שאלה למנהלים

בטח שאתה יכול לקרוא לי ירחמיאל ../images/Emo13.gif

ו.. הדבר לא בידי המתכנתים של תפוז קבעו שאחרי 72 שעות ההודעות לא מוקפצות אל על קולרגול

בימר

New member
תודה ותלונה

חברים - אין לי בית בעולם הפורומים של תפוז? בפורום אופנועים מדברים בעיקר על שיפשוף סליידרים וכאן משכנעים אותי לעבור לאופנוע שטח טהור. אולי ידוע לכם מתי נפתח פורום "דו"שים כבדים"? תודה ל- XDR על ההגנה הנחרצת. ולחימום האוירה - תמונה של דו"שים כבדים בשמורת הנחלים הגדולים, בדרך להר צניפים (אגב, זה היה טיול של יומיים בחודש מרץ, התחיל בגבול מצריים ונגמר בגבול ירדן. חוצה דרומית למכתש רמון, הר כרכום ודרומה לשינה דרומית לגבי/שער צניפים, למחרת הר צניפים, וצפונה הר כיפה וירידה מזרחה לרמת ברק ולכביש הערבה).

בימר

New member
תודה ושאלה

זו היתה טעות. מי אני שאתלונן?! אבל השאלה במקומה עומדת, והיא מופנית בעיקר לחנן ולרדר: באמת לא להתגאות בזה שהבהמות נכנסות לשטח, ועוברות בו בהצלחה? ושאלת משנה, כזכור, רז היימן ניצח באחד מתחרויות האנדורו האחרונות עם ה F650GS DAKAR היומ-יומי שלו. אנו לא מתיימרים להיות ברמתו, אבל הוא מוכיח שלכלי יש יכולות ומה שמפריד בינו לבין הנצחון הוא הרוכב... ואולי הכלים האלה בכלל משנים את ההתייחסות לגבי ההגדרה "מהו אופנוע שטח"?

המטיייל

New member
בימר!!!!!

אני איתך ומסכים עם מה ש- XDR כתב לכל אורך הדרך. אם לא שמת לב הפורום הזה, ברובו מוקדש לפלצנות רוכבי המוטוקרוס שחושבים שחוץ מלקפץ אין שום דבר אחר. אני מציע לך לא להתייחס ברצינות ל"יודעי דבר" אלה. אני בטוח שחלק ממה שאנחנו עושים ונעשה הם לא יעשו וגם לא יוכלו לעשות. אל תשכח שלעיתים בעלות על כלי מקצועי ומבריק ובעיקר "נחשב" הוא פיצוי על משהו אחר שחסר...... אני, כמו החבורה הנהדרת של מיטב אנשי השטח שסביבי, מאוד מפרגנים ומעריכים את כל סוגי פעילויות השטח ובעיקר את אלה ה"לא-טריויאליות". כל הכבוד ותהנה ממה שאתה עושה. ממש מכעיס אותי לשמוע את בני בינוקא המטיפים האלה...

בימר

New member
תודה ושאלה...

זו היתה טעות. מי אני שאתלונן?! אבל השאלה במקומה עומדת, והיא מופנית בעיקר לחנן ולרדר: באמת לא להתגאות בזה שהבהמות נכנסות לשטח, ועוברות בו בהצלחה? ושאלת משנה, כזכור, רז היימן ניצח באחד מתחרויות האנדורו האחרונות עם ה F650GS DAKAR היומ-יומי שלו. אנו לא מתיימרים להיות ברמתו, אבל הוא מוכיח שלכלי יש יכולות ומה שמפריד בינו לבין הנצחון הוא הרוכב... ואולי הכלים האלה בכלל משנים את ההתייחסות לגבי ההגדרה "מהו אופנוע שטח"?

מר בימר הנכבד

היועצת תספר לך שני דברים קטנטנים : האחד - אמנם היועצת מיצגת רק את עצמה ובכל זאת - פעם , הטייל הנכבד ("המטייל") הוסמך ע"י היועצת , על אף נטיותיו המוזרות לטייל
בשטח , לשאת את דגל האצילים בטיוליו , ומכאן עליך להסיק כי ליועצת אין מאומה שכנגד טיולים ובהמות בשטח...
השני - היועצת מתיימרת לדקדק... כבודו של מר היימן במקומו מונח. ואמנם מוחה של היועצת קצת רעוע וחבוט...אנא רענן זכרונה של היועצת לגבי זכיית מר היימן והאופנוע שהזכרת באיזו תחרות בדיוק?! אנדורו?! - ביועצת תחושה שטעית קלות...

hananlv

New member
תשמעו חברים

כדרכם של זקנים אני מנסה למנוע מהצעירים ממני את אותן השגיאות שכבר עשיתי... אממה...כנראה שדרכו של עולם היא שאנשים מתעקשים ללמוד מניסיונם הם אני משוכנע שיום יבוא וגם לכם תגיע הארה עד אז תעשו חיים ותהנו נ.ב : לגבי ההשתתפות של רז במרוצים ע"ג דאקר כמה נתונים : ראשית ובלי לשכוח שרז הוא ממופלאי הרוכבים אז הקשר בין האופנוע שלו לבין דאקר סידרתי הוא קלוש משהו ובעיקר בנושא המתלים מה גם שהמרחק בין דאקר סדרתי ל R1100 GS הוא גם כן לא כ"כ קטן שנית – למי שלא יודע רז הוא הרוכב הרשמי של BMW ישראל ותמורת התחייבותו להשתתף במרוצים הוא קיבל הנחה משמעותית ברכישת האופנוע+ עוד כל מיני צ´ופרים אם תשאלו אותו בשקט בשקט אני מבטיח לכם שהוא יגיד שהוא היה מפיק הרבה יותר עונג מKTM 400 באותן התחרויות ולבסוף – תחרויות הראלי האמורות לא מספקות בשנים האחרונות אתגרי עבירות כלשהן

בימר

New member
לחנן

א. תודה על האיחולים. באמת. ב. אני לא יודע בן כמה אתה עכשיו, אבל אני בטוח שיש ביננו מבוגרים ממך. ג. ותאמין או לא - הם אוהבים מאוד את האופנוע שלהם. ואוהבים מאוד לרכב עליו. ד. הכל עניין של סגנון ואופי (ולא של חוכמה ונסיון). ה. לכל אחד "הארה" משלו. וטוב שכך. ו. יש כאלה שאוהבים "קל" ויש כאלה שאוהבים "כבד". ז. ויש מקום לכולם. ח. אני אישית לא אוהב גישה פטרנליסטית שאומרת לי מה טוב לי. ט. אבל, עצות ידידותיות, והצעות לשיפור - תמיד. לרבות הצעתך לעבור לחגב אמיתי. י. ואם ביטוח חובה בארץ היה יותר הגיוני, ברור לי שהוא היה כבר חונה למטה. יא. צר לי שאתה רואה בתקופה על ה- R80 "שגיאה" (ממנה אתה מנסה להציל אותנו), במקום לראות בה נדבך בהוויתך האופנועית. יב. אני לא יכול לשלול שאעבור ביום מן הימים ל"חגב" אמיתי (כאופנוע יחיד). זה בהחלט לא יעשה את התקופה עם הב.מ.וו. לשגיאה. יג. לגבי רז היימן, הבאתי את הדוגמא כדי להראות שיש כלים כבדים שיש להם יכולת שטח מסויימות, שאין לזלזל בהן. יד. השינויים שעשה רז (כמו גם, ובעיקר, רכיבתו) מביאים אותו לנצח. אבל אני בטוח שכל GS סדרתי היה מסיים את המסלול, ונהנה עד מאוד (והרי לשם זה אנו כאן, לא?). והכל, כמו שאומרים אצלנו: בחברות. באמת. לא בהתנגחות.

hananlv

New member
אני מתנצל אם אני נשמע כמו מיסיונר

ובאמת שאין לי שום כוונה לפגוע באף אחד אני בעד שכל אחד שייהנה ממה משהוא מוצא לנכון . במקרה האישי שלי אני אכן רואה את תקופת האופנועים הכבדים כבזבוז ובפרט שאז לא הייתי מודע לאלטרנטיבות (האמת שהן לא היו ) אבל כמו שכבר אמרת ובצדק כל אחד עושה את בחירתו. אני רוצה רק לציין נקודה אחת למחשבה: כלי שטח אמיתי יכול להביא אותך למקומות שאין לכלי כבד שום אפשרות להגיע אליהם לי ההרגשה של כיבוש כאלה מקומות היא בעיניי החוויה האולטימטיבית של רכיבת השטח

בימר

New member
../images/Emo45.gif

למרות שאיני מחשיב עצמי כלל כרוכב מוכשר/מיומן/אמיץ... אשמח לגלות בהזדמנות את מגבלות האופנוע הכבד בלויית חגב אמיתי...

hananlv

New member
בשמחה

אם אתה באזור המרכז אפשר לערוך לך סיבוב הכרות עם סלעי שוהם

בימר

New member
הכפפה הורמה...

זה עלול להיות נחמד ביותר... חשבתי גם על המלצות "פול-גז": מעלה בת שלמה ו/או נחל חלילים, כך זה ישלב גם טיול. חשבתי גם לצרף חבר או שניים כבדים נוספים, להתנסות. מה אתה אומר?

hananlv

New member
בוא נתחיל עם משהו קצת יותר מתון...

בת שלמה – ממש לא אלה אם כן בא לך לשמח את קמור ואת מחלקת הפלסטיקה ב BMW נחל חלילים קצת יותר סביר- אני חוזר וממליץ- לנסות הקפה אחת בשוהם גם טיול יפה גם במרכז וגם נסבל מבחינת דרגת הקושי

בימר

New member
הרעיון התחיל ברוח ספורטיבית:

לבחון את יכולות הכלי בהתחשב במגבלות הרוכב. שיהיה ברור - אני לא אומר שכל מה שעושה "חגב" אמיתי - טהור, עושה R1150GS, ולא כל שכן - כשאני רוכב עליו... ברור לי שיש משמעות רצינית למשקל, לגודל וכיוצ"ב נתוני הכלי, כמו גם לנסיונו, מקצועיותו ותעוזתו של הרוכב. אבל התיאוריה שלי, הבנויה על חוסר נסיון מוחלט בתחום (כשמה - כן היא - תיאורטית) שרוכב מנוסה יכול לעשות עם דו"ש כבד כל מה שיכול לעשות אופנוע שטח טהור, אלא שהוא יעשה את זה אחרת, ובעיקר, הרבה יותר לאט. מאחר ש"ההנאה שבאיטיות" היא נר לרגלי, הייתי שמח לגלות את הגבול, להתחכח בו, לגלות מה אני יכול לעשות ומה לא (מי יודע, אולי זה מה שיעביר אותי את הגבול...). לכן, אם בנחל חלילים יש מעבר צר ושיפועי "שגבה קורבנות אחדים", ברור לי שאני לא רוצה להגיע לשם עם מנוע בוקסר, שרוחבו הוא אדיר. אני אעבור לדרך חלופית (שהבנתי שיש שם). לכן, אם המגבלה העיקרית של מעלה בת שלמה היא אורכו ופחות גובה המדרגות (ששם מרווח גחון עלול להגביל), הייתי מנסה אותו. ושוב, אם נגיע ונראה שזה לא בשבילי, זה מספיק, נטייל בסביבה ואדע שראיתי מגבלה, ראיתי איך חגב מדלג אותה ולמדתי קצת יותר על הגבול... אבל לפני הכל, עוד עומד העשוש ביננו. אנחנו (מועדון ב.מ.וו.) יורדים לשם בשבת הקרובה, לנסות. נגיע למעלה עשוש ונחליט - ממשיכים או סבים על עקבותינו ועוקפים. אני מציע שאחרי שנחזור (ובהתחשב במצב בו נחזור), נשוחח, נקבע, נפגש, נטייל ונביא את הבהמה למגבלותיה. נתכנן כך שאפילו אם הבאנו אותה למגבלותיה, יש דרכים אחרות להמשך סיבוב שטח, בו נוכל להתרשם הדדית, על משפחות האופנועים השונות ויכולותיהם בשטח. אז מה אתם אומרים? יש מצב?

בימר

New member
עקרונית סיכמנו

אבל נותר לקבוע את המועד ואת האתר. על זה נשוחח כשנחזור מהדרום.

hananlv

New member
תשמע יש לכלים האלה יכולות יותר גבוה

ממה שאתה מדמיין – הכל תלוי ברמת הטרוף של הרוכב יש לי חבר שהצליח להשלים הקפה שלמה בבודרוס ואח"כ קינח בהקפה שלמה באל מידיה כל זאת על גבי R80GS ועוד הדגם עם הפרינג הגדול הויכוח שלי עם בימר וחבורתו היא לא על האם האופנוע מסוגל לבצע כי אם על רמת ההנאה .

XDR

New member
../images/Emo45.gif

אני מניח שאת אתר "המטייל" אתה מכיר, זהו ביתנו אבל אתה מוזמן אליו בכל עת. ניסיתי להרביץ בנוכחים פה מעט פלורליזם, לא הצלחתי
העיקר שאנחנו נהנים

למעלה