שאלה למי שהיה בצבא

The Living Life

New member
שאלה למי שהיה בצבא

האם לדעתכם אדם שנכנס לצבא כשהמעגל החברתי שלו מצומצם, הוא לא מרגיש שיש לו הרבה חברים והוא לא מרגיש מגובש חברתית- יכול לשנות את זה בצבא? האם בצבא אפשר להכיר הרבה אנשים ולשנות את המצב החברתי מהקצה לקצה? והאם בצבא אתה בקשר רק עם האנשים ביחידה שלך, שעובדים איתך קרוב, או שיש מצב ליצור קשרים קרובים גם עם אנשים שאתה לא רואה ביום יום במסגרת התפקיד שלך? האם יש סיכוי להכיר חברה בצבא, או שזה לא המקום? וזה נכון שבבסיס פתוח לא נוצרים בדרך כלל קשרים עמוקים, בעוד שבבסיס סגור כן? אני שואל את כל זה כי אני ממש ממש רוצה להרחיב את המעגל החברתי שלי, אני רוצה שיהיו לי הרבה חברים, אני רוצה להיות מוקף באנשים 7\24......וכרגע המסגרת היחידה שבה אני יכול לעשות את זה היא הצבא.

אני באתי לצבא עם כמה חברות בודדות-

והכרתי מלא אנשים בצבא, הקשרים התנתקו ככל שהתקדמנו בחיים אבל זה היה בהחלט חוויה להכיר את האנשים, אז גם אם אתה לא תשמור איתם על קשר אחרי הצבא- שזה לא בהכרח מה שיקרה, כי יש הרבה שהחברים מהצבא הם החברים האמיתיים, לפחות יהיו לך את החוויות המשותפות בצבא מהטירונות, קורסים והשירות עצמו. בהחלט יש סיכוי להכיר בת זוג בצבא- אני הכרתי את האקס שלי ממש חודשיים לפני השחרור, שירת ביחידה שלי בתור קצין.

אני לא חושבת שזה תלוי בסביבה חיצונית

אמ.. טוב, אולי גם, תלוי גם באיזה חברה אתה נמצא. אבל יותר מזה זה תלוי גם באדם עצמו. אני למשל לא הצלחתי ליצור הרבה קשרים חברתיים בצבא וכך היה גם לפני כן, בבית ספר ובמסגרות אחרות. (למרות שבתקופת התיכון המצב דווקא היה יותר טוב מבשנים שקדמו לו והיו לי את החברים שלי, חוג חברים מצומצם אבל היה לי כיף איתם). פשוט תמיד הייתי ביישנית ומופנמת והיה לי קשה עם קשרים עם אנשים. אז זה היה ככה גם בצבא ובדיעבד (12 שנים אחורה...) אני די מצטערת על כך שלא עשיתי מאמץ לתקשר יותר עם אנשים. בכלל יש הרבה דברים שאני מצטערת עליהם מתקופת הצבא. אמנם הייתי חיילת טובה והאחראים עליי היו מרוצים ממני אבל גם קיטרתי הרבה, בכיתי והרגשתי מנוצלת וכו'. אם הייתה לי אפשרות לחזור לצבא אולי הייתי משנה את הגישה... כדי שהשירות יעבור לי יותר בסבבה.

adamsplit

New member
בהחלט כן!

כמעט לכל השאלות. הייתי כמובן שמח לחשוב שכולם רוצים ללכת לצבא בגלל תחושת האהבה למולדת והרגשת החובה המובנת מאליה, לצערי זה לא המצב. אבל אני יכול לומר לך בבירור שרוב סוגי השירות בצבא עוזרים לך להתפתח ברמה האישית. כמובן שרמת ההתפתחות תלויה מאד באינטנסיביות השירות, שירות יותר קרבי הוא שירות יותר מגובש, שירות שיוצר את תחושת הרעות (זהירות ביטוי קיטשי למדי)שיש רק בין אחים לנשק. לא בטוח שבתוך השרות תשיג חרה, לרוב גם נשים בבסיסים לא מחפשות קשר ארוך טווח עם מישהו בתוך הבסיס. אבל "חידוד" הקישורים החברתיים בצבא יגרום לך להיות בעל יותר ביטחון ויעזור לך להיות נגיש גם לנשים. חוץ מזה, בצבא זו הפעם הראשונה שאתה מבלה בברה ש אנשיםשכמעט כולם בגילך ובעלי אותם אינטרסים כמו לך, אתה מגלה בעצם שאתה לא שונה וחריג כמו שדימית לעצמך כל השנים, אלא פשוט טוב כמו כל השאר. גיוס מוצלח ושירות בונה.

למעלה