון, תומך בגישתי. בעבר עשיתי כמו שאתה מציע וזה פחות טוב. סיבות לקשיים בקליטה לדעתי שונות, אך בהחלט אני מחפש כל הזמן איך לשפר. אשמח מאוד לדסקס ולהעזר בנסיונך, אבל דיון בנושא זה אינו מתאים למסגרת הפורום. 5. כתבת: אני לא חושב שלא משנה מי זה יהיה, הוא לא יכול לקטול שיטות לחימה אחרות ולקרוא בשמות גנאי (טמטום) לצורות בעיטה נפוצות באומנויות לחימה אחרות שלא בועטות כמו ש -ISAI בועטים - כי הבעיטה חושפת איזורי תורפה כאלה או אחרים. התשובה: האמת היא שלא זכור לי שהשתמשתי במילה "טימטום" אבל נניח לצורך הדיון שכן. כפי שזכור לי דיברתי דווקא על ביצוע הלא נכון של בעיטה במואי טאי לעומת ביצוע הנכון, שלא חושף מפשעה. אבל אני מעדיף להתנצל אם חס וחלילה אני לא צודק ושלא בכוונה פגעתי במישהו שחושב אחרת. 6.כתבת: אם היינו יורדים לשורש העניין והייתי מנתח את התנועה כמו שצריך, הייתי מוצא נקודות תורפה לא מעטות (הכוונה ל-ISAI -מ.ג.) כמו שיש בכל אומנות לחימה זו או אחרת כי מושלם אין. התשובה: קודם כל לא הקשבת טוב. עוד בהתחלה אמרתי שאני מושלם. ואם ברצינות אז כך: נגעת בעניין הכי אהוב עלי - ניתוח השוואתי של אומנויות לחימה. עשיתי את זה בעבר עם המאסטרים המובילים בתחומים של פנגיינון, קוק-סול, הפקידו, אביר, ג'ו-ג'וטסו, אייקי-ג'טסו, טאי צ'י מסגנונות שונים, באגוא, שינג-אי, שאולינימ, קראטה מסגנונות שונים, מואי-טאי, איגרןף, סגנונות רוסיים ועוד אומנויות חשובות ומעניינות. כולם הוסיפו להבנתי. אני ממשיך לחקור איתם דברים בקביעות גם בהווה. אני שמח ששמת לב על ניקודות תורפה שלא גיליתי עד עכשיו ושגם האחרים לא עלו עליהן. אשמח מאוד לשמוע וללמוד ולצורך כך אתה מוזמן לבקר או, אם יותר נוח לך, אני תמיד מוכן לקפוץ אליך. יתכן והמרוויח הגדול מההדגמה הזאת יהיה דווקא אני. טוב בקשר ל"מושלם" כבר עניתי. אז מכווה לקבל ממך מסר במהרה. משה

משה שלום

את חלק מהמסר שאני אכתוב לך אני ברשותך מפרסם כאן כדי שגם אחרים יפיקו תועלת ממנו. אני חושב שאם מישהו עדיין חושב שמה שהוא עושה הוא הנכון והטוב ביותר ואתה מדגיש זאת ע"י "אני שמח ששמת לב על ניקודות תורפה שלא גיליתי עד עכשיו ושגם האחרים לא עלו עליהן" אני חושב שזאת בעיה לא קטנה בתפיסה הכללית של אומן לחימה. כל אחד משלים עם משהו שחסר לו ושהוא צריך לשים לב אליו. אמרתי שאם היה לי יותר זמן לשים לב לפרטים, בטוח הייתי מוצאאיזו שהיא נקודת תורפה כזו או אחרת כמו שיש לכל שיטה וזה בסדר גמור להבין שלא כל מה שאתה עושה מושלם ותמיד יש מה לשנות, לשפר, לתרגל. אני לא עושה ניתוח השוואתי של אומנויות לחימה, אלא אני למד מה הבעיה בכל אחת וחושב איך ניתן לשפר ולחזק את הצד החלש. ג'ו-ג'יטסו היא אומנות לחימה רבה פנים: קרקע, עמידה, הגנה עצמית, נקודות תורפה, כלי נשק, קרבות מגע מלא. אז אני אומר שג'ו-ג'יטסו היא הטובה ביותר? - לא! אני אומר שבשבילי היא המתאימה ביותר, לצורת המחשבה שלי היא מתאימה וזורמת לי טוב בידיים וברגליים זה הכל. אני מכבד כל אומנות לחימה שהיא גם אם אני לא מסתדר פסיכולוגית או נפשית עם דרך העבודה ולא מעביר ביקורת של מה טוב ומה לא טוב. מואי תאי היא שיטת לחימה שהדגל שלה הוא בעוצמת הבעיטות והמכות עם הידיים ולכן עם כל הכבוד אני לא חושב שמישהו מאיתנו יכול להעביר ביקורת על תצורה הבעיטה אם נכונה או לא - שורה תחתונה זה עובד חזק מאוד! אני עדיין לא קיבלתי בעיטה לאשכים כשבעטתי בעיטת מגל נמוכה לכיוון הארבע ראשי של בן זוג האימונים שלי או יריב זה או אחרת וגם לא נשברה לי הרגל או נפצעה עמוקות כדיבריך כי היריב בלם לא את הבעיטה עם הנעל וקרע לי את העור, הבשר עד כדי שבירת העצם. בקיצור משה. אני מכבד אותך על מיפעל חייך בחקר התנועה והמשך כך ושים לב לנקודות שדיברתי עליהן. בברכה עמית

imgor

New member
עמית שלום

את החלק מהמסר אשר פרסמת כאן ראיתי, אבל לא ראיתי שום חלק אחר, למרות הרמז שכתבת לי דברים נוספים שאחרים לא ראו. בנוגע לרשות לא שאלת ולכן לא קיבלת, אם כי אתה יכול מצדי לכתוב באופן גלוי. או שהוספת את המשפט בשביל יופי? לא חשוב. אתה טוען שאמרתי שאני חושב שאומנות שפיתחתי היא-היא הטובה בעולם? על סמך משפט שציטת? מה הקשר בכלל? הקשר הוא אחד והנה הוא: אם אתה אומר לי שבטוח תמצא ניקודות תורפה אם תשקיע קצת זמן אזי אני מבין שבוודאי אתה כבר ראית אי-אלו פגמים. אחרת כאילו אמרת " יש בזה פגמים, למרות שאני לא ראיתי כלום ולא הבנתי כלום". משפט מסוג זה, אפילו אם הוא נכון ככל שיהיה חסר ערך לחלוטין ואין בו כלום. זה כאילו לומר : זה גם לא טוב כי הוא לא יכול להיות טוב. ראית בסך הכל תנועה אחת אותה הצלחת לבצע איך שהצלחת. ומייד הודעת ברבים שתוכל למצוא בשיטה הרבה פגמים וניקודות תורפה. ועוד פרסמת את הדברים שגם האחרים ידעו שיש לך מה לומר. היתכן שאני, למשל, אחרי שראיתי א"ל חדשה לי לגמרי הייתי מוצא משפט שבטח יש בה ניקודות תורפה רבות? במיוחד אחרי שיעור אחד בו ראיתי מעט מאוד וזה עוד בלשון המעטה? אני אישית הייתי חושב שאפילו לחשוב כך זה לא הולם ולא חכם. אני מציע גם לך לא לחשוב אחרת. בקיצור התייחסתי למה שכתבת ברצינות ולא כלנסיון להטיל דופי. חבל שטעיתי. בקשר למואי טאי - אתה לא קראת את מה שכתבתי? או שאתה עונה למישהו אחר אולי? כתבתי על " ביצוע הלא נכון של בעיטה במואי טאי לעומת ביצוע הנכון, שלא חושף מפשעה ". מה הקפיצות האלו, מה אתה מנסה לתקוף אותי כשמדברים אתך יפה? מה הקשר בין הטענה שבעיטה עובדת חזק וזה שאמרתי שב-ISAI לא סופגים בעיטה על שוק כיוון שהנעל של היריב יכולה לגרום נזק חמור? מה הקשר בין עובדה זאת למואי טאי בו עובדים יחפים וזה מה שאמרתי בשיעור? יום זריקת הרפש היום? אתה חושב ברצינות שזה תפקידך ללמד אותי איך לחשוב? ואת האחרים - ללמד על דוגמתי שיראו איך לא חושבים? בתגובה להודעה יפה וידידותית שפרסמתי, בתגובה להזמנה לבקר ולעבוד ביחד כתבת הודעה מזדקרת בכל קוץ שמצאת אצלך במלתחה, כאילו שאתה קיפוד שהפשיטו אותו. מצאת זירת קרבות חדשה בפורום? חבל, מאוד חבל. תרגיע, תאמין לי שקרבות כאלו לא לעניין ומשיגים תוצאה בדיוק הפוכה. לילה טוב וסגרנו את העניין.

חבל שלא הבנת את מה שכתבתי לך משה

לא התכוונתי לפגוע בך או משהו כזה ואם אתה חושב שזו זריקת רפש אז אני מצטער אבל לא. אני לא חושב שהקוראים חשו בזירת קרב. האמן לי שאין לי שום עניין לריב או להכנס לזה בכלל. ואני מצטער שבכלל העליתי את דעתי המיקצועית...

imgor

New member
אז גם אני מצטער אם הבנתי אותך

לא נכון. ואני מחדש את הזמנתי. משה

zoti

New member
מעניין אותי לדעת מהי הביקורת שלך

על צורת הבעיטה במואי תאי.

למעלה