שאלה למר TARO

taro

New member
לא אמרתי שאני קובע

הלוחמנות שנושבת ממכם, כאילו אתם מחפשים אוייבים, מתחילה להפחיד. אני לא קובע, שאלתי במה הוא יהודי. והוא עדיין לא ענה לי, אגב. גם אתה לא. אתם רק מתחמקים ומנסים לעלוב עלבונות חסרי תחכום כמו להשוות ביני לבין בע"ח (תרבות דיבור? כבר אמרנו? או שרק מדתיים אתם מצפים לזה?) יהודי טוב יכול להיות רק יהודי דתי. אין ביטוי "בריטי טוב", אלא אם כן אתה מתייחס למילוי חובתו כאזרח, ואזי יש "ישראלי טוב". יהודי טוב הוא ביטוי שקשור רק לדת, ואין לו משמעות מחוץ לה. שמענו הרבה על המראה שלכם. אולי כדאי שתציצו בה אתם: אנשים שמשווים אחרים לחיות, שמשתמשים בביטויים הנאצים "דם נידף ברוח", שעושים ציד מכשפות אחרי אנשים שלא רוצים לשפוך דם, שמשתמשים בשפה המקסימה "משהו לא בסדר במוח שלך", ועוד פנינים רבות. טוב לדעת שזה העתיד של הציונות. כל מה שחסר הוא שתשנו את הגדרת ישראל למדינה עברית-ציונית, כדי שסוף סוף העולם יפסיק להדביק ביהדות את האלימות שדבקה בה בגלל התנועה הזו.

freeonly

New member
נמק הסבר ופרט

"כופר במסורת" אינו ביטוי שפירושו העברי-מילוני פשוט. יכולים להיות לו מספר פירושים (שלא לדבר על הדימוי השלילי של המושג ´כופר´ ללא קשר לפירושו). פירוש א´: מתכחש לעובדות היסטוריות ידועות. לפי פירוש זה דווקא היהודי הדתי הוא "כופר במסורת". פירוש ב´: אינו מאמין בנכונותם ההיסטורית של חלק מהסיפורים המהווים חלק מהפולקלור היהודי. לפי פירוש זה אני למשל במפורש "כופר במסורת", אבל לפי אותו פירוש יש לי סיבות מדעיות טובות לכך, ומי שאינו "כופר" כמוני הרינו מתכחש לאותן סיבות מדעיות. פירוש ג´: אינו מקיים ציוויים הילכתיים עתיקים: שוב לפי פירוש זה אני במפורש "כופר במסורת", אבל אין בכך כל רע היות שצווים אלה אינם מחייבים אותי, לא חוקית ולא מוסרית. פירוש ד´: אינו מקיים מנהגים אתניים עתיקים (שאינם כרוכים בציוויים דווקא). שוב, לפי פירוש זה אני למשל לפעמים "כופר במסורת", אבל שוב, אין בכך כל דבר שלילי, כיוון שמנהגים כשמם כן הם, ואם הם אינם נהוגים עלי, הרי שחדלו להיות "מנהגים" והפכו להיות סוג של "פולקלור". שורה תחתונה: כפירה במסורת במקרה "הרע" היא חסרת גוון שלילי או חיובי. במקרה הטוב היא חיובית בעליל. חשוב להדגיש שאין בכל זה ולא כלום עם *לימוד* המסורת, תולדותיה וגווניה, שזה דבר שדתיים רבים (וחרדים במיוחד) מקדישים לו משמעותית פחות מאשר חוקרים "חילוניים".

taro

New member
השקפתי זהה לזרמים

ה"מתנגדים" בקרב האורתודוכסיה היהודית (להוציא נטורי קרתא והעדה החרדית הירושלמית). עם זאת, אני לא שונה מגוי נוצרי שהחל להתעניין ביהדות, וככזה אני מחוייב בשבע מצוות בני נוח, אם כי השאיפה היא לחזור בתשובה.

אבקש סליחתך. נדרשת לי הבהרה

תודה על תשובתך ואנא סלח על כי אני נזקק להסבר נוסף. לא הבנתי אם אכן אתה ממש "גוי נוצרי שהחל להתעניין ביהדות" (כדבריך: ש"אינך שונה ממנו" כלאמר אתה זהה לו) או שיהודי אתה הנראה בעיני עצמו כ"גוי נוצרי" ואם כך - מדוע אתה נראה לעצמך ככזה? סלח נא על החקרנות, אבל דבריך אלה טורדים את מנוחתי.

taro

New member
אני גוי

משום שהגדרתי את עצמי כגוי, והגדרת יהודי (מבחינה דתית) הינה אדם הנולד לאם יהודיה ולא בן דת אחרת, וכיוון שהצהרתי על עצמי כאתאיסט גאה, הריני לא יהודי יותר. מבחינה תרבותית הייתי ציוני, משמע, בעל תרבות יוונית-רומית, ובעל מנטליות גרמנית-רומנטית, ולכן גם מבחינת פאן זה אינני יהודי. אינני מאמין בדם יהודי, אם כבר דם עברי, אבל זה לא רלוונטי. נותרי היה סתם דוגמא. יכולתי לטעון גם מוסלמי, בודהיסט, או סתם עובד אלילים.

taro

New member
וודאי שמותר

אני לא מאיים עליך, נכון? השאלה היא למה לך, או לחילופין - על מה?

האם אתה לועג לי? מדוע?

לפי דבריך אתה לא-יהודי ("גוי", "אתיאיסט") לא-ציוני ("הייתי ציוני", "השקפתי כהשקפת החרדים המתנגדים") הרואה עצמו חייב בשבע מצוות בני נוח ושאיפתו לחזור בתשובה. והרי כל זה בלתי הגיוני. אם (בכל זאת) יהודי אתה - מה עניין שבע מצוות ב"נ? ואם גוי אתה - מה עניין חזרה בתשובה? אני חושש שאתה מתחכם איתי ואינני מבין מדוע. אם אינך רוצה להשיב אל תשיב, אבל אם תשיב לפחות השב דבר דבור על אופניו. תודה.

אנדרי ז

New member
טעות בידך

בכך שאתה מנסה להבין את ההיגיון העקום של מר טארו. ותיקים ממך בפורום ניסו ונכשלו כישלון חרוץ. סמוך עליי שהוא לא מתחכם איתך. כך נראות תמיד התשובות שלו.

taro

New member
חלילה

אינני לועג לך כלל ואני מצטער אם לא הבנת אותי. אני יהודי כיוון שאני חש כך, אך שלא כמו אנשים רבים שטוענים שהם חשים יהודים מכורח הדם, אני חש יהודי מכורח התרבות והרצון "להתגייר". כמובן שתהליך הגיור הוא בלתי אפשרי במצבי (נוכח העובדה שנמולתי, עברתי בר מצווה וכו´), ולכן מה שנותר הוא החזרה בתשובה. מצוות בני נוח חלות על כל אדם לפי היהדות, ואני מחוייב להן באופן בסיסי, גם אם עדיין לא גויירתי/חזרתי בתשובה. אגב, אני גוי משום שנטשתי את האמונה היהודית ("ולא בן דת אחרת"). גם גוי יכול להתעניין ביהדות, לא חסרים נוצרים ש"ערקו" לחיקה.

אני חושש שהבנתי...

אבוי, לא את טיעוניך אלא אותך. קצת קשה לעקוב אחרי הגדרותיו של מי שפותח הודעה (בת פחות ממאה מילים) במילים "אני יהודי כיוון ש..." ומסיים אותה במילים "אני גוי משום ש...". והנה נפתוליך, הרבה יותר מנימוקיך, מעידים עליך שיהודי כשר אתה... (ואל נא תחשוב לי לחטא עם אוסיף: וגם מבולבל לא מעט). תודה רבה על תשובותיך. אני מקווה שתמצא מנוחה לנפשך.

taro

New member
גוי הינה מילה דתית

ומבחינה דתית אני אכן גוי. יהודי היא תרבות, כשם שיש יהודים חילונים. האין תנועת ההשכלה, הבונד וכו´ נתפסו כגויים בעיני הדת, אך עדיין היו בעלי תרבות יהודית? ואינני יהודי כשר, יהודי כשר מקיים תרי"ג מצוות.

taro

New member
הבהרה קלה

המילה גוי יכולה להתקיים גם בשיח חילוני, אולם אז משמעה הוא פשוט "עם", ולפי הגדרה זו כל אדם הוא בעצם חלק מגוי. המשמעות של המילה הזו כ"לא יהודי" מתקיימת רק בשיח דתי, ולכן מבחינה דתית אינני יהודי כי אם גוי, משום שהגדרתי עצמי כך, ומשום שאינני מקיים תרי"ג מצוות.

טל קר

New member
עוד פעם השטות הזו של תריג מצוות?

בחיים לא תוכל לקיים תריג מצוות. חלק מהתריג קשורות לנהלי בית דין, ולהתנהגות של המלך ולכהנים. מכיון שכבר שמתי לך את הקישור לפרויקט תריג המצוות של אתר חופש כבר מספר פעמים בעבר הפעם אם תרצה לעין בו חפש אותו בעצמך.

taro

New member
עוד פעם "עוד פעם"?

את ממש לומדת את הקישורים של אתר חופש, מה? כפי שאמר לך כבר אגנסט, אין זה משנה אם את יכולה לקיים את המצווה בפועל או לא. אם את רוצה מצוות בפועל, אזי קיימות הרבה יותר מ-613 מצוות, למשל מצוות ההלכה. ואין צורך לעיין בקישורי אתר פורום לתרי"ג מצוות. אותן מצוות מפוזרות בכל התנ"ך, ואתר פורום לא טרח להביא את הרעיון שעמד מאחורי עריכתן, כמו גם את הפרשנויות שנלוות אליהן. לא חבל על העבודה?

למעלה