שאלה למי שגר במעונות

nana0208

New member
שאלה למי שגר במעונות

שלום, אני ממש כועסת ולא שמחה משכר הדירה שקיבלתי החודש- בסך הכל 1350 ש"ח. האם זה הגיוני??? כמה אתם מקבלים חשבון חשמל? למשך שנתיים חשבון החשמל במעונות היה 80 לכל אחת מאיתנו והחודש פתאום 350!!! אנחנו לא שינינו הרגלי שימוש במכשירים ומשתמשים בבוילר מקסימום 4 שעות ביום!!! כששאלתי אמרו לי זה מאצלכם!!!! אני לא יודעת מה לעשות בקשר לזה... אוףףףףף

erananderson

New member
על איזה חודש מדובר?

את מדברת על שכר הדירה של אפריל שירד ב-19 לחודש? לי יצא 1071, שזה נורמלי... אבל - בויילר 4 שעות ביום זה יחסית הרבה. כמה אתן בדירה? נגיד כל דייר מדליק שעה ביום... (או שמא אתן 6 בדירה ואז זה ממש בסדר). אגב, באופן כללי החישוב שלהם לא ברור לי. הטענה שלהם היא ששכר הדירה הוא 934 ורק פעם בשלושה חודשים יורד חשמל. משום מה לי יורד כל חודש אותו הסכום פחות או יותר וזה לא אמור להיות ככה. במרבית החודשים אמור לרדת 930 פחות או יותר. בקיצור - דרוש פיקוח

nana0208

New member
נכון

מדובר על החודשים 3+4 . אנחנו 3 בדירה אבל בכל תקופת השנה וחצי אנחנו השתמשנו בבוילר בדיוק כמו בשני החודשים האחרונים, ותמיד קיבלנו 80 או 70 כל אחת- אבל משום מה החודש זה קפץ ל 350!!! שזה 1000 ש"ח על כל הדירה. בבית שלי אנחנו לא מקבלים סכום כזה. וזה נכון שדרוש פיקוח משום שאני חושבת שהחישובים שלהם לא נכונים.

amitk80

New member
מה שאני הייתי מנסה לבקש

אני יודע שלבתים יש אפשרות לקבל קריאה של שעון החשמל. קיים דבר כזה במעונות? תבדקו אולי מישהו גנב לכם חשמל בלי ששמתם לב (למרות שאני לא מאמין שזה יקרה) אבל משהו דומה קרה לאחותי בזמנו כשהיא גרה בקיבוץ... אם שכר הדירה נשאר קבוע זכותכם לבקש קריאת שעון חשמל.

nana0208

New member
אני בהחלט אבדוק

את זה. זה ממש לא הוגן לשלם סכום כזה עבור חשמל- בסל הכל לכל הדירה 1000 ש"ח - אפילו יותר!!!

זה לא מדוייק

שכר הדירה בטליה השנה עומד על 975 ש"ח בלי חשמל. חשמל יורד פעם בחודשיים, לא פעם בשלושה. ולזו עם הבעיה, רצוי לבדוק אם הדוד לא הועבר לידני על יד אחת הבנות ששכחה להחזיר אותו, זה עשוי בהחלט להסביר את הקפיצה במחיר. אם זה לא המצב, כדאי לדווח על תקלה, שיבואו לבדוק אצלכם מה לוקח כל כך הרבה חשמל.

יש שתי דרכים להפעיל את הדוד

בארון החשמל, ליד השעון שאחראי על הדוד יש סוויץ' קטן. כאשר הוא למעלה, הדוד עובד רק בשעות שהוגדרו בשעון. כאשר הוא באמצע, הוא לא עובד בכלל, וכאשר הוא למטה הוא עובד כל הזמן, 24/7. קרה אצלנו לא מעט פעמים שמישהי רצתה להתקלח לפני שהשעון מפעיל את הדוד ופשוט שכחה להחזיר את זה למצב החסכוני. יותר ברור?

nana0208

New member
בדקתי את זה

והסויץ הוא על האמצעי. אתם חושבים שאם אני אפנה לחברת החשמל הם יוכלו לעזור לי? ואיפה אני יכולה לדעת מה הם המספרים של המונה? בדקתי בארון החשמל ולא מצאתי למרות שרשום באתר המעונות שחשבון החשמל הוא לפי המונה בכל דירה.

לא בטוח שהמונה הוא בתוך הדירה

בכל מקרה יותר פשוט לבקש מהאחזקה של המעונות פירוט ושמישהו יבוא לבדוק שמכשירי החשמל שלכם עובדים כמו שצריך. רק אם הם לא משתפים פעולה, אולי שווה לפנות לחברת החשמל. בקשר לדוד, יש שני סוויצ'ים (להלן הרחבה לתגובה הקודמת): אחד מהם הוא ממש על הפאנל של השעון, ואחד מהם הוא לידו. כדאי לבדוק ששניהם מצביעים על שעון, ורק אז לפנות לאחראים במעונות.

lirlurim

New member
הבהרה לגבי הדוד...

ביומיים האחרונים יש כל הזמן מים חמים ואני מתחיל לחשוב יותר ויותר על ההסבר שלך, שלא לגמרי היה ברור לי. אשמח לדעת יותר על שני המתגים ואיפה כל מתג צריך להיות כדי שהדוד יחמם מים רק כאשר אנחנו מדליקים את המתג הגדול שליד המטבח (בלי שעון וכו'..). אני מצרף תמונה של המתגים כדי שיהיה יותר קל להסביר (ואני מקווה שאלו המתגים המדוברים
) אשמח אם תתייחסי אליה.

התמונה אכן תעזור לך יותר להבין את הכוונה

עם זאת, אין לי מושג למה אתה מתכוון במילים "המתג הגדול שליד המטבח". יש הרבה מאוד תצורות שונות של דירות, וכל אחת קצת שונה. בכל מקרה, במצב שמופיע בתמונה שהעלית, הדוד מתחמם כל הזמן. אם המתג הימני (הגדול יותר) היה למטה, הדוד היה פועל לפי שעון. בכל מקרה שעון נראה לי הדרך הפשוטה ביותר, אבל אם אתם לא רוצים להתעסק בזה, אני מציעה להשאיר את המתג במצב כזה לפני שרוצים להתקלח, ואחרי המקלחת להעביר אותו לאמצע, ואז הוא לא מתחמם. אם עכשיו זה עדיין לא ברור, נראה לי שנצטרך לעשות הדגמה בשידור חי, כמו עם הכביסה.

lirlurim

New member
רגע רגע

אני פשוט רוצה שהכל יהיה מצב נורמלי שבו לפני שנכנסים למקלחת, מדליקים את הדוד וזהו (וזו הכוונה ב"מתג הגדול שליד המטבח", אותו מתג חיצוני שמפעיל את הדוד). כשלא מדליקים את הדוד, הוא לא מתחמם, ושכן מדליקים את הדוד הוא כן מתחמם, זה הכל. בלי שעונים וכו'. עכשיו תגידי לי איך המתגים אמורים להיות
(אגב, הייתי מנחש שככה המתגים צריכים להיות כי ממש לא נראה לי שמישהו מהשותפים נגע במתגים האלו או בכלל יודע על קיומם...).

במילים פשוטות

אין לי שמץ של מושג. אני עובדת כל כך הרבה עם השעון, שלא טרחתי לבדוק מה עושים בלעדיו. אולי כדאי לתפוס איזה איש אחזקה אקראי ולשאול אותו מה עושה כל דבר ואיך מתפעלים את העניין הזה. אולי אפילו קרן יודעת.

nana0208

New member
התשובה של חברת החשמל:

שלחתי להם מייל וזו הייתה התשובה: שלום רב הסכום לתשלום הוא גבוה משום שמזה 3 חודשים לא שלחנו חשבונות חשמל לתשלום עקב עיצומי עובדים. החשבון הנ"ל הוא עבור צריכה של כמה חודשים איתכם הסליחה איציק עקיבא המחלקה לייעול הצריכה טל' 04-8182681 פקס' 04-8182687 לכן אם זה עבור כמה חודשים אז אמור להיות משהו כמו 4 חודשים שלא קיבלנו בהם תוספת על ה 975 ש"ח של הדירה. האם זה כך אצלכם? או שהם גם חייבו אותנו על צריכת חשמל בלי חשבונית מחברת החשמל? (אני אבדוק אצלי מחר)

lirlurim

New member
מאז שאני גר במעונות

לא היה אף חודש שבו חייבו אותי ב-975. גם בחודשים שכביכול לא אמורים לחייב בחשמל (כי הרי גובים כל חודשיים) - הם גובים ממני יותר מאלף ש"ח. משהו פה מוזר.

למעלה