שאלה למקצוענים

שאלה למקצוענים

אני גם אוהבת דייג..אפילו מאוד רק לא מקצוענית ,אז להלן השאלה הבאה. כשאני דגה ברולר החוט 0.45 נתפס למטה מתחת לרולר ניסתי להחליף חוט,וחיזקתי,אבל כל פעם אותה תופעה מעצבנת שממש מתחילה להרוס לי את הרולר שעלה גם הרבה:( מי שיכול לעזור אשמח שבת נעימה

לא יודע איזה רולר יש לך.

אבל לדעתי יש לך בעיה כזאת: לחוט יש זכרון מאד גבוה. שבמהלך הזריקה הרבה ממנו יוצא.(אלסטיות גבוה מאד). (להחליף חוט). בכל אופן במצב כזה את צריכה לזרוק את הפתיון. ולפני שאת מתחילה לסובב את הידית להוציא עוד כמה מטרים מהשפולה ידנית . ולאחר מכן לסגור את הטבעת ולהתחיל לסובב. תבדקי תמיד שלפני שאת מתחילה לסובב את הידית שהחוט מתוח מספיק ונמצא במקום הנכון על הטבעת. בהצלחה בכבוד רב אמיר

tosti

New member
אני לא איזה מבין גדול,

אבל לדעתי את צריכה שאת מחזירה את החוט שיהיה מתוח. את עושה את זה על ידי זה שאת שמה את האצבע כמה סנטימטרים מעל הרולר שהחוט היה תפוס בין המקל לאצבע שלך. ואז שאת מגלגלת חוט הוא תמיד יכנס לרולר מתוח....

תודה

אנסה בפעם הבאה שאצא לדוג תודה

תשובה .

לתקלה זו יש כמה סיבות . 1. חוט עבה מידי ,ביחס לקיבולת הרולר .בנתונים הרשומים על הרולר ,מצויין עובי החוטים בהם ניתן למלא את הרולר והאורך. עכשיו תראי , כדי לתפוס כמה סרדינים גמדיים בדייג פיתיונות רגיל ,אין שום סיבה לשים 0.45 . מספיק 0.35 גג כמות 2.כמות חוט גדולה מידי. אין צורך למלא חוט עד לקצה שפתי השפולה של הרולר , כאן מתחילים הפלומטרים . 3, אי הקפדה על על מתיחות החוט בעת האיסוף(דבר היכול לנבוע גם משימוש במשקולת קטנה מידי ) , לכן הוא לא מסתדר טוב על התוף (שפולה ), ובעת הזריקה הבאה , העסק מתבלגן . 4. זריקה לא הכי נכונה . 5.גילגול איטי מידי בזמן האיסוף ,בעת שיש זרמים לכיוון החוף הדוחפים את המשקולת ,דבר הגורם לריפיון של החוט . במצב כזה יש להגביר מעט את קצב הגילגול ,על מנת לשמור שישאר מתוח , ויסתדר בצורה שווה ואחידה על התוף .

הבעיה שזה לא כל כך סרדינים

קרפיונם בערך 4 ק"ג ובורי ק"ג לפעמים גם מושטים 500 ומעלה לכן אני עובדת עם חוט 0.45 אם יהי צורך אקנה רולר מתאים יותר ותודה על העזרה:)

תמונה של הבת שלי עם השלל

לא כל כך חוכמה להוציא כאלה דגים במקומות נוחים לדייג כמו ניר דוד למרות שזה לא פראק דייג,הדייג נוח וקל יחסית. הם אוכלים כמעט הכל

tosti

New member
סתם שתדעי לגבי המשקלים

הקרפיון בתמונה נראה קצת רחוק מ 4 קילו כמו שכתבת קודם... רק שתדעי, לא כדי לרדת עליך או משהו....

זה לא קרפיון 4 קילו ,אלא 14 קילו ,והבורי ,

בסביבות ה6 קילו , זה נקרא אצלך לא מקצוענית ? מקצוענית ביותר .מה יכול להיות יותר מקצועני מזה לאמא ולבת ?

לXקי

New member
היי

איפה את דגה בניר דוד? אני גר ברמת צבי, ממש קרוב אלייך אם תרצי אפשר להיפגש ליום רענון ציוד

אם כבר מעלים תמונות ,מה הטעם בהסתרת

הפנים ? כולנו ראינו קרפיונים וכולנו יודעים את מראהו של הבורי , תמונה מלאה זה יותר נחמד .

aegent1

New member
מחקר משקלים

אגב, הדגים בתמונות לעיל הם בטווח משקל של 185-480 גרם ,לעיונכם עבודת מחקר בנושא הטעות האופטית הנפוצה בן גודלו הפיזי של הדג והרשמים שנותרו במוח ובשרירים כנגד הכוח שהפעיל מנגד בעת מהוצאתו מהמיים לבן משקלו האמיתי. כלומר יש פער של 200-1000 אחוזים בן הכוח שמפעיל הדג על החוט והדייג ובן משקלו בפועל, הפערים גדלים ככל שנסיונו של הדייג הולך וקטן..

למעלה