שאלה למחשבה

ענתנוי

New member
שאלה למחשבה

לאחרונה עולה שוב ושוב נושא האבחון. אם נתעלם כרגע מהאינטרס הכספי ונתמקד רק במשמעות הטיפולית של האבחונים נגלה שיש 3 שיטות שונות:

1. בגיל צעיר המאבחן צופה בילד ובוחן את התנהגותו ואת תגובותיו. ידוע לנו כבר למעלה ממאה שנה שצופה יכול להשפיע על התנהגות של חלקיקים קוונטיים. איך משפיע, לדעתכם, צופה שיש לו ציפייה, דיעה קדומה ואינטרסים משלו על התנהגות של מעבד מידע קוונטי (המוח האנושי)? ואת מה בדיוק הוא מתאר - את התגובות של הילד לואקום דימיוני או את התגובות של הילד לסיטואציה שהוא יצר? ואם זה המצב - "אוטיסטים" הם אותם ילדים שרגישים במיוחד לנקודת המבט של הצופים עליהם ולכן זה המידע היחיד שיכול לעזור להורים ולמטפלים....

2. בגיל מבוגר יותר יש למאבחן מידע על הילד - של הורים, מורים או מטפלים. המידע הזה מהווה גורם מכריע באבחון, במיוחד אם יש נתק בתקשורת בין הילד לאנשים שמטפלים בו. יש מאבחנים שלא טורחים אפילו לצפות בילד עצמו ומסתפקים ברכילות של אחרים עליו. איזה תועלת טיפולית יש באבחונים כאלו עבור הילד עצמו? תתארו לכם שהרופא שלכם יאבחן לא את המחלה שממנה אתם סובלים אלא את התלונות של המשפחה על זה שאתה מתלונן כל הזמן שכואב לך.....

3. בגיל מבוגר יש לכל אדם סיפור חיים. בהתאם למומחית שהתארחה בפורום הזה לא מזמן, אבחון של מבוגרים הוא אבחון של הסיפור שלהם. כולנו יודעים שזכרונות משתנים עם השנים, שלסיפור עצמו יש את הנטיה לעוות משמעויות כדי להתאים אותו למה שכבר ידוע, שאנשים לא תמיד אומרים את כל האמת גם כשהם יודעים אותה ושלכל מצב יש אלף פירושים אפשריים ולעולם אי אפשר לסמוך רק על עדויות של אנשים - בטח שלא כשיש להם אינטרס כספי ברור. אז מה המשמעות הטיפולית של האבחונים האלו? במה זה שונה מכל שאר משחקי השרלטנות של מרפאים למיניהם? התואר? העובדה שזה נעשה בחסות ממסד מכובד? העלויות המטורפות?

רוצה להגיב על סעיף 2

"הכנופיה" שנקראת אנשי מערכת החינוך משתמשים במידע שיש להם על הילד על מנת לקבוע מראש מה מצבו של הילד,
ההתנהלות מול הוריו של הילד מכורה מראש ונסגרת עם אניש המקצוע שעובדים בתוך המערכת,
הכל כבר סגור מראש ודינו של הילד כבר נגזר מראש, ז.א. שגם עם לילד יש קשיים מראש לא ניתנת לחשוב על שיפור מצבו,
הילד שמגיע למסגרת שכולם שם כבר גזרו את דינו מראש חש את זה במיוחד שהוא על הספקטרום וחושיו מחודדים!!

לגבי סעיף 3

אני לא מביעה דעה אישית רק מציינת עובדה, זה שהנהלת הפורום בחרה להביא אנשי מקצוע מאבחנים ומטפלים בגיל הבוגר, מעיד
שהגישה השמרנית עדין לא השתנתה והיא רחוקה מלהשתנות!

schlomitsmile

Member
מנהל
זה בסדר גמור להביע דעה אישית, וזה מה שעשית כאן

פרשנות לעובדות היא לגמרי דעה אישית.
&nbsp
בחרתי לארח את האורחים האלה, כי חשבתי שיהיו לא מעט מתעניינים פוטנציאליים באירוח הזה, ולא רק מהפורום הזה.
ואכן כך היה.
את יכולה לטעון שקיומם של מתעניינים רבים בדבריהם של אנשי מקצוע, מעיד על כך שהשמרנות נפוצה.
גם זו הגדרה אישית, דעה שלך- כינוי העניין בדבריהם 'שמרנות'.
כאמור- אין פסול בדעות אישיות, נהפוך הוא

אכן בהחלט

השמרנות במה שקשור לטיפול והבנת ילדינו עדין רחוקה מלהשתנות,
המצב של לחשוב מחוץ לקופסא במה שקשור לילדינו מאוד רחוק,
המצב שהגישה השמרנית משתנה מאוד רחוקה גם בכל הקשור למסגרות חינוך,
כנראה שמאוד טוב לרוב הציבור המצב השמרני.
וכפי שכתבת השרשור המוצלח שהיה כאן מעיד על כך.
נ.ב
קראתי אפילו מאחת הגולשות בקומונה סגורה דעה
שחינוך ביתי זו התאכזרות לילד וניסיון הוריו לשלוט בו!!{אכן חשיבה מאוד שמרנית מקובעת}!!

dina199

New member
מה אפשר לעשות שחינוך רגיל

בבית ספר ממלכתי רגיל נחשב מקודש ....
וכמעט כל יום אפשר לקרוא בתקשורת על התעללויות בתלמידים החלשים.
אבל זה לא חינוך ביתי לכן לא נתון לביקורת

ענתנוי

New member
מה האינטרס?

אם האינטרס הוא להשיג הקלות וקיצבה מביטוח לאומי - זה באמת לא משנה. זה רק עניין פורמלי, כל עוד כולם מבינים שזה רק משחק....
אם האינטרס הוא להצדיק את היחס המפלה שהילד מקבל - גם זה לא ממש משנה איך מצדיקים את זה...

אבל אם המטרה היא טיפולית - כלומר, להשתמש באבחון כדי להבין טוב יותר את הילד, את הצרכים המיוחדים שלו ואת הכישורים הייחודיים לו - כל השיטות האלו חסרות משמעות, ומגבירות את הבילבול וחוסר הוודאות ותורמות לדבר אחד בלבד - שפע של אפשרויות לשרלטנים שיכולים לנצל את מצוקת ההורים.....

אבחון שיש לו ערך מעשי צריך להצביע על מה שיש לילד - לא על מה שאין לו בהשוואה לאחרים:
מה היתרון היחסי של האוטיזם ואיך אפשר למנף אותו כדי לשפר את איכות החיים של הילד?
איזה חוזקות או כישורים מיוחדים יש לילד, שיעזרו לו להתגבר על מגבלות ולעקוף מכשולים?
איזה תכונות צריך לחזק כדי לשפר את התפקוד שלו?

schlomitsmile

Member
מנהל

כדי לחשוב למשל על מה היתרון היחסי של האוטיזם וכיצד למנף אותו,
צריך קודם כל להבין שזה רלוונטי לילד הזה- שהוא אוטיסט.
זה מה שהאיבחון אמור לעשות.
את כל השאלות החשובות שהעלית בסוף הודעתך ודומות להן,
חשוב להעלות בעקבות האיבחון-
זה למעשה מה שהתכוונתי כשכתבתי על שימוש מושכל באיבחון.
זה השימוש שבא אחרי האיבחון.

dina199

New member
כשהבן שלי אובחן לא היה לי מושג מה זה ייתן

מבחינת 'זכויות והקלות'. אני רציתי להבין מה קורה איתו ולמה הוא סובל בבית ספר ואת זה האבחנה סיפקה לי.
לא ביקשנו שום זכויות מביטוח לאומי כי לפני 11 שנה 'תפקוד גבוה' לא קיבל כלום אז לא היה טעם אפילו לנסות.
האיבחון כן עזר למצוא תיכון מתאים, אבל עדיין בשביל ועדת השמה ובשביל התאמות לבגרויות היינו צריכים איבחון פסיכודידקטי כל שלוש שנים.
הדבר בו איבחון אספרגר היה הדבר העיקרי זה היה בשביל קבלת פטור מהצבא ואחרי זה בשביל התנדבות לצבא.
אז יש אנשים שבשבילם כל אלה: בגרויות, צבא, אוניברסיטה - לא חשובים.
אבל אצל הבן שלי דווקא הדברים האלה עזרו לביטחון העצמי שלו (שהיה ממש בתחתית בזמן האיבחון
).
אז כן קיבלתי 'הקלות' בזכות האיבחון ואני מרוצה מהן, אבל גם קיבלתי הרבה ידע שבזכותו הבנתי הרבה לגבי משפחת המקור שלי.

אבל היום המצב מאוד שונה ממה שהיה פעם

כי היום כולים לקרוא באינטרנט מה מאפיין אוטזם ולענות לפי זה את התשובות למהשל לשאול אם יש לילד קבעונות ואז ההורים או מטפלים אחרים יוכלים להעלים קבעונות כדי שלא יגידו שהילד שלהם אוטיסט או להמציא כאלה לפי דגומאות שבמאים כי הם אפילו בתת מודע רוצים איזו תשובה ולא משנה כרגע אם כן או לא אוטיזם כי ההסתכלות שלהם יכול הלהטות תשובה אם את מבינה למה אני מתכוונת יכ לפעמים זה במודע לגמרי שהם רוצים להשפיע על התוצאה ולעתים זה לא מבודע אבל הם בלא מודע שלהם רוצים להשפיע על התצואה של האבחון כי ישלהם דעה משלהם ורק רוצים שיאשרו את הדעה שלהם אני כבר ראיתי פה בפורום הורים שבאים עםד עה מוצקה מה יש ילד שלהם ואז הם רק מחפשים מומחה ועוברים מאחד לשני רדכי שיית ןהלם אישרו אז שזה לא בדיוק פשוט ולא תמים כמו שהיה בזמנך

dina199

New member
לכן גם היום לא מסתמכים על דבר אחד.

אם יש כמה מפגשים, כמה איבחונים קודמים, סיכומים ומכתבים של כמה שנים ממורים, רופאים וגורמים טיפוליים - מאבחן מנוסה יוכל לעלות על זיוף.
ולגבי אינטרנט - המידע היה שם תמיד
. ברגע שנודע לי על אספרגר ואוטיזם, אני לפני 11-12 שנה מצאתי את כל המידע שם, כי כמעט לשום איש מקצוע לא היה.
ונראה לי משונה שהורה יזייף דברים כדי להכניס את הילד בכח לספקטרום.
הרי בהמון מקרים משווים את האוטיזם לסרטן.

מי שמקנא

יכול להחליף את אותם הורים שמתמודדים עם התמודדויות מאוד לא פשוטות, אני בטוחה שתיהיה הסכמה מלאה משני הצדדים להתחלף, אני בטוחה שאחרי שבוע
הקנאים ירצו לותר על הקצבה ועל התג נכה.

זה לא משנה מרחוק הדשא שלך עדיין יראה יותר ירוק

כי את מנסה למדוד בעזרת מונחים לא קשורים
למדוד נפח בעזרת משקל
התשובה אף פעם לא תתאים
אם ההורים יבחרו בדרך זו כל שאר האוכלוסיה ישר תסתגל ותקבל את זה כמובן מאליו
אם ההורים לא מקבלים ברור שהיחס ממשיך.

arana1

New member
יש קשר מעניין בין נפח ומשקל אבל הוא לא אינטואטיבי בדרך כלל

dina199

New member
אני לא חושבת שמישהו שאין לו קשיים

יקנא במישהו עם קצבת נכות ותג נכה. אנשים בורחים ממלה 'נכות' כמו מאש.
ועדיין יש כאלה שאומרים ברצינות (לא בשרשור הזה, כי כאן הרי כולם בעסק
)
שלא רק תתכן קנאה כזאת אלא שאנשים ממש ישקרו כדי שהילד יהיה מוגדר בספקטרום למרות שאין לו קשיים.

למה ? כי זה מה שמוכר, לא כי זה מביא תועלת

בחיים לומדים דרך מפגש עם הלא מוכר
תוך ניטרול הפחד מהמפגש

למעלה