שאלה למפתחים

tenen

New member
כל דבר צריך לעשות בגדר הסביר

טכנולוגיה שלא עבדתי בה חצי שנה אני לא מכניס לקורות חיים.
אני לא אסתיר טכנולוגיה כי עבדתי איתה רק שנה ויש דברים שאני לא יודע, אבל חצי שנה נראה לי המינימום הסביר לפני שאני מכניס משהו לקורות החיים.
&nbsp
&nbsp

hadooper

New member
אני חושב שעדיף פשוט לכתוב בקו"ח "אני זבל של מתכנת"

ואז סיכוי לא רע למצוא עבודה עם אנשים לא מוכשרים.

zaske

New member
לא מסכים

עבדתי עם הייברנייט 4 שנים, כולל חפירה בקישקעס ותאמין לי, עשיתי הרבה יותר מה80 אחוז המקרים הממוצעים של הייברנייט
(אגב, יש לי ביקורת רבה מאוד על הייברנייט, אבל מה לעשות , הדבר הזה עדיין פופולרי. אם *אני* הייתי צריך לכתוב מוצר ב Java מאפס היום, לא הייתי משתמש בהייברנייט, אבל זה סיפור אחר).
הקיצור, 5 שנים בערך לא עבדתי בהייברנייט, ועכשיו אני עובד שוב.
אתה חושב ששכחתי דברים?
תחשוב שוב.
אני גם פתרתי כמה באגים שהחבר'ה המנוסים בחברה לא פתרו, לא כי הם פחות טובים ממני או יותר טובים, כי פשוט ככה קרה.
כנראה שהידע החלוד (או שלא) שיש לי בהיירבנייט בצרוף קצת חשיבה לוגית ומזל ב stackoveflow הביא אותי לתשובה.

hadooper

New member
גם אותי מפליא שעוד משתמשים בימנו ב JPA ו HBN...

כנראה שלמרות שזו מילה גסה אצל הרבה מפתחי תשתיות, זה עדיין לא מונע מארגונים בימינו להמשיך לאמץ את זה...

tenen

New member
התכוונתי חצי שנה במצטבר ולא בחצי שנה האחרונה

כמובן שאני לא עובד כל הזמן עם כל טכנולוגיה שהכרתי...

GuestOfHonor

New member
השיא שלי הוא שבוע

אבל אנחנו מדברים על שפת פיתוח וסביבת פיתוח שהיכרתי (גם אם לימדתי את עצמי הרבה מחדש בחודשים הראשונים בעבודה), ועל קוד יחסית ממוקד שהחיבור שלו לקוד הקיים לא היה קשה (לדעתי).

כמו שאמרו לך פה, לגיטימי להרים דגל לגבי הערכת זמנים לחוצה, גם אם אתה חדש בצוות ווותיק בתעשיה. הייתי מעלה דאגה כזאת באופן מאוד דיפלומטי, אבל עדיין מעלה אותה.

מקום שלא סלחני ותומך בעובדים חדשים (וותיקים ותותחים ככל שיהיו) הוא turn off רציני מבחינתי באופן אישי. מטרתן של משימות ראשונות היא ללמד, וקצבי למידה משתנים מאדם לאדם.

הייתי לוקח את האתגר ומנסה לעמוד בו, ואפשר לדבר בזכות "זריקה למים", אבל אם זאת מגמה שנמשכת אני בטח הייתי מתחיל לפזול החוצה.

selalerer

New member
סבבה, העלית את החששות שלך שזה לא ריאלי, עכשיו תעבוד.

תצליח, תצליח. לא תצליח, אל תילחץ. תסביר מה עשית ולמה זה לקח לך את הזמן שזה לקח. משם, או שיסבירו לך שהכיוון שהתקדמת איתו הוא בכלל לא מה שהתכוונו, יתקנו אותך, ואז זה יראה ריאלי, או שיבינו שמה שביקשו באמת לא סביר, או שיהיו קצת מאוכזבים.
&nbsp
גם אם יהיו מאוכזבים, כל מה שאתה יכול לעשות זה המיטב שלך. רק אל תכשיל את עצמך במחשבות לא מועילות ואם אתה מתכנת טוב בהמשך המצב ישתפר.

הפרבולה

New member
אני לא מבין מה אתה עושה כזה רעש

תתחיל לעבוד ומה שתספיק תספיק. הרי לא תדע באמת כמה זמן יקח לך לבצע את המשימה אם לא תבצע אותה.
אם אחרי יומיים תספיק לעשות נגיד חצי טסט אז לא נורא, תגיד שזה מה שהספקתה ואתה צריך עוד יום ימיים שבוע שבועיים חדשיים.... , בכל אופן אחרי שתתחיל לעשות סביר תהיה לך הערכה יותר טובה כמה זמן יקח לך להשלים את המשימה .

מעוין

New member
תודה על התגובות

ככה - מעדיף לאיות ראש לאריות, בשביל זה מתחילים בלהיות זנב...
יופי שמח לדעת שזה לא אני, כנראה שהוא באמת קצת מוטרף, והקוד שם לדעתי קצת מקשה על הכל - אין תעוד, אין DI, והכל Event Driven בלי שום פטרן... יש בלי סוף שימוש בגלובל סטייטים שמוחבאים עמוק בפונקציות ככה שעושים טסט צריך לדאוג שהם במצב הנכון לטסט אחרת זה כושל.

לפני שהגעתי השקעתי שבועות בשיפור ה WCF שלי, כי זה מה שהצוות שלי עושה, רק כמו שכתבתי בשבוע הראשון סיפרו לי שעלי ללמוד דוקא WPF...

ואני מאד הייתי שמח לעבוד במקירוסופט, אני לא יודע מה יש פה בארץ אבל יש בחברה כמה מפתחים מאד חזקים ומקצועים וזה כמובן C#, לצערי הם חזרו אליי אחריי שכבר סגרתי.

מעוין

New member
עדכון

טוב, עבר בשלום...
הבוס שלי כמובן לא הודה בטעות ולא התנצל, בזמן שהסברתי והראתי לא את היקף העבודה וכמה זה לא ראלי, הוא רק ציין שאין לי מה לדאוג, זה יכנס לספרינט הבא, ואז יהיה זמן לסיים ובנוסף ציין כמובן שזו היתה בחירה מצוינת שלו לזרוק אותי למיים וכמה הוא מבסוט שאני נכנס לכל המודולים המסובכים.
&nbsp
&nbsp

ipv6

Member
בכל מקרה הייתי מתאבד על זה

ומנסה להספיק כמה שיותר, גם בשביל האתגר האשיי.

הייתי מתייעץ עם חבר'ה ותיקים בצוות ושואל מה דעתם. יכול להיות שזה סביר לבן אדם חדש ואתה סתם נבהלת, יכול להיות שהרשצ שלך asshole ואז תצטרך לסבול את זה. אני אולי בדעת מיעוט, אבל יכול להיות שהמשימה הזאת היא סוג של מבחן\גישה לבדוק אותך ולא הייתי הולך וצועק על ההתחלה "נשברתי..עזרו לי..". אני מניח שזה לא משהו קריטי ואף אחד לא יפגע אם לא תרים דגל ישר.

למעלה