שאלה למחשבה

שאלה למחשבה

נגיד, מחר מדענים מגלים הוכחות מדעיות לקיום של כישוף מה לדעתכם יקרה בשלב הזה? יתחילו לצאת חוקים נגד כישוף? נגד מאגיה "שחורה"? איך יעכפו כאלה חוקים? יתחיל צייד המכשפות מה חדש?

או

אולי בכלל יתחילו ללמד כישוף בבית הספר? המשטרה יתחילו להעסיק מכשפים?

BomberMan

New member
שאלה מעניינת, הממ...

זאת באמת שאלה מעניינת, מעין חידה פילוסופית. בוא נראה... לפי דעתי יקרה אותו הדבר כמו שקרה עם פיזיקה, כימיה, ביולוגיה. לפני שהדברים הוכחו - הם נחשבו בגדר סוגים של מאגיה. למשל כימיה נולדה מאלכימיה, שנחשבה למאגיה. כנראה שכאשר (ולא אם) המאגיה תוכח מדעית, והדרך עוד לא ארוכה, אז היא תחשב כעוד מדע ותנתן כמקצוע בחירה לאנשים. למעשה אין הבדל ממשי בין פיזיקה למאגיה. בין כימיה למאגיה. אולי דרכי הפעולה שונות, אבל המטרה דומה. המאגיה היא גם מדע, יש לה חוקים משלה, יש לה כלים משלה, ואני בטוח שאפשר למצוא נוסחאות לאופן פעולתה. כבר כתבתי בפורום, שלפי דעתי המאגיה היא למעשה פיזיקה שעוד לא הוכחה. המאגיה פועלת לפי חוקי הפיזיקה ולמעשה היא סוג של מדע. המאגיה פשוט פועלת בבסיס אישי יותר, היא יותר מושפעת מרגשות ומאנרגיות אישיות, למרות שהשליטה היא באנרגיות קוסמיות. נחזור לתשובה שלי. לגבי האכיפה - האם יש אכיפה נגד פיזיקה? כימיה? אז למה שתהיה אכיפה לגבי מאגיה? נגיד שכן תהיה אכיפה, אז יש דרך מאוד פשוטה למצוא את האנשים שמשתמשים לרעה במאגיה - כל כישוף שתעשה, ישאיר שובל אנרגיה... לפיו ימצאו אותך. זה פשוט לא יהיה שווה לפגוע, יהיה יותר קל לפגוע פיזית וישירות, מאשר דרך טקסים ולחשים. הוכחת קיום מדע המאגיה, להפך ימנע ציד מכשפות מחודש - הוא יוכיח סופית שהמאגיה קיימת, היא מדעית ואין מה לחשוש ממנה, הרי היא עוד מדע. זה הכול!!! מקווה שהיה כיף לקרוא :)

הממ...

אבל כל צייד המכשפות התחיל מתוך "ידיעה" שכישוף קיים... אבל פשוט פחדו ממנו בגלל כל שטויות שהכנסיה הכניסה לאנשים לראש... ואותו דבר גם היום... אם תסתכל אפילו בסטאר וורלד בערב שעתיים שלוש תוכניות של כל מיני מטיפים... יש מספיק משוגעים שיצאו נגד...

dopey_wizard

New member
אבל בזמן צייד המכשפות

הכישוף היה ידיעה בלבד ולא הוכחה... וגם אין מה להשוות.. פעם האנשים היו פרימיטיבים יותר ממה שאכשיו... {דוד}

BomberMan

New member
כי הם לא יודעים

האנשים האלו מטיפים נגדו לא כי הם פוחדים ממנו, אלא כי הוא פוגע בכוח שלהם. קודם כל - הכנסייה שואבת כל הזמן את הכוח שלה מכל מיני אוייבים. החל מהשטן ועד נשיא ארה"ב :) צייד המכשפות היה עוד גילוי כזה. הכנסיה נגד הכישוף כי הוא פוגע בה. אם האנשים היו יודעים (!!!) שהכישוף קיים והיו יודעים מהו - הם לא היו פוחדים. אנשים פוחדים ממה שהם לא (!!!) יודעים, ולא ממה שהם כן יודעים. אבל נגיד שאתה כן צודק, אז אם עכשיו יוכיחו שהמאגיה קיימת ויוכיחו מהי - אז כולם ידעו שהיא עוזרת ושוב נחזור להתחלה - בזה יגמר צייד המכשפות ואנשים ירגעו. יגידו שהמאגיה היא מדע, יגידו שאנחנו יודעים מהי, ואנשים אוהבים דברים רציונליים - אז הם ירגעו. כך שבכל מקרה יהיה סבבה :)

הכנסיה לא חזקה היום

כמו שהייתה פעם. הכנסיה הצליחה "לתקוע" את האנושות במקום במשך בערך 700 שנה ואסרה בכלל התעסקות במדע ובפיזיקה. כל מי שעשק בנושא והניב תוצאות נחשב למכשף והועלה על המוקד. הכנסיה נחלשה ונחלשה כשאנשים הבינו שהיא מושחתת ובסוף הגיע האדם לירח. הכנסיה כבר אינה כוח ממשי.

באמת? אז יש לי חדשות בשבילך

קצת נתונים הנה כמה דוגמאות... ארה"ב - שמונים וחמישה אחוז מהאוכלוסיה נוצרים, 224,457,000 בני אדם. ברזיל - תשעים וחמישה אחוז מהאוכלוסיה נוצרים, 139,000,000 בני אדם. מקסיקו - תשעים ותשעה אחוזים (!) מהאוכלוסיה נוצרים, 86,120,000 בני אדם. גרמניה - שמונים שלושה אחוזים מהאוכלוסיה נוצרים, 67,000,000 בני אדם. הפיליפינים - תשעים ושלוש אחוז מהאולוסיה נוצרים, 63,470,000 בני אדם. בריטניה - שמונים ושמונה אחוז מהאוכלוסיה נוצרים, 51,060,000 בני אדם. צרפת - תשעים ושמונה אחוז מהאוכלוסיה נוצרים, 44,150,000 בני אדם. אגב, אם אתם תוהים למה יהדות לא מופיעה בדיאגרמה הזאת, זה בגלל שבכל העולם יש בסה"כ בסביבות ה14 מילון מאמינים...

ShiVeee

New member
בדיוק מה שרציתי להגיד

ייקח דיי הרבה זמן (במושגי זמן שלי) עד שהמאגיה תאושר כ"לא טבו" ע"י שאר תושבי כ"א גם אחרי תמיכה מלאה של מדענים וכיוצא בזה... יהיו הרבה מאוד "נביאי חורמה" ושאר חיות שייצאו במלחמת קודש כנגד חילול האל שלהם (אם הם מאמינים במקום , בשילוש , או באללה). אתם לא חושבים? זה דבר שקשה להתרגל אליו אחרי שהרבה (מאוד!!) דורות מרבית האנשים החרימו בקנאות מאגיה וכל הקשור בה. (אני לא מתכוון לרייקי או עבודות עם אנרגיות , אני מדבר על המאגיה כמאגיה : טקסים וכו´...) ו... אולי אני טועה..

אני חושב ש..............

זה לא נראה מאמר נכון, מסיבה אחת ויעקרית, רשום שם שיהיה אפשר להעסיק את כל האנשים שעוסקים באסטרוליגיה, בטארוט, ועוד דברים...... אנשים שבכלל לא קשורים למאגיה...... תקנו אותי אם אני טועה!! אני חושב שאם את לא עוסקת רשמית במאיגה כמו אנשים שיש להם עסקים רשמיים של למשל גירוש רוחות או קבליסטים למיניהם.... אז אין לך סיבה לדאגה!! תקנו אותי אם אני טועה.....

כוח הכנסיה

הוא לא פונקציה ישירה של כמות הנוצרים בעולם. אחוז הנוצרים בעולם לא השתנה הרבה ב400 השנים האחרונות, ולמרות זאת הכנסיה כבר לא חזקה. עובדה שכמה שהכנסיה רוצה להוציא את ההפלות אל מיחוץ לחוק היא פשוט לא מצליחה. ועובדה שהכנסיה לא הצליחה לישמור את המדע (אלכימיה כפי שקראה לו) בחזקת פשע דתי שדינו מוות.

L e s t a t

New member
או שיהיה כאוס

כל אחד ירצה ללמוד ולהיות רב-עוצמה, או שתודות לאיסורים של הדתות הגדולות, והאחוז הגדול של מאמיניהן, המכשפים יהיו מיעוט (משהו כמו כמה מיליונים). יהיו בהחלט חוקים נגד מאגיה "שחורה", כלומר לקלל מישהו יהיה בלתי חוקי, להשפיע על אנשים אחרים גם יהיה מחוץ לחוק (אבל זה כמו לצרוב דיסק, כולם יודעים את זה, כולם עושים את זה וכנראה שלאף אחד לא אכפת כי אף אחד לא טורח לקחת את זה ברצינות). ייתכן שיחל ציד מכשפות חדש בארצות עולם שלישי, דיקטטוריות, דתיות-קיצוניות וכו´.. אבל אל תשכח שציד מכשפות זה דבר שעומד בניגוד לחוק ברוב הארצות... מצד שלישי, ראיתי בערוץ שמונה לפני כמה ימים תוכנית על דימיון מודרך ואיך שזה הציל איזה אחד מסרטן ועזר לצוללנים לצלול יותר מהממוצע וכו´.. השותף שלי לדירה רק ראה בכל העניין תרמית או בדיחה או שניהם ("כן, מה הבעיה לקחת את האחד ממיליון ששורד שיספר איזה סיפור?").. באותו זמן גם ראיתי משהו ממש חמוד על השאולין, "זן על שתי אצבעות", זה נראה ממש כואב (אבל אפשרי), שכיבות שמיכה על שתי אצבעות, לעמוד על הידיים על שתי אצבעות.. כל מני דברים כאלה.. בררר, מה שהמאזו-סאדו האלה עוברים במנזרים שלהם

gayatri

New member
אם כישוף יהיה מדעי...

הוא כבר לא יהיה כישוף הוא יהיה מדע.....

L e s t a t

New member
הוא מתכוון

שכבר לא יהיה כישוף-כישוף, אלא יותר משהו כמו דמיון מודרך, פחות קסם ויותר מדעיות פלצנית..

נכון..וגם...

אז אנשים ממש מטומטמים יתלהבו מזה ואם יקרה למישהו משהו כמו :"הצלחת נפלה באמצע האוכל" אז הם ישר יחשבו שזה נעשה ע"י כישוף ואז כל אחד שלא מבין בכישוף יחליט שיש לו כישרון מולד בגלל משהו ממש שטותי ושהיעוד שלו בחיים זה טלקניזס הוא יתחיל לנסות להרים חפצים בעזרת כח המחשבה ולא ילך לא והוא יתעצבן ואז הוא יחליט שהייעוד שלו זה בעצם להפוך לשטניסט וכל הדרך לא יהיה לו מושג ממה שהוא עושה והוא סתם יזיק לעצמו ולאחרים כמובן שלכל המצב יהיו גם יתרונות ושאולי זה יוציא לאנשים את הספריאוטיפ שדבוק להם למוח על כישוף ומאגיה ויחזיר אותם למציאות שזה לא מה שהם חושבים בכל מיקרה לדעתי דברים יכולים לצאת מזה חיוביים ושליליים אבל בכל זאת אני חושבת שהכישוף מהווה בימינו בדיוק מה שצריך אז יש אנשים שחושבים שכישוף זה בולשיט לא נורא מתמודדים ויש אנשים שחושבים שכישוף זה רוע מתעלמים במציאות כיום לכישוף יש יחסית מקום גדול בעולם ומי שעוסק במאגיה יודע מהי באמת בשבילו ובכללי...אני פשוט חושבת שעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא כיום...ושאנחנו לא צריכים שום הוכחות מדעיות כי לאף אחד אין מושג באמת יקרה אז...

גם יכול להיות

שילד קטן ילך ברחוב ויבעט באבן והאבן תיפגע בראש של כלב קטן והכלב הקטן יגדל להיות כועס על ילדים קטנים ואז כשמישהו ירצה ללטף אותו הוא יתן לו ביס ויהפוך את האדם (שאין לו חברים) למתוסכל כי הבנאדם יחשוב שאף אחד לא אוהב אותו אז הוא יקים כת שטנית שסוגדת לבננות ירוקות ואז כל הבננות הירוקות בעולם יגנבו על ידי הכת הזאת ואז רק הם יחזיקו במלאי כל הבננות בעולם והם יוכלו למכור את הבננות מאוד ביוקר ואז הם יהיה מאוד עשירים והם יקנו צבא וישמידו את כל האנשים בעולם חוצמי אלה שיש להם עיניים ירוקות (כמו הבננה). אההההההההה !!! יום הדין קרב ובאאאא ! אההההה !!!1 חחחחחחחח אזה קישקושים....

מה קשקושים..

נוספרטו שאל מה דעתינו יקרה אם כישוף יוכח מדעית אז כתבתי מה לדעתי יקרה ,זה לא קשקוש, טוב אולי בשבילך כן אבל אני רק כתבתי מה שלדעתי יקרה!

למעלה