שאלה למר TARO

שאלה למר TARO

קראתי בעניין את הודעותיך באתר. ארשה לעצמי לשאול אותך: באחת ההודעות אתה מגדיר את השקפותיך ואומר "ובתקופה מסויימת הכרזתי על עצמי כציוני כופר ואתאיסט, וכשכזה, אני נחשב לגוי המתעניין ביהדות." אבקש לדעת, ברשותך, איך, מבחינת ההשקפה, אתה מגדיר את עצמך היום? ועל תשובתך אודה מאד.

אנדרי ז

New member
למה כופר?

אם הוא באמת הגדיר את עצמו כאתאיסט באותה תקופה, לא ייתכן שהוא גם קרא לעצמו "כופר". יש פה הנחה שיש בכלל במה לכפור, וככלל כפירה זו מילה עם קונוטציות שליליות. אני לא מגדיר את עצמי "כופר", כי אין לי במה לכפור.

taro

New member
אתה כופר במסורת

כמו שאדם יכול לכפור באשמה, גם אם הוא לא לא בצע עבירה.

אנדרי ז

New member
לא מדוייק

אדם כופר באשמה רק לאחר שיוחסה לו אותה אשמה. אני לא מייחס לעצמי שום שייכות דתית שאני יכול לכפור בה.

taro

New member
ברגע בו אתה

עובר ברית מילה, בר מצווה, וכמו כן משייך עצמך לעם היהודית, שמשך 2000 שנה הוגדר על ידי דתו ותרבותו ורק בחמישים השנים האחרונות הוגדר רשמית על ידי רבע מבניו כדם וגזע, אתה נחשב ככופר במסורת, בתרבות ובדת, אם אינך מקבל אותן.

אנדרי ז

New member
בוא אני אזעזע אותך

ברית מילה עברתי רק בגיל 10 לקראת העלייה לארץ, וגם אז בבי"ח גויי לחלוטין, וכמובן בלי שום רב ובהרדמה כללית. ובזמן האחרון גם למדתי להצטער על עצם המעשה. ולגבי הבר-מצווה אני אפתיע אותך עוד יותר: מעולם לא עשיתי בר-מצווה כי לא רציתי לעשות. כבר אז חשתי דחייה כלפי טקסים דתיים. אני מגדיר את עצמי כמשתייך לעם היהודי ותו לא, ואני מציע שלא תחליט אתה בשבילי איך אני צריך להגדיר את עצמי.

taro

New member
אתה יהודי לא פחות משאתה צרפתי

למה שלא תגדיר את עצמך כבר כצרפתי? ככה לפחות לא ישבו לך דוסים על הוריד.

ושתי

New member
ובמה אתה יהודי?

מה הקשקוש הבלתי פוסק הזה שלך? לכל דבר של מישהו אתה חייב להשיב? כבר אין לך מה לעשות בחיים? האם אתה אברך שניזון כטפיל על חשבון הציבור החילוני? מדוע שאנדרי יגדיר עצמו צרפתי? במה אתה יהודי? עבודת אלילים כשלך מבצע כל נוצרי או מוסלמי, ששלושתכם מאמינים באותו אל! לדידי תכריז על עצמך בן לשבט הטארו, ו"ככה לפחות לא ישבו לך חילונים על הזנב".

taro

New member
בזה שאני חש קרבה

לתרבות היהודית (שהוא, כפי שציין חש גאווה להשליך לתרבות ההסטוריה), בכך שאני מאמין באלוהי היהדות (שהוא טוען שהוא פיקציה), ובכך שאני חש הזדהות עם ההסטוריה היהודית, זו שהוא קורא לה פאסיבית עלובה. ואגב, גם אז אני עדיין לא יהודי כשר. שיגדיר את עצמו איך שהוא רוצה, אני פשוט לא מבין מה יהודי בו. מה, הגזע?

אז מה עניין צרפתי לכאן?

אתה ואנדרי ואני יהודים כשרים וטובים, שכן אנחנו חשים אותן תחושות, חוץ מ"אלוהי היהודים". כאן יש לך בעיה, משום שאותו אל הוא גם האל של מיליארד נוצרים ושני מיליארד מוסלמים. אתה במיעוט מזהיר! אבל אתה יהודי, וגם אנדרי, וגם אני. לא יעזור לך כלום. והצרפתי - צרפתי. גם הפאקט הזה הוא עובדה.

taro

New member
אני לא יהודי כשר

וגם לא אתה וגם לא אנדרי, שכן יהודי כשר הינה הגדרה דתית, ורק מי שמקיים תרי"ג מצוות הינו יהודי כשר. בקשר אליך אני לא יודע, אבל אנדרי היה שמח לזרוק את התרבות היהודית לפח הזבל של ההסטוריה. מה נשאר לו חוץ מזה? אוהד, בוא נגדיל ראש. אני לא פרוטסטנט ולא פנתאיסט, כשאני אומר אל אני מתכוון לכל המסורת היהודית הקלאסית. ומה גרם לאנדרי לראות עצמו כיהודי ולא כצרפתי?

אנדרי ז

New member
כל הכבוד ליהודי המושלם טארו

השב אלינו בשבת קודש... אומר בפעם האחרונה שעליך להוכיח שאמרתי שאני רוצה לזרוק את כל התרבות היהודית לפח. לפני שתביא את ההוכחה הזאת אתה מוזמן לעוף לי אחת ולתמיד מהפנים, כי עם מוציאי דיבה גם אני לא אוהב לדבר.

taro

New member
לא אמרתי שאני יהודי כשר

אמרתי שאני מזדהה עם התרבות היהודית ועם הדת היהודית. כפי שאמרתי - לך לת´רד שפתחה ג´ינג´ית, "מי באמת משתמט מהצבא" וחפש את תגובתך שם (אגנסט עוד הגיב ואמר לך - "ודאי שאתה גאה להתכחש לה"). כמובן שתתחיל להתחמק ולהגיד שלא זו תרבות יהודית, וכמו תמיד לא תגיד מהי תרבות יהודית. תרבות יהודית היא תרבות פאסיבית, תרבות של למידה לשם למידה. אפשר גם להגיד שהיא מתבססת על טקסים, אותם אתה שונא לא פחות. מה אם כן נשאר לך מהתרבות היהודית?! השפה העברית?! נו באמת. אגב, השפה הנהדרת שלך מפתיעה אותי כל פעם מחדש.

אנדרי ז

New member
חפש את תגובתי להוצאת הדיבה שלך

אתה תמצא אותה בקלות באחת מהודעותיי מהיום. יש שם ציטוטים מלאים של מה שאמרתי, אז אתה יכול להצטדק עד מחרתיים. אתה מוציא דיבה ומקומך לא איתנו פה בפורום. בזה סיימתי את שיחותיי איתך ואת התעניינותי בקיומך.

taro

New member
חפשתי ומצאתי

תגובה אחת הכילה את הציטוטים הלא נכונים, והשניה הכילה שמיניות באוויר, כשטענת שאינך שונא את *כל* התרבות היהודית, אלא רק פאנים מסויימים בה, בלי שתסביר מהם הפאנים האחרים. הדבר דומה לכך שאני אומר שאינני שונא את כל התנועה הציונית, רק את חזונה לתקן את העם היהודי, את הנישטאניות שלה, את הלאומיות, החילוניות, הניציות, הרומנטיקה, המודרניזם שלה, וכל מה שבעצם מייצג את התנועה הציונית. מה נשאר? הג´ל שאנשיה שמו בשיער?

freeonly

New member
יותר טעויות ממילים

ברית מילה אדם עובר (בדרך כלל) ללא הסכמתו וללא הבנתו במה מדובר כלל. "בר-מצווה" בעם היהודי הנוכחי, למעט מיגזרים דתיים מסוימים, הוא חגיגה סימלית בעלת אופי משפחתי שמוצאה בציווים יהודיים עתיקים לפיהם בגיל שלוש-עשרה שנים חלה על הנער החובה לקיים את ציוויי הדת השונים. גם אני חגגתי לבני חגיגת "בר מצווה" משפחתית, ללא כל קשר לציווי עתיק כלשהו. העם היהודי קיים יותר מ 2000 שנה ( כ 3000) ובמשך אותה תקופה עבר גילגולים רבים, כולל בדתו ובאמנותו.

taro

New member
לא הבנת

ברית מילה ובר מצווה לא הופכים אדם ליהודי בעיני, גם נוצרים מלים לעיתים את ילדיהם, וגם אתאיסטים עורכים ברי מצוות מאיזו סיבה לאומנית של קשר הסטורי אדוק עם עמם. אבל זו בדיוק הסיבה שהזכרתי את הדברים האלו, שכן יש אנשים שטוענים שהם יהודים מעצם הטקסים האלו, הגם שהם ריקים מתוכן בעינם.

freeonly

New member
ייתכן

המילה "יהודי" נושאת יותר מהגדרה אחת, וחלקן של הגדרות אלה שונות מהותית זו מזו. טקסים, כעקרון, אינם הופכים אדם ליהודי כמעט לפי אחת מאותן הגדרות, אבל חלקם של טקסים אלה קשורים אצל אחדים בקשר הדוק במילוי פקודה אלוהית כלשהי. אם אינני טועה (וזה מידע כללי בלבד, לא מוסמך) אזי טקסים מסוימים בדתות מסוימות נחשבות בעיני מאמינים מסוימים כמעין "מתג" שהופך אדם לבן אותה דת - משהו כמו הטבלה בנצרות. אגב הייתי מסתייג מהתיאור "סיבה לאומנית" כתיאור כללי לסחבה בשמה עורכים "אתיאיסטים" (מה שזה לא יהיה) ברי מצוות. הייתי יותר מתאר זאת כסיבה פולקלוריסטית. "מנהג" אם תירצה (בניגוד לציווי).

taro

New member
אין לי בעיה שאדם יגדיר עצמו יהודי

הוא יכול להגדיר את עצמו גם פרה אם הוא רוצה, השאלה למה לו לעשות זאת, ועל מה הוא מבסס זאת. לא הגדרתי אתאיסט כלאומני, הגדרתי את המוסרת ככזו.

לא אתה קבע ליהודי את זהותו

כשם שאני לא אקבע את זהותך. היחס שלך לבני אדם, כפי שמתבטא במשפט הראשון שלך כאן, שם אותך במקום מאד מסויים ברישום בעלי החיים, ואינני מתכוון לקרבת בני אנוש. מותר לאדם להביע דעה ועמדה נוגדים לשלך, גם באמונה הקדושה לך כל כך, ולך אין רשות להעליב אותו בשל כך או בשל הסברה שלך שהוא איננו יהודי טוב דיו עבורך. לא כל הטיעונים בפורום, כולל שלי, הם כליל השלימות. אבל להעליב ולפגוע כפי שאתה עושה - זה מחוץ למשחק. וכבר נאמר לך: הפורום הוא מראה. הסתכל בפורום וראה מי אתה. את המילה שמתאימה לך אני מעדיף שלא לכתוב כאן.

למעלה