רבותי - איפה אתם ואיפה אותו טייס בישראל, ללא תעודה רפואית
חברים יקרים, אם נוח לכם שאפשרי באמריקה הנאורה מצב שבו מדריך טיסה חרש, עיוור, סתום, דימנסי ידריך אתכם - תהיו בריאים. נכון שיש מקצוענים אמיתיים, שמתפקדים כמדריכי טיס קרקעיים, תיאורטיים, ולהם ניסיון לא יסולא בפז, שרצוי מאוד ללמוד מהם (גם באויר, לצידכם), אך לכאלה אסור להם להיות בסטטוס של טייס נדרש, או אפילו לקחת כאשר צריך (כי אז בהגדרה זה הופך מדריך כזה לטייס מפקד). מאלה אפשר ללמוד המון - אך לא זה המקרה שאנחנו דנים בו - הרשות להטיס מטוס ללא אישור רפואי בישראל.
שלוימלה, אתה לוקח את הדיון כולו לפינה איזוטרית, רלוונטית לתקנה אמריקאית שאינה תקפה בארץ, ושמסוייגת כל כך - רק למדריכי טיסה (אפילו לא לבוחנים כפי שכתבת), והופך זאת לקונספציה שלמה, שראוי להחילה בארץ, ועוד מציע לטייס ללא כושר רפואי לעלות כחניך, או כטייס שמשלים משהו (בטח לא דרישה רפואית), או מי יודע מה, וזה כבר נראה לי בעייתי, ולכן כתבתי תגובה להצעתך.
כפי שאמרת אני מבין מספיק בחוקים ובתקנות, אולי לא כמוך - וזה לא פרוייקט חיים שלי. אני מעריך מאוד את העובדה שאתה כן עשית זאת. אני, כמו כל טייס ישראלי או אמריקאי סביר, קורא את התקנות הישראליות/אמריקאיות וטס לפיהן, בלי להתחכם, ובלי לאתגר את המערכת היכן שלא נדרש. אפשר באמריקה הנאורה, זו עם הקונספט, גם להפוך למדריך טיסה על הליקופטרים בלי להטיס הליקופטר, למשל. אז בגלל שזה אמריקה - נאמץ זאת כאן? ומה עם נושאים יותר בוערים, כמו פרק 12, טיסות רמה דו-שנתיות על ההגדר והסוג הגבוהים ביותר, הגדרת מטוס ספורט קל בחוק הישראלי, מתן האפשרות להטיס אולטרלייט (כהגדרתו באמריקה) ללא רישיון, ובמקום תעודה רפואית להסתפק ברישיון נהיגה, ועוד ועוד נושאים שהחוק האמריקאי שונה מהישראלי. כל אלה שינויים שכן כדאי לעסוק בהם.
אבל אם רוצים רק לאמץ קונספציה, אפשר בהזדמנות זו גם לבטל CVFR שלא קיים באמריקה (למעט סוג של ב-SFRS מסוימים), להגדיר סוגי מרחבי טיסה E, D וכללי טיסה מתאימים, ובכלל - להגדיל את השטח במדינה לטיסות, להקטין בעיות בטחון, להוריד מיסים על מטוסים, ועוד. כמו שיוסי כותב - לצערנו - הרוב לא אפשרי. אנחנו בישראל, עם קונספציה אחרת, וחייבת להיות אחרת. אני לא קונה כל מה שאמריקה מציעה.
לסיכום, לטייס ללא כושר רפואי אין לדעתי יכולת לשמש טייס בישראל כדין, ולא הייתי מנסה להמליץ לו לטוס - ואח"כ להיות פרקליטו בשימוע, תחת הגנת קונספציה של דין מוטעה. אני בעד לחשוב כיצד ניתן לסייע לטייס כזה לטוס - במסגרת הדין הישראלי. אשמח לשמוע וללמוד ממך הצעה כזו.